fbpx

Elisabeth’s avonturen week 40 – 2020

Elisabeth's avonturen week 40

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

9 okt, 2020

Ja weer een artikel in deze nieuwe rubriek: “Elisabeth’s avonturen”. Ik neem je in dit artikel mee in mijn avonturen van afgelopen week 40. Dit doe ik door middel van foto’s en de hoogtepunten van deze afgelopen week. De avonturen van deze week waren o.a. sporten, taarten bakken, een tandartsbezoek, spannende activiteiten. Kijk en lees je mee?

Sporten

  • Deed mee met de herfstwandeling in de Drunense duinen, die de sportschool georganiseerd had. Een heel gezellig event waarbij ik weer leuke contacten heb opgedaan.
  • Volgde de allereerste hiit les. Wat een hel was dat. Dacht bij de eerste oefening: “ow dat gaat wel”. Maar daar had ik al snel spijt van. Het was voor mij erg uitputtend. Ik dacht nog: “ik ga weg hoor”. Maar ben tot het laatste gebleven. Heb wel de oefeningen zo versimpeld, dat ik het nog enigszins mee kon doen.
  • Had 1 keer een personal training. Met een weegmoment dat een klein beetje tegenviel. Maar goed volgende week beter.
  • Ik moest al afzeggen trainingen voor de rest van de week. Dit kan je verderop lezen waarom.
Tijdens de herfstwandeling

Wandelen in het Land van Ooit

Het was af en toe toch lekker weer deze afgelopen week. Dus maakte ik samen met Marijn en Phara nog een heerlijke wandeling door het voormalige Land van Ooit. Phara genoot ervan. We kwamen bij een “vijver” waar nog soldaten in staan. En Phara vond ze bedreigend, dus ging ze er tegen lopen blaffen. Ze vond het zo gek. Ook ging ze daarna heel hard rondjes om die soldaten rennen. Ze snapte er niks van. Haha.

In het land van ooit

Taarten bakken

Bakte en maakte 2 taarten deze week. 1 voor de oppaskinderen. In deze taart heb ik beide wensen van de kids verwerkt. De ene houd van appeltaart en de andere van kersen. Ik had een heel leuk idee om uit te werken. Naar mijn idee is dat goed gelukt. Ik maakte ondertussen ook een video. Deze gaat in de toekomst online komen. Ik moet hem eerst alleen nog bewerken.

Deze taart was voor woensdag en voor zaterdags had ik ook nog taart nodig. Dus ik bakte/maakte vrijdagavond ook nog een taart. Ook dit was een uitprobeersel, die ook goed gelukt is, vind ik zelf. En de gasten ook. Ook van het maken van deze taart maakte ik een video. Ook deze kan je in de toekomst online verwachten.

gemaakte taarten

Mijn verjaardag

30 september was mijn verjaardag. Ik werd 28 jaar. Het was een beetje een dubbele dag. Dit kwam omdat ik de doelen die ik gesteld had niet allemaal gehaald heb. Zoals het doel moeder zijn. Maar aan de andere kant ben ik zo erg gegroeid op business, persoonlijk en gezondheidsgebied. Wat het juist weer een happy dag maakte. Er is in 1 jaar tijd ook super veel gebeurd. Zo vierde ik het ook anders dan ik van plan was. Deels komt dit door corona, want mensen willen niet naar een verjaardag komen. Maar een ander deel heeft weer met andere issues te maken, helaas.

Ik had wel alle familieleden uitgenodigd om langs te komen zaterdags. Ik ging ervan uit dat heel wat mensen zouden afzeggen. Hierin kreeg ik ook gelijk. Daardoor blijven er een genoeg mensen over, die in huis pasten en heb ik toch nog een beetje een leuke verjaardag gehad.

Verjaardagskaart
Verjaardagskaart van Viva en een 3D printje, die in de kast staat.

Ik heb me lekker uitgeleefd om lekker dingen te maken en de gasten voor te zetten. Heb er ook leuke feedback op gekregen. Dat maakte me ook weer blij.

Ook al was het dan een dubbele verjaardag. Aan de eindstreep is het wel positief uitgevallen, gelukkig.


Onverwacht tandartsbezoek

De dag voor mijn verjaardag begon met pijn in mijn kies. Helaas was het een probleem dat al vanaf juli bestaat. Eerst werd aangegeven dat het een ontsteking in mijn neusholte is, maar het bleek toch mijn kieszenuw te zijn. Ik moest dus die dag gelijk naar de tandarts voor een behandeling om de pijn te verminderen/weg te halen door de zenuw dood te maken. Maar een paar dagen later was de pijn nog steeds niet te harden. Eigenlijk was de pijn nog erger geworden dan die op dag 1 was.

Dus vrijdags weer een tandarts bezoekje om de kies nog een keer te spoelen. Na deze keer was de pijn wel een stuk minder geworden. Gelukkig.

Daarnaast merkte ik dat ik ook andere klachten heb. Blijkbaar ben ik een beetje allergisch voor de verdoving. Want ik kreeg jeuk in mijn gezicht, mijn zenuwen aan de linkkant van mijn gezicht waren super overgevoelig, mijn klieren waren opgezet en kreeg ook direct een puist naast mijn neus.

Bij de tandarts

Oppassen

Ook op mijn verjaardag moest ik oppassen. Ik had dus een taart gemaakt om de oppaskinderen een lekker stukje taart te kunnen geven. Het was heel leuk bedacht, maar ze vonden het beiden geen lekkere taart. Nou ja, niks aan te doen. Ze houden dus totaal niet van iets gezondere taart. Ik vond het heerlijk en Marijn ook en dat is het belangrijkste.


Lancering Speciale kaarten

Ik lanceerde Speciale Kaarten op mijn verjaardag. Dit project bedacht ik in augustus. Dit is ook voort gevloeid uit de issues met de corona crises. Want ik verkocht de eigen gemaakte kaarten op markten. Maar die gingen allemaal niet door dit jaar. Zo bedacht ik dit concept. Dit kwam ook omdat mijn webshop, waarin ik Tupperware producten verkocht, moest stoppen. Er was dus ook ruimte voor het bedenken van een nieuw idee.


Bekent maken winnaars pepernoten winactie

Ik had sinds 14 september een winactie online staan op Instagram. Bij de winactie konden mijn volgers de pepernoten van Van Delft De Pepernoten Fabriek winnen. Deze winactie was de derde die ik ooit gedeeld had en ook nog eens het grootste succes tot nu toe. Ik maakte de winnaars bekend via een live video op Instagram. Ik had niet 2 winnaars, zoals ik eerst aangegeven had, maar heb 3 winnaars blij kunnen maken.


Starten met uitzoeken van MailBlue

Ik wil ik heel lang een mailingslijst aanmaken in MailBlue. Maar steeds kwam het er niet van. Vooral niet omdat ik echt in het programma moet duiken, hoe alles werken en in moet stellen. Maar dat was het doel wat ik voor mezelf wilde stellen voor oktober. Ik was 28 september al klaar met al mijn doelen voor september, dus was ik alvast begonnen aan de doelen van oktober. Vind je het leuk om op mijn mailinglijst te komen, om als eerste van alle nieuwtjes op de hoogte gesteld te worden? Dan kan je dat doen door je via het onderstaande formulier aan te melden.


Nieuwe video op YouTube

Ook deze week kwam er weer een video online. Dit keer een soort unboxing van items die ik mee kreeg tijdens het Blogger By Nature event. Over dit event wil ik nog een blog schrijven. Die komt de komende weken online. Maar je kan de video alvast bekijken op YouTube.


Zo dit waren al mijn avonturen van week 40 – 2020. Heel verschillende dingen kwamen er langs deze week. Ik dacht dat ik een best wel saai leven heb, maar als ik dit artikel terug lees, dan maak ik toch best veel mee. Het hoogtepunt van deze week was toch wel mijn verjaardag. Deze dag was een drukke maar leuke dag, met het bekend maken van de winnaars en de lancering van Speciale kaarten.


Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen week?
Ik vind het super leuk om te lezen en de andere lezers met me.

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Elisabeth's avonturen week 40

Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *