fbpx

Elisabeth’s avonturen week 6 – 2021

Elisabeth's avonturen week 6 2021

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

1 mrt, 2021

Een nieuw artikel in de rubriek: “Elisabeth’s avonturen“. Ik neem je in dit artikel mee in mijn avonturen van afgelopen week 6. Dit doe ik door middel van foto’s en de hoogtepunten van deze week. Een week vol met sneeuwplezier, een nieuw huisgenootje, video’s kijken, trainingen volgen en kieswijzers invullen. Benieuwd naar mijn week? Kijk dan snel verder!

Wandelen en sneeuw

Ja er lag heel de week sneeuw. Het was best koud. Overdag was het steeds onder nul en ’s nachts ver onder nul. Soms wel ruim 15 graden onder nul. Maar ik vond het heerlijk en heb er oprecht van genoten. Ook Phara vond het wel een leuke ervaring. Ook al moest ze eerst bedenken of ze het wel leuk vond.

We hebben elke dag een wandeling in de sneeuw gemaakt. Er lag zoveel sneeuw, dat ik mijn rubberen laarzen van stal heb gehaald. Deze had ik al jaren liggen. Het ene paar heb ik ooit in de kringloopwinkel gekocht. De andere ooit eens bij de Hubo. Het paar van de Hubo was niet meer goed. Het rubber scheurde gelijk op cruciale plekken. Dus ik heb ze weggegooid. Het andere paar deed het prima en ik was er erg blij mee.

phara in de sneeuw week 6 2021

Niet fit

Deze week voel ik me niet helemaal top en besluit om te stoppen met al mijn medicijnen en supplementen. Ik kreeg last van hoofdpijn en verkrampte spieren. Verder werd ik zelfs wakker ’s morgens met hoofdpijn. Ik kon geen andere reden aanwijzen waardoor het anders zou zijn. Ik merkte wel dat ik me steeds iets beter ging voelen, toen ik de medicijnen en supplementen liet staan deze week.


Podcasts

Deze week luisterde ik weer eens naar verschillende podcasts. Een aantal afleveringen van De geld podcasts van Simone Levie. En wel een stuk of 7 podcasts van Wil&Tien. Deze podcasts zijn alleen te beluisteren als je member bent van de Wil&Tien unlimited. Onderwerpen die aan bod kwamen waren sexualiteit, rare gewoontes, het vieren van Kerst, goede voornemens.


Boeken & schaatsen verkocht

Ik verkocht weer een aantal boeken via mijn Bol.com shop. Elke keer als ik weer wat verkoop wordt ik er blij van. Het is meerdere dingen. 1: ik ben het kwijt, 2: iemand anders is er weer blij mee, 3: er komt weer een beetje geld binnen, wat ik binnen laat komen.

Verder was er iemand die aan me vroeg of ik diegene hun schaatsen kom verkopen. Want de voorspellingen waren dat er geschaatst kon worden. Uiteindelijk verkocht ik 3 van de 4 schaatsen. Een goede verkoop dus. Deze verkocht ik via Marktplaats. Het stomme vind ik altijd dat mensen iets willen kopen en dan niet komen opdagen of niet meer reageren.


Blog online

Er kwam deze week onderstaande blog online:

Elisabeth's avonturen week 3 2021

Gekeken video’s

Deze week keek ik alleen veel video’s op YouTube. Deze kijk ik terwijl ik andere dingen doe, zoals opruimen, de was, puzzelen, etc. Verder keek ik samen met Marijn een Netflix serie.

Serie

Deze week keek ik samen met Marijn de HBO serie How to with John Wilson. Een leuke serie. Alleen de laatste aflevering vonden we beiden niks. Maar als je de mogelijkheid hebt om hem te kijken. Zeker een aanrader!

YouTube video’s

Verder keek ik allerlei YouTube video’s over allerlei uiteenlopende onderwerpen:


Interview over perfectionisme

Ik zag in een Facebookgroep een oproepje om mee te doen aan een interview over perfectionisme. Net nu ik met dit onderwerp bezig ben met de Blue Circle van Simone Levie, vond ik het heel toepasselijk om mee te doen aan het interview. De dame die het interview afnam, was ook erg blij met mijn input. Dat is altijd leuk om te horen en ik heb het graag gedaan.


Een nieuw huisgenootje

Ik ben al een tijdje aan het denken en praten over een nieuw hondje. Een vriendje voor Phara. Ik was er dus al over uit. Maar ik moest alleen nog Marijn over de streep trekken. Hij wilde het pas als we naar een ander huis zouden gaan. Maar dat is nog onbekend wanneer dat gaat gebeuren. Af en toe keek ik op Marktplaats naar advertenties van pups. Tot ik deze week een advertentie voorbij zag komen van de pup die ik voor ogen had. En ook nog eens voor een redelijk betaalbare prijs. Want in deze tijd zijnde pups echt duur geworden.

Donderdag gaf Marijn aan dat hij er akkoord mee was. Ik belde bijna gelijk. Maar kreeg direct te horen dat de pup die ik wilde, er misschien niet meer was. Dat lag eraan. Er was iemand die niet duidelijk was geweest over het geslacht van de pup die zij wilde hebben. Wel wist ik dat zaterdags de pup al mee naar huis mocht. Vrijdagavond kreeg ik te horen dat de pup nog beschikbaar was. Het enige wat nog spannend was of de pup die ik op de foto gekozen had, er nog was.

Zaterdags gingen Marijn en ik samen naar de pup toe. Ik had nog de keuze uit 2 hondjes en wonder boven wonder was de pup die ik wilde hebben er nog. En je vraagt je misschien af wat dan de wens was. Nou ik wilde graag een donker hondje met echt zwarte tinten. De andere 2 waren veel bruiner. Dat vond ik minder mooi.

Zaterdags hadden we ook nog geen naam voor onze pup. We hadden 3 namen. De eerste naam was Reaper. Daar kwam Marijn als eerste mee. Maar die was het niet helemaal. Tot ik met Hanzo kwam en later Marijn met Genji kwam. En Genji is het geworden. Je vraagt je vast af, waar komen deze namen toch vandaan en waarom deze specifieke namen. Nou Phara is een karakternaam uit Overwatch en Marijn wilde weer een karakter uit dat spel. Vandaar deze keuze.

phara ontmoet genji week 6 2021

Speciale Kaarten

Net als vorige week, ben ik ook deze week weer druk bezig met mijn Speciale Kaarten shop. Ik maakte weer een heel aantal foto’s van gemaakte kaarten. Deze kaarten lagen nog bij m’n ouders in Zeeland en had die deze week meegenomen. Dit waren er veel meer dan de kaarten die ik hier had liggen. Zo ben ik anderhalve dag bezig geweest met het maken van foto’s.

Verder bewerkte ik de foto’s in Canva tot mooie afbeeldingen en zette deze kaarten weer online in de shop.


Vul verschillende kieswijzers in

Deze week kwamen de kieswijzers online. Ik weet al waarop ik wil stemmen. Maar toch was ik heel benieuwd naar de verschillende kieswijzers. Zo vulde ik de volgende in: Youngvoice, partijenwijzer, stemwijzer, Het kieskompas. Hieronder zie je de uitslag van deze stemwijzers:

Youngvoice

youngvoice kieswijzer

Stemwijzer

resultaat stemwijzer

Het kieskompas

resultaat het kieskompas

Partijenwijzer

resultaat stemwijzer

Jongeren stemwijzer

resultaat jongeren stemwijzer
resultaat jongeren stemwijzer

Overig

kieswijzer

Het viel me op dat al deze stemwijzers allerlei andere stellingen gebruikt. Soms er is overlap maar ook veel niet. Daarnaast vind ik het soms lastig om er een mening over te hebben als ik niet de details weet. En wat ik ook bijzonder vind ik dat de uitslagen heel verschillende kunnen zijn.


Trainingen volgen

  • Ik was actief in de community van de 7 dagen gelukkiger cursus. Daarnaast deed ik ook mee aan een zoommeeting. Leuk om de mensen ook soort van live te zien.
  • Bij de Blue cirkel bezig geweest met perfectionisme en gesprek gehad met member van het team van Simone Levie over mijn ervaring met het programma.

Zo dit waren al mijn avonturen van week 6 – 2021. Een heel koude week met sneeuw en ijs. Wel heel leuk. Ondanks de sneeuwpret ben ik ook productief geweest met de Speciale Kaarten shop, volgde ik weer trainingen en vulde ik kieswijzers in.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen. Tot volgende week. Dat word weer een heel andere week, maar niet minder leuk.


Laat alles wat je met me wilt delen hieronder achter in een reactie!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de link klikt kost je dat helemaal niks, maar levert mij wel wat op. Waardoor ik een betere website neer kan zetten.

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Elisabeth's avonturen week 6 2021

Misschien vind je dit ook leuk…

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *