fbpx

Review cakemix Xenos – Ouwe taart

Review cakemix Xenos - Ouwe taart

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

23 apr, 2018

Een review van een cakemix van de Xenos – Ouwe taart. In de blog ontdekken #1 vertel ik dat ik bakmixen bij de Xenos kocht. In deze blog vertel ik hoe ik de Ouwe taart cake gebakken heb en wat wij, Marijn en ik, uiteindelijk van de cake vonden. Kijk je mee?!

Ouwe Taart

Ik wilde de Ouwe taart cakemix eens proberen. Ik was erg benieuw naar de smaak en het resultaat. Het is volgende de pot een authentiek oud-Hollands recept. En de Ouwe taart cakemix houd in dat er advocaat en chocolade inzit.

 

Ouwe taart cakemix.

Bijna alle ingrediënten zitten al in de pot (die erg leuk is aangekleed met het stofje over het deksel en de “kanten” strik) met uitzondering van de eieren en de boter.

De ingrediënten

In de pot zelf zaten als ingrediënten de cakemix met de advocaat smaak erdoor, rietsuiker en pure chocolade brokken. Zelf moest ik 300 gram boter en 5 eieren toevoegen. Dit alles kon je dan mixen met een mixer. Dat heb ik ook gedaan.

Gebruikte materialen

Ik heb verschillende materialen gebruikt voor het maken van de cake.

Ik gebruikte dus een elektrische mixer, die ik ooit eens voor een paar euro bij de Kruidvat heb gekocht.

De cakemix mixte ik met de mixer in de EZ Mix-n-Meet van Tupperware. Daarna heb ik met de SG Siliconen Spatel, het beslag in de MFV voetbal gespateld.

Dit is het resultaat wat dan de oven in gaat:

Cakemix in de MFV Voetbal.

Het bakken

De oven moest voorverwarmd worden op 175°C voor een elektrische oven en op 160°C voor een hetelucht oven. Ik gebruik bij onze oven de elektrische oven stand. Dus heb de oven voorverwarmd op 170°C.

Bij het voorverwarmen haal ik altijd het rooster uit de oven, zodat ik een koud rooster heb om de bakvorm op te zetten. Ten eerste is dat erg goed voor het gelijkmatige bakproces maar ook voor de bakvorm. Want de bakvorm is flexibel en met bakmix erin is de bakvorm heel lastig te verplaatsen.

Op de pot staat dat de cake dan 65 tot 75 minuten in de over moet. Bij 50 minuten heb ik de cake al uit de oven gehaald. Ik heb niet gecheckt of de cake al helemaal gaar was met een saté prikker, maar de cake zag er bruin genoeg uit vond ik.

Dit is dan het resultaat:

Ouwe taart cake.

Ik heb de cake uit de vorm op een ronde snijplank gelegd. Zodat de cake, na het afkoelen, gelijk aangesneden kan worden.

Wat vonden wij ervan?!

Zoals je hier boven ziet, vind ik dat de cake goed gelukt is. Ook ziet de cake er erg lekker uit.

Bij het aansnijden zag ik wel dat de cake niet helemaal gaar was. De oven had op een iets lagere stand gemoeten. Maar de niet helemaal gaarheid had geen invloed op de smaak. Marijn en ik vonden de cake erg lekker! De advocaat proefde je duidelijk maar was niet overheersend. In combinatie met de pure chocolade was het echt heerlijk.

Ik zou deze cakemix zeker nog een keer kopen, als die nog te koop is. Dat weet je maar nooit bij de Xenos. Of ik moet de cakemix ergens anders ook kunnen krijgen of vinden.

Voor nu kan je de bakmix kopen via deze link. (15-8-2019)

Heb jij wel eens deze cake gemaakt of geproefd?
Wat vond je ervan?
Laat het weten in een reactie hieronder!

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Review cakemix Xenos - Ouwe taart

Misschien vind je dit ook leuk…

17 Reacties

 1. Eigenwijzer

  Leuk artikel, lekker en inspirerend

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Ja leuk hè?! Was een keer in de verkoop bij Tupperware. Ze hebben nu kleinere vorm in de verkoop. Alleen deze week nog :/ Daar wil ik ook nog eens iets in proberen.

   Reply
 2. Lianne

  Ziet er lekker uit! Leuke taartvorm ook!

  Reply
 3. Nicole Orriëns

  Ik wist niet dat ze dit bij de Xenos hadden! Alleen de verpakking vind ik al leuk. Goed om te lezen dat het voor herhaling vatbaar is.

  Reply
 4. Sofie Katelijne

  Heb deze ooit ook al eens geprobeerd, vond’m echt lekker en dus geslaagd!

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Leuk! dat je hem ook geprobeerd hebt, en dat hij ook door jou keuring is gekomen 😉

   Reply
 5. mckleuver

  Chocoladecakeee, heerlijk! Het speeksel loopt spontaan mijn mond in. Zou ik toe zijn aan chocolade? ;p

  Reply
 6. Sylvahna.nl

  Ik heb deze cake nog nooit geproefd, maar hij ziet er overheerlijk uit!!

  Reply
 7. Mia Kouwenberg

  Kan ik die pot met ingrediënten voor ouwe wijve cake nog ergens kopen. Die is wel zo lekker

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Terugblik op 2018 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Review: Cakemix Xenos […]
 2. Carrot cake - met DuoChef en AdaptaChef ⋆ Elisabethsfavorieten - […] hoe het is om de AdaptaChef rasp te gebruiken. Dus ik maakte een video van het proces om te…

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *