fbpx

Marijn’s YouTube debuut – Classy Compositions

Classy compositions - Marijn's YouTube debuut

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

11 feb, 2019

Marijn is al een tijdje bezig met componeren. Ik heb een tijdje terug nog een stukje gedeeld, die hij had gecomponeerd. Nu is Marijn een YouTube kanaal, waar hij al zijn gecomponeerde stukken gedeeld heeft en in de toekomst nog meer gaat delen. Ik ben erg trots op wat hij gemaakt heeft en wil het graag met jou delen. In dit artikel deel ik een aantal stukken, die Marijn gecomponeerd heeft en ook op YouTube heeft staan. Benieuwd naar Marijn’s muziek? Kijk en luister dan snel verder!

Hoe is het ontstaan

Marijn was na de 3D printjes, opzoek naar een andere hobby. De hobby moest iets creatiefs zijn, waar hij wat aan had en het liefst iemand anders ook blij mee kan maken. Het moest iets zingevend zijn en ook iets creëren wat blijvend was. Marijn heeft al van alles geprobeerd: tekenen, 3D printjes maken, ontwerpen. Maar niets was echt wat blijvend was.

Tot Marijn bedacht dat hij het jammer vind dat er geen mooie, nieuwe klassieke muziek meer gemaakt word. Muziek die op de muziek van Mozart, Beethoven en Chopin lijkt. En daarna was de gedachte: “waarom maak ik zelf niet die muziek?” Hij vind het leuk om piano te spelen, dus muzikaal is Marijn zeker. Daarnaast heeft hij vaak melodietjes is zijn hoofd, waar hij nu iets mee kan doen.

Marijn achter de vleugel.

Ik was wat voorzichtig in of hij wel iets ervan zou bakken en of het blijvend zou zijn. Maar daar kwam ik al snel op terug. Want de eerste stukjes, die hij maakte, waren erg leuk om naar te luisteren.

Cursus

Daarnaast is er een collega op het werk die af en toe ook muziekjes componeert. Dus Marijn is met deze collega in gesprek gegaan en heeft allerlei vragen gesteld. Zoals hoe pak jij het aan, welk programma gebruik je, enzovoorts.

Ook is Google een uitkomst geweest voor hem, want door vond hij ook allerlei informatie over componeren. Ook specifiek het componeren van klassieke muziek in de stijl van Mozart, Beethoven en Chopin. Ook vond hij daar een cursus, die hij binnen een paar weken heeft afgerond. Na deze cursus is hij begonnen met het maken van verschillende muziekstukjes.

Piano sonate

Het eerst gecomponeerde muziekstuk was een piano sonate. Dit was een van de makkelijkste om mee te beginnen. Op het YouTube kanaal: Classy Compositions is er ook een afspeellijst met Piano sonates. Als je hier klikt, kom je bij alle piano sonates van Marijn. Hieronder deel ik de een piano sonate:

Nocturne

Na een paar piano sonates, waagde Marijn zich aan een Nocturne. Hij analyseerde eerste de een paar Nocturnes van Chopin. En aan de hand daarvan is hij zelf een Nocturne gaan “schrijven”. Tot nu toe heeft Marijn er 3 gecomponeerd. Je vind ze in deze afspeellijst. Hieronder deel ik de eerste Nocturne van Marijn:

Viool sonate

Na een aantal piano sonates en een Nocturne, wilde Marijn ook eens experimenteren met andere instrumenten. Eerste wilde hij piano concerten maken. Maar het was nog al een zoektocht hoe alle instrumenten goed harmonieerden met elkaar in zijn componeer programma. Dus begon hij eerst met alleen een viool extra bij de piano. Ook een zeer geslaagd experiment vind ik. Hier vind je de afspeellijst. En hieronder deel ik een van de vioolsonates:

Ik wordt heel vrolijk als ik naar deze muziek luister. En jij?

Piano concerten

Uiteindelijk is het toch gelukt, na lang zoeken, googelen en proberen, gevloek en gescheld om ook piano concerten te maken. Ook met een mooi resultaat. Hier is de afspeellijst van de concerten. En hieronder deel ik een van mijn favorieten:

Piano Trio’s

Een van de nieuwste categorieën van Marijns componeer werk. Een mooie toevoeging al zeg ik het zelf. Je kan alle piano trio’s hier vinden.

Bijdrage

Zelf heb ik ook nog een kleine bijdrage geleverd aan Marijn’s muziek en YouTube kanaal.

Ik moet altijd meeluisteren of iets wel of niet klinkt. Daarin geeft ik vaak mijn mening. Ik vind soms iets niet helemaal klinken en dan maakt Marijn een verandering. Maar de meeste credit gaat naar Marijn, want hij bedenkt zelf de melodieën, maakt er een muziekstuk van, met een prachtig eindresultaat.

Bij het opzetten van het YouTube kanaal werd ik als fotograaf ingeschakeld. Ik heb de omslagfoto en de foto van de video’s gemaakt. Al hoewel de afbeelding voor de video gaat veranderen in bewegend beeld. Dit is alleen nog een work in process.

Gemaakte foto zonder bewerking.

Gemaakte foto zonder bewerking.

Zelf ben ik trots op het resultaat van de foto’s. Ze zijn erg mooi geworden vind ikzelf. Ik heb de foto bewerkt in Adobe Lightroom. Daarbij heb ik gebruikt gemaakt van de gratis cursus van Jessica Jongman: Werken met presets. Een paar onderdelen van de cursus hebben me geholpen om mijn eigen preset te ontwikkelen in combinatie met een gratis preset, die ik gedownload heb via een of andere site waar ze gratis te downloaden waren.

Foto na de bewerking in Lightroom.

Foto na de bewerking in Lightroom.

Dit was mijn artikel gewijd aan Marijn’s YouTube kanaal: Classy Compositions. Ik hoop dat er nog meer fans, dan alleen ik, komen voor Marijn. Niet alleen om Marijn te supporten. Maar ook omdat ik het echt heel fijne muziek vind om naar te luisteren.

Ik ben benieuwd wat jij van zijn muziek vind, of je het kan waarderen of dat je juist een heel andere muzieksmaak hebt.

Laat hieronder weten wat je van Marijn’s muziek vind!
Of welke muziek je wel kan waarderen.

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Classy compositions - Marijn's YouTube debuut

Misschien vind je dit ook leuk…

Action shoplog Kerst – 2022

Action shoplog Kerst – 2022

Dit keer een shoplog van de Action. Vorige week ging ik naar de Action om wat spullen te halen en ik kom altijd met...

0 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mijn hobby's en passies ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Marijn’s YouTube debuut – Classy Compositions […]
  2. Hoe hebben Marijn en ik elkaar ontmoet? ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Marijn’s YouTube debuut – Classy Compositions […]
  3. Mijn guilty pleasure ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Marijn’s YouTube debuut – Classy Compositions […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *