fbpx

Het Blogger by nature event 2020 – mijn ervaring

Het Blogger by nature event 2020

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

12 okt, 2020

Het 4de Blogger by nature event was eerst in april dit jaar, maar ja dat werd natuurlijk gecanceld door alle corona maatregelen. Dus werd het event verplaatst naar 6 september en was er ruimte voor minder mensen, dan eerst de bedoeling was. Maar ik had een kaartje, dus ik mocht natuurlijk komen. Vorig jaar was ik er ook geweest en dat had me zoveel informatie opgeleverd dat ik het nog wel een keer wilde meemaken met nieuwe informatie. Want je krijgt de mogelijkheid om in te schrijven voor een training, maar je kan niet meedoen aan alle trainingen. Benieuwd naar mijn ervaring van deze dag? Lees dan snel verder!


Mijn programma

Via de mail kreeg ik mijn programma. Ik had van te voren wel voorkeuren aan kunnen geven, maar ik weet nooit of ik ook echt bij die training terecht kan. Maar ik was heel blij met mijn programma. Het is zo dat het programma van iedereen er heel anders uit ziet. Want bijvoorbeeld het netwerkplein was ook voor iedereen op een ander tijdsstip.

De eerste twee punten, de lunch en de afsluiting was wel bij iedereen hetzelfde.

Het programma:
09.30 – 10.00    inschrijven/inloop/koffie/thee
10.00 – 10.15    welkomstpraatje
10.15 – 11.30    Zaal 1 Samenwerken met (PR)bureaus door Leonie van RVG Media
11.30 – 12.45    lunch
12.45 – 13.45    Netwerkplein
13.45 – 14.00    korte pauze voor koffie/thee/water
14.00 – 15.00    Zaal 2 Fotograferen met je smartphone door Janou van Foonfoto.nl
15.00 – 15.15    korte pauze voor koffie/thee/water
15.15 – 16.15    Zaal 1 Affiliate marketing door Roos van Dept (vervanging van Jennifer van Dept)
16.15 – 17.00    Borrel met bitterballen


Samenwerken met (PR) bureaus, bedrijven en merken

Mijn eerste training was dus over samenwerken met (PR) bureaus. Deze training werd gegeven door Leonie van RVG Media & keurmerk Jansen. Ik had interesse in deze training, omdat ik nog nooit met ze heb samengewerkt en ik heel benieuwd was of ik ook met ze zou kunnen samenwerken. Wat belangrijk is om rekening mee te houden en wanneer ik in aanmerking kan komen voor een samenwerken.

Ik ben heel wat wijzer geworden. Ik deel een aantal inzichten die ik op deed tijdens deze training.

 • Leonie legde uit wat een PR bureau doet en wat je als blogger kan verwachten van een PR bureau, bedrijf of merk. Ook is het belangrijk om er dan rekening mee te houden wat jij voor het merk, bedrijf of PR bureau kan betekenen. Het is een tweerichtingsverkeer. Een samenwerking.
 • Verder gaf ze tips voor mijn als blogger: geeft veranderingen van je blog altijd door; zorg voor een persoonlijke band met het bureau, bedrijf of merk; kom gemaakte afspraken na.
 • Ook hoe ik mijn blog moet zien om het interessant te laten zijn voor PR bureaus, bedrijven, merken: zie je blog als media kanaal, wees heel specifiek en weet je cijfers.
 • Barteren: zie het als een manier van samenwerken met een dichte portemonnee, maar kan super interessant zijn om te doen. Maar wees er heel selectief in en kijk wat het voor beide partijen te brengen heeft.
pr bureau training

Fotograferen met je smartphone – Janou van Foonfoto.nl

Ik was een beetje te laat voor deze training, want ik was zo bezig met het netwerkplein. Ik was de tijd een klein beetje vergeten. Ik deel straks meer over het netwerkplein.

Maar ik had een klein beetje spijt van deze training. Ik had net de dag ervoor het gratis E-book van Janou gelezen. Dit E-book zit in de Boost je blog & business bundel. Toch heb ik er nog wat kleine details geleerd, die ik nog niet wist.

Ik deel een aantal punten:

 • Maak meer gebruik van de panorama functie. Daar kan je zo veel mee. Echt een nieuwe ondekking.
 • Verschillende apps voor het bewerken van foto’s. Denk aan: SKWT, Touchretouch & snapseed. Waarschijnlijk ga je mij er geen gebruik van zien maken, want ik ben van pure foto’s en heb best een beetje een haat voor bewerkte foto’s. Maar in sommige situaties kan ik het wel begrijpen dat je een foto bewerkt. Denk aan een gebouw, die niet recht op de foto staat. En die krijg je er niet zomaar recht op.
foonfoto.nl training
Resultaat van de panorama functie op het moment zelf

Affiliate marketing door Roos van Dept

Ik ben dit jaar wat meer in affiliate marketing gedoken. Ik snapte er niet ze veel van. Maar wist er al wel een tijdje wat van en maakte er een beetje gebruik van, maar was nog niet tevreden met het resultaat. Dus ik kocht in de eerste instantie ook een cursus. Maar ook wilde ik graag meer informatie krijgen. Dus ik was heel benieuwd naar de training tijdens het Blogger By Nature event.

Ik heb er heel wat van geleerd en deel ook van deze training een aantal punten:

 • Kreeg een fijne Chrome pugin tip: affilitizer
 • Plaatjes gebruiken werkt goed.
 • Heel veel testen, testen, testen.
 • gebruik strategisch banners.
 • Denk goed na over welke programma’s je wil gebruik maken. Houd steeds de vraag in gedachten: “What’s in it for me?”

Dit was mijn meest leerzame training samen met de training over samenwerken. Maar deze was voor mij het meest leerzaam.

affiliate marketing training

Netwerkplein

Op het netwerkplein stonden allerlei bedrijven. Zoals Yoast, Hulc, Webgains. Echt bedrijven voor jouw als blogger. Maar daarnaast ook bedrijven, die eventueel met je zouden kunnen en willen samenwerken. Denk dan aan PurEssentials, BOTI & Asmodee.

Verder stonden er ook PR/media bureaus. O.a. RVG Media en CK Media Promotions.

Ik heb heel leuke gesprekken gehad bij de bedrijven. Ik zie dan gelijk allerlei leuke manieren om met de bedrijven samen te werken. Maar ook welke mogelijkheden het voor me heeft om contact met de media bureaus te hebben. Er was zelfs zo een bureau, die mijn website herkende. Dat is wel heel leuk om te horen.

Nu voor mezelf nog om actie te ondernemen en bijvoorbeeld een mediakit te maken en mijn gegevens up to date te houden bij deze bedrijven. Zodat er hopelijk in de toekomst leuke samenwerkingen tot stand komen.


Lunch

Er was een goed verzorgde lunch van StayOkay. Want het event werd gehouden bij StayOkay in Soest. Dit was vorig jaar ook het geval.

Nu heb ik een “bijzonder” dieet. Ook daar werd rekening mee gehouden. Wel deden ze wel een beetje quasi geïrriteerd. Dat ik weer een uitzondering was. Maar ik wilde gewoon goed eten. En dat had ik van te voren ook kunnen doorgeven. Het was verder ook geen probleem. Ik kreeg ook voor lactosevrij en glutenvrij lekker te eten.

Deel van de lunch. Moest even wachten op mijn broodje.

Ook tijdens de borrel met bitterballen aan het einde van de dag, kreeg ik een speciaal bordje met glutenvrije snacks. Echt top, want die had ik echt niet verwacht. Toen ik naar huis ging, vroeg de kok nog of het lekker was. En dat was het dus zeker, dat gaf ik ook aan.

Hapjes i.p.v. bitterballen.

Items mee naar huis

Ik kwam thuis met een tasje vol met allerlei items, die ik mee naar huis kon nemen van deze dag. Ik heb een video opgenomen, waarin ik alle items laat zien. Je kan de video hieronder kijken. Ik plaatste hem dus op YouTube. Maar eerste plaatste ik hem al op Instagram, maar dat was een beetje mis gegaan. Zie hier mijn imperfectie waarmee ik mee aan het oefenen ben.


Zo als je misschien leest, wat de bedoeling is ;), was het een heel interessante en leerzame dag om aanwezig te zijn bij het Blogger By Nature event. Ik ging ook weer vol ideeën naar huis. Het lastige was, dat ik super moe was na deze dag en al mijn ideeën, acties en to-do’s een beetje verwatert zijn. Gelukkig heb ik de opgeschreven informatie nog en achteraf kreeg ik ook nog alle hand-outs om alles nog een terug te lezen en te kijken.

schreven informatie

Ik heb ook nog beeld materiaal van de dag zelf. Ik had nog geen tijd gehad om die te bewerken. Zou je het interessant vinden om die ook te zien? Dan word dat een video op YouTube en maak ik er een apart artikel over, waarin ik de video deel. Vertel me of je die zou willen zien!


Zou jij, als je kan, volgend jaar ook naar het Blogger by nature event gaan?
Laat het me weten in een reactie hieronder!

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Het Blogger by nature event 2020

Misschien vind je dit ook leuk…

Plug&Pay of toch Kennis.shop?

Plug&Pay of toch Kennis.shop?

Vorig jaar heb ik de cursus: "zo maak je een cursus" van Celine Charlotte aangekocht. Daarbij zaten gratis licenties...

2 Reacties

 1. Esmée

  Wat leuk om te lezen Elisabeth! Wist niet dat je hierover geschreven had.

  Reply
  • Elisabeth Hoekman

   dank je wel. Ben er niet heel open over geweest. Leuk dat je hem gevonden hebt 🙂

   Reply

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *