fbpx

Een review van een cakemix van de Xenos – Ouwe taart. In de blog ontdekken #1 vertel ik dat ik bakmixen bij de Xenos kocht. In deze blog vertel ik hoe ik de Ouwe taart cake gebakken heb en wat wij, Marijn en ik, uiteindelijk van de cake vonden. Kijk je mee?!

Ouwe Taart

Ik wilde de Ouwe taart cakemix eens proberen. Ik was erg benieuw naar de smaak en het resultaat. Het is volgende de pot een authentiek oud-Hollands recept. En de Ouwe taart cakemix houd in dat er advocaat en chocolade inzit.

 

Ouwe taart cakemix.

Bijna alle ingrediënten zitten al in de pot (die erg leuk is aangekleed met het stofje over het deksel en de “kanten” strik) met uitzondering van de eieren en de boter.

De ingrediënten

In de pot zelf zaten als ingrediënten de cakemix met de advocaat smaak erdoor, rietsuiker en pure chocolade brokken. Zelf moest ik 300 gram boter en 5 eieren toevoegen. Dit alles kon je dan mixen met een mixer. Dat heb ik ook gedaan.

Gebruikte materialen

Ik heb verschillende materialen gebruikt voor het maken van de cake.

Ik gebruikte dus een elektrische mixer, die ik ooit eens voor een paar euro bij de Kruidvat heb gekocht.

De cakemix mixte ik met de mixer in de EZ Mix-n-Meet van Tupperware. Daarna heb ik met de SG Siliconen Spatel, het beslag in de MFV voetbal gespateld.

Dit is het resultaat wat dan de oven in gaat:

Cakemix in de MFV Voetbal.

Het bakken

De oven moest voorverwarmd worden op 175°C voor een elektrische oven en op 160°C voor een hetelucht oven. Ik gebruik bij onze oven de elektrische oven stand. Dus heb de oven voorverwarmd op 170°C.

Bij het voorverwarmen haal ik altijd het rooster uit de oven, zodat ik een koud rooster heb om de bakvorm op te zetten. Ten eerste is dat erg goed voor het gelijkmatige bakproces maar ook voor de bakvorm. Want de bakvorm is flexibel en met bakmix erin is de bakvorm heel lastig te verplaatsen.

Op de pot staat dat de cake dan 65 tot 75 minuten in de over moet. Bij 50 minuten heb ik de cake al uit de oven gehaald. Ik heb niet gecheckt of de cake al helemaal gaar was met een saté prikker, maar de cake zag er bruin genoeg uit vond ik.

Dit is dan het resultaat:

Ouwe taart cake.

Ik heb de cake uit de vorm op een ronde snijplank gelegd. Zodat de cake, na het afkoelen, gelijk aangesneden kan worden.

Wat vonden wij ervan?!

Zoals je hier boven ziet, vind ik dat de cake goed gelukt is. Ook ziet de cake er erg lekker uit.

Bij het aansnijden zag ik wel dat de cake niet helemaal gaar was. De oven had op een iets lagere stand gemoeten. Maar de niet helemaal gaarheid had geen invloed op de smaak. Marijn en ik vonden de cake erg lekker! De advocaat proefde je duidelijk maar was niet overheersend. In combinatie met de pure chocolade was het echt heerlijk.

Ik zou deze cakemix zeker nog een keer kopen, als die nog te koop is. Dat weet je maar nooit bij de Xenos. Of ik moet de cakemix ergens anders ook kunnen krijgen of vinden.

Voor nu kan je de bakmix kopen via deze link. (15-8-2019)

Heb jij wel eens deze cake gemaakt of geproefd?
Wat vond je ervan?
Laat het weten in een reactie hieronder!

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Review cakemix Xenos - Ouwe taart

%d bloggers like this: