fbpx

Elisabeth’s avonturen week 43 – 2020

Elisabeth's avonturen week 43 - 2020

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

30 okt, 2020

Ja weer een artikel in deze nieuwe rubriek: “Elisabeth’s avonturen“. Ik neem je in dit artikel mee in mijn avonturen van afgelopen week 43. Dit doe ik door middel van foto’s en de hoogtepunten van deze afgelopen week. Deze week had ik vakantie. Want ja ik moet meedoen met de schoolvakanties in verband met mijn oppaswerkzaamheden. We gingen een paar dagen weg. Benieuwd naar mijn week? Kijk dan snel verder!

Vakantie

Voor het eerst van dit jaar hebben we eens een echt vakantie, door een paar dagen weg te gaan. Vorige week hebben we geboekt. Als je mijn avonturen van vorige week gelezen hebt, dan weet je waar we naar toe zijn gegaan. Heb je het niet gelezen, kom je het snel te weten omdat ik er iets meer over ga vertellen in dit artikel.

Dit is best een bijzondere vakantie voor ons. Want we nemen voor het eerst Phara mee op vakantie. De voorgaande vakantie hebben we haar thuis gelaten bij een oppas. Maar nu we toch in Nederland op vakantie gingen, wilde ik haar toch wel graag meenemen.

Toch merk ik dat als ik thuis ben en vakantie heb, ik al snel mezelf bezig hou met mijn bedrijf en het huishouden. Dat zorgt ervoor dat mijn vakantie gevoel en vrij zijn gevoel, iets minder maakt. Maar aan de andere kant word ik blij en enthousiast van al mijn activiteiten thuis en met mijn bedrijf.


Problemen met het mailprogramma

Ja ik vertelde de afgelopen weken dat ik bezig ben met het inrichten van mijn mailprogramma. Ik was heel blij en trots dat het met gelukt was om een mailflow te maken. Maar helaas merkte ik na een week dat er toch iets fout is gegaan. Dus uiteindelijk heb ik zaterdags de mail, die ik naar al mijn contacten wilde sturen, los gestuurd en niet meer via de flow.

Aan de ene kant vind ik het erg lastig dat ik steeds tegen problemen aan loop en dat het niet gelijk allemaal werkt, zoals ik bedacht had. Maar aan de andere kant wil ik het ook heel graag begrijpen en kunnen. Dus ga ik weer vrolijk en enthousiast verder met het ontdekken van het mailprogramma.

Wil jij ook op de hoogte gehouden worden van mijn wekelijkse updates via de mail? Dan kan je je hieronder inschrijven op mijn “nieuwsbrief”.


Naar zeeland

De week begon voor mij met een bezoekje aan Zeeland. Ik probeer er toch iedere week naar toe te gaan. Dit is een doel wat ik een jaar geleden voor mezelf heb gesteld, toen ik bezig was met de Dutch Girlboss academie (nu Nowherdays).

Phara vind het altijd leuk om mee te gaan naar Zeeland. Dan kan ze heel de dag spelen met Dana, haar zusje. En ze zijn echt zusjes.


Naar Texel via Den Helder

Op dinsdag zijn we naar Texel gegaan. Maar we maakten een tussenstop in Den Helder bij het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Dit was de eerste keer dat we te maken kregen met de regels die er tegenwoordig zijn. Op de website kon ik niet vinden dat we van te voren moesten aanmelden. Dat was wel het geval. We kregen daar ook best een nare reactie op. Verder moet je je gegevens achterlaten. Wat ik best wel een inbreuk op mijn privacy vind. Er staat nergens wat ze met deze gegevens gaan doen. Terwijl ik als ondernemer erg op moet letten wat ik met het verzamelen van gegevens doe. En overal moet vermelden wat ik ermee. Aldus de AVG wetgeving.

Ik zou graag in een ander artikel wat meer over dit museum vertellen. Of het een leuk museum is, een aanrader om naar toe te gaan of dat je deze kan laten voor wat het is. Dus hou mijn website in de gaten of schrijf je in voor mijn “nieuwsbrief” om op de hoogte te blijven van de nieuwste artikelen.


Met TESO naar Texel

Om op Texel te komen moet je altijd met de veerboot van TESO mee. Wij gingen met de auto naar Texel, maar je kan ook als voetganger de oversteek maken.

Het jammere was dat we in de auto moesten blijven zitten. Want ik ken verhalen van mijn moeder, die vroeger naar Texel op vakantie ging. De overtocht was ook een ervaring op zich. Maar in de auto was er niet heel veel aan helaas. Is wel een kleine afbreuk van de vakantie ervaring naar Texel vind ik. Wat vind jij?


Op Texel en regen

Woensdag was een heel natte dag. Heel de ochtend en een deel van de middag regende het. We wilden een activiteit binnen doen, maar alles was al vol. Want ja ook hier moesten voor alle binnen activiteiten gereserveerd worden.

We hebben toen maar de keuze gemaakt om de regen te trotseren en zijn een stevige wandeling gaan maken in het natuurgebied de Slufter. We hebben er van genoten met zijn 3-en. Want ja, we namen Phara ook mee op vakantie.


Winkelen en wandelen door duingebied

De laatste dag van de vakantie op Texel zijn we in Den Burg gaan winkelen. Ik shopte er een paar kleding items, die ik heel goed kon gebruiken. Onder andere broeken.

Daarna zijn we een hele grote wandeling gaan maken in het duingebied aan de zuidkant van Texel. Een prachtige wandeling. Het was mooi weer, droog met toch een stevige wind. We kwamen uit bij paal 9 en hebben daar even op het stand gekeken naar mannen (en misschien ook wel vrouwen) die aan het kitesurfen waren. Maar de wind was zo hard dat het zand in ons gezicht striemde. Dus na een paar minuten zijn we weer verder gaan wandelen.

Na deze wandeling zijn we weer aan de terugreis begonnen. We waren rond 18 uur weer lekker thuis.


Instaswap falledition 2020

Vorige week deelde ik al dat ik mijn bijdrage gemaakt had voor mijn swapmaatje. Nu was ik aan de beurt om mijn pakketje te ontvangen van deze swap editie.

Toen ik thuis kwam lagen er briefjes van PostNL in mijn brievenbus, omdat ik pakketjes gemist had. Een van de pakketjes was de Instaswap 2020 Falledition. Deze zou dinsdag in mijn bezit moeten zijn, maar ja ik was niet thuis. Gelukkig had de pakketjes bezorger het pakketje bij de buren afgeleverd, waardoor ik het snel had.

Ik heb zaterdag het pakketje opengemaakt en op Instagram gedeeld hoe blij ik met de inhoud was.


Verder met voorbereiding nieuw project

Deze week ben ik druk geweest met contacten hebben met andere ondernemers, die meewerken aan het nieuwe project dat ik snel ga lanceren. Want ja het is voor de kerstperiode en daar moet ik niet meer te lang mee wachten.

Maar het wordt een heel tof project, waarvan ik denk dat jij als lezer ook leuk gaat vinden. Dus stay tuned.


Gewonnen boek kwam binnen

Een paar weken terug deed ik mee aan een winactie van Blogger By Nature op Instagram, Facebook en Linkedin. En…. ik was de gelukkige winnaar. Zaterdag viel het boek op de deurmat.

Rond dit boek zit voor mij nog een heel verhaal. Maar dat ga ik nu toch maar even niet delen, want anders wordt dit wel een heel lang artikel. Maar zoals je ziet is het boek over Facebook van Anne Raaymakers. Zij is een van de experts op het gebied van Facebook in Nederland.


Verder met opruimen

Ook deze week was ik druk bezig geweest met het opruimen van spullen. Ook heb ik verschillende orders verwerkt, die via Marktplaats binnen kwamen. Ook bezocht ik weer mijn verkoopaccount van Bol.com. Maar toen stuitte ik op een probleem. Mijn account was om een of andere reden geblokkeerd. De reden is me nog steeds niet duidelijk geworden. Maar uiteindelijk kreeg ik weer toegang. En ook daar heb ik een heel aantal boeken opgezet om te verkopen.

Ik merk dat het heerlijk is om opruiming te houden. Ook al ben ik van het sparen en het verzamelen. Weg doen en een ander blij maken, geeft ook weer een heel goed gevoel.

Benieuwd naar mijn items op Marktplaats of Bol.com? Klik op de links en dan kom je er.


Shoppen bij de Action

Sinds heel lange tijd, ben ik weer eens bij en in de Action geweest. Ik wilde er naar toe om te kijken of ik items kon vinden, die ik kon gebruiken voor mijn nieuwe project, waar ik het eerder in dit artikel al over heb gehad.

En ja ik ben daarvoor zeker geslaagd. Maar ook voor andere items. Want je herkent het vast wel dat je met heel wat meer items naar buiten komt bij de Action. Als je dat niet hebt, laat het me dan weten wat jouw tactiek is.

Alhoewel ik moet zeggen dat ik allemaal bruikbare items heb gekocht en niet onnodige dingen. Maar als ik ze niet tegen was gekomen, had ik ze misschien niet gekocht. Of dat ik er een andere keer voor was gegaan.

Fotolijstje wat ik kocht bij de Action.

Video’s opgenomen

Ik heb deze week een aantal video’s opgenomen. Ik merk dat het opnemen van video’s geen probleem is. Alleen het bewerken van de video’s en het online zetten en inplannen. Maar ik ben al heel bij dat ik ze gemaakt heb en dat ik dat kan zonder daar heel zenuwachtig over te zijn. Want dat was ik in het begin wel.

Het blijft leuk om mijn eigen leerproces te zien. Herken jij dat? Ik vind het leuk als je een voorbeeld deelt in een reactie hieronder!


Verder met de cursus van Brein.tv

Ik vertelde het al eerder dat ik een abonnement bij Brein.tv heb. Daar vol ik de cursus: “vind je passie”. Een heel interessante en leerzame cursus. Deze keer kon ik een test invullen om te kijken welk gelukstype ik ben. Er zijn 4 gelukstypes: water, vuur, lucht, aarde. Wat denk jij wat voor type ik ben?

Ik liet Marijn ook de test invullen. Het leuke van de uitkomsten was, dat ze voor ons beiden heel herkenbaar zijn/waren. En er stond ook nog een tip bij voor de valkuilen van het zijn van het gelukstype wat ik we waren.


Geen nieuwe video op YouTube

Helaas is er deze week weer geen video online gekomen op YouTube. Deze keer kwam het omdat ik echt vakantie had genomen en geen tijd vrij wilde maken om een video online te zetten. Maar niet getreurd volgende week staat er wel een nieuwe video in dit gedeelte van het artikel. Een tipje van de sluier voor het onderwerp: Kringloopwinkel.


Zo dit waren al mijn avonturen van week 43 – 2020. Een groot deel van de week waren we weg met vakantie naar Texel. Maar de rest van de tijd dat ik we thuis waren, ben ik als nog heel productief en druk bezig geweest met allerlei verschillende activiteiten.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen. Tot volgende week.


Laat alles wat je met me wilt delen hieronder achter in een reactie!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de link klikt kost je dat helemaal niks, maar levert mij wel wat op. Waardoor ik een betere website neer kan zetten.

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Elisabeth's avonturen week 43 - 2020

Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *