fbpx

Zelf een verjaardagskalender maken

Zelf een verjaardagskalender maken

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

13 jun, 2018

Pas schreef ik aan blog over onze wanddecoratie, waarin ik aangeef een verjaardagskalender te missen. Je kan leuke verjaardagskalenders kopen met allerlei leuke printjes, plaatjes en motieven, maar ik wilde graag een kalender met een persoonlijke touch. Ik zag later dat het hier ook kan door zelf foto’s of afbeeldingen op te plakken, maar ik heb er een bij Fotofabriek gemaakt en besteld. Ik vond het werken met de editor van Fotofabriek echt heel fijn. Maar heb wel eerst onderzoek gedaan of ik ergens anders geen fijnere of goedkopere optie kon vinden. Kijk je mee hoe ik de verjaardagskalender gemaakt heb en naar het resultaat?!

Op deze muur moet de verjaardagskalender komen.

Zoektocht

Zoals ik al aangaf heb ik eerst gekeken waar je allemaal verjaardagskalenders kan customizen. Ik vond de volgende websites voor verjaardagskalender:

 • Albelli -> Werd het niet, omdat de ruimte waar je namen kan schrijven te klein was naar mijn zin. Verkrijgbaar vanaf €12,95
 • Webprint -> De maat die ik wilde hebben voor de verjaardagskalender, was niet verkrijgbaar. Verkrijgbaar vanaf €11,95
 • Pixum-> Ook hier verkochten ze niet de maat kalender, die ik wilde hebben. Verkrijgbaar voor €9,99
 • Hema -> Niet de juiste maat verkrijgbaar, te weinig ruimte om namen te schrijven én te veel foto ruimte en de ruimte was ook op een plaats waar ik geen foto’s wilde hebben op de kalender. Verkrijgbaar voor €12,-
 • Kruidvat-> Niet de juiste maat verkrijgbaar. Verkrijgbaar vanaf €11,95

Het is dus Fotofabriek geworden. Ik was daar echt tevreden over én ze hadden precies het formaat wat ik zocht en hoe ik het wilde hebben qua positie van de foto’s.

Het ontwerpen

Op de website van Fotofabriek.nl ga je heel makkelijk naar de kalenders toe, door op het kopje kalenders te klikken. Dan kom je op een pagina waar je kan kiezen tussen een jaarkalender, verjaardagskalender en een familieplanner. Ik koos voor een A3 verjaardagskalender. Die is al verkrijgbaar voor €19,99.

Als je dan klikt op de button “begin nu”, ga je naar de editor van Fotofabriek. Je dan kan kiezen of je voor templates gaat, die je kan selecteren. Of voor het helemaal zelf ontwerpen van de kalender.

Printscreen wat je ziet als je kiest voor een template. Fotofabriek.nl

Ik ben voor het helemaal zelf ontwerpen gegaan. Je kan dan de achtergrondkleur, foto’s en tekst helemaal zelf indelen. Het enige wat er staat zijn de maanden met de datums, zoals in alle verjaardagskalenders voorkomen.

Het resultaat

Ik had de verjaardagskalender voor €1,49 in laten pakken. Ik wilde zien hoe het dan ingepakt werd. En ze hadden dat netjes gedaan! Echt een cadeautje.

Ingepakte kalender nadat ik het uit het brievenbusdoosje gehaald had.

Het inpakpapier was stevig en van heel goede kwaliteit. Echt top! En dan zat er ook nog een plastic hoes om de ingepakte kalender heen. Ook al zo netjes.

De kalender zag er als volgt uit:

Verjaardagskalender Verjaardagskalender Verjaardagskalender Verjaardagskalender

Heel mooi geworden vind ik zelf. Ook Marijn is er heel tevreden mee. Het papier is stevig, waardoor het niet makkelijk kreukt of om gaat krullen.

De afbeeldingen

De keuze van de afbeeldingen is voor de helft van mij en de andere helft van Marijn. Ik wilde ook een kalender die voor mij en voor Marijn leuk is om naar te kijken. We hebben afbeeldingen gebruikt met een hoge resolutie.

In de editor wordt ook aangegeven of de afbeelding geschikt is. Als je de afbeelding groter wilt hebben, geeft de editor aan of de kwaliteit van de afbeelding nog mooi uitkomt als de kalender geprint is. Ook als de afbeelding een slechte kwaliteit had, dan gaf de editor aan dat de kwaliteit slecht of matig was. Ik vond dat echt heel fijn dat de editor dat aangaf.

Hier hangt de kalender aan de muur.

 

 

Ik ben echt heel blij met het resultaat van de verjaardagskalender. Ik had gehoopt dat hij zo mooi zou worden. En dat is ook het resultaat. Als ik weer eens iets met foto’s ga doen, een fotoalbum maken of iets dergelijks, dan denk ik dat ik toch weer ga kiezen voor Fotofabriek. Ik ben echt heel blij met hun service, de kwaliteit en het fijne werken in de editor. Echt een aanrader.

Ik betaalde voor de kalender €19,99. Het cadeaupapier €1,49. Daar kwamen nog €2,95 verzendkosten bij. Dat maakte het €24,43. Maar ik had een kortingscode omdat Moederdag eraan kwam. Dus ik betaalde in totaal €17.99.

Dit artikel is geen samenwerking en mijn echte oprechte mening, als het anders was, dan had ik dat ook aangegeven.

Heb je ook een verjaardagskalender?
Zou jij zelf een kalender willen customizen of liever een met leuke/mooie afbeeldingen?
Laat het weten in een reactie hieronder!

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Zelf een verjaardagskalender maken

Misschien vind je dit ook leuk…

18 Reacties

 1. charlotte

  Wat leuk dat je een kalender helemaal naar je zin hebt kunnen maken

  Antwoord
 2. ingridkocken

  wat een mooie kalender heb je gemaakt. ik meestal toch te lui en koop gewoon een bestaande

  Antwoord
 3. mamasliefste

  Wat een mooie kalender is het geworden en leuk dat je afbeeldingen van jullie beide hebt gebruikt. Ze zijn erg mooi

  Antwoord
 4. beautyandlifebycecilia

  Erg leuk zo een gepersonaliseerde fotokalender, is de investering best waard omdat deze niet elk jaar weg hoeft

  Antwoord
  • elisabethsfavorieten

   Inderdaad! Tenzij je er na een jaar al genoeg van hebt. Maar daar heb ik specifiek rekening mee gehouden.

   Antwoord
 5. Nicole Orriëns

  Wat een leuk idee om zo je eigen verjaardagskalender te ontwerpen. Het resultaat ziet er goed uit.

  Antwoord
 6. Jamey Herben

  Wat een super leuk idee zeg!! Dat ga ik ook een keer maken!

  Antwoord
 7. kiki

  super leuk. ik heb vroeger zo’n kalender gehad van een vriendin. ik gebruik hem niet meer, maar ik bewaar hem wel

  Antwoord
 8. mckleuver

  Wat is jouw kalender sprookjesachtig geworden. Niet helemaal mijn smaak, maar wel mooi! Wij hebben ook een eigen gemaakte fotokalender in huis hangen.

  Antwoord
  • elisabethsfavorieten

   Dank je wel voor je reactie! Leuk dat je ook een eigen gemaakte foto kalender in huis hebt hangen! Kan ik begrijpen hoor dat de kalender niet jou smaak is! Is echt een combinatie van mijn smaak en die van mijn vriend

   Antwoord
 9. Kaylee Geurts

  Super leuk! Een verjaardagskalender is iets wat ik eigenlijk niet heb.. Tegenwoordig zet ik alles in mijn telefoon. Misschien toch wel leuk om een gepersonaliseerde te laten maken.. Thnx!

  Antwoord
  • elisabethsfavorieten

   Graag gedaan! Ik zette ook alles in mijn telefoon, maar om een of andere mysterieuze reden zijn veel verjaardagen verdwenen uit mijn agenda van mijn telefoon. Een extra motivatie voor mij om een verjaardagskalender te maken.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Creatief: Gemaakte kaarten in september ⋆ Elisabethsfavorieten - […] waren de gemaakte kaarten van september. Ik vind de kaarten allemaal heel mooi geworden. Als ik een favoriet uit…
 2. Ervaring: Lyme en naar de bioscoop ⋆ Elisabethsfavorieten - […] (15 oktober) zijn Marijn en ik een dagje weggeweest naar vrienden in Hilversum. Dit was een verlaat verjaardagsbezoekje. De…
 3. Instagram Tag ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Favorieten #3: Zelf een verjaardagskalender maken. […]
 4. Hoera! Elisabethsfavorieten is jarig + winactie ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Zelf een verjaardagskalender maken […]
 5. Verjaardagscadeau's voor mannen | Cadeau's voor Marijn * Elisabethsfavorieten - […] Zelf een verjaardagskalender maken […]
 6. Creatief #4: Veel gemaakte kaarten ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Zelf een verjaardagskalender maken […]
 7. Terugblik op 2018 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] maand dat ik jarig ben en 26 jaar […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *