fbpx

Als je me al een tijdje volgt dan zal je al wel een beeld hebben van mijn hobby’s. Maar naast mijn hobby’s, word er ook van me gevraagd om mijn passies te delen. Dat ga ik doen!

Mijn hobby’s

Lezen

In het artikel over Mijn lievelingsboek als kind schrijf ik dat ik lezen haatte, maar nu staat het bij mijn hobby’s. Wat is er gebeurd in die tussentijd? Ik heb het lezen ontdekt. Het moeten dan niet moeilijk leesbare boeken zijn. Want dan lees ik het boek niet. En ik moet het een interessant onderwerp vinden. Ook het lezen van blogs is een van de dingen die ik erg leuk vind om te lezen.

lezen - hobby

Boeken die ik leuk en interessant vind om te lezen.

Koken en bakken

Ook koken en bakken vallen onder mijn hobby’s. Ik vind het erg leuk om dingen uit te proberen en nieuwe dingen te ontdekken. Ik gaf ook aan dat koken en bakken een van de dingen is waar ik blij van word.

koken - hobby

Quiche.

Knutselen/kaarten maken

Knutselen en kaarten maken is al een hobby van me vanaf dat ik 8 jaar ben. Ik doe het niet dagelijks en ook niet wekelijks. Maar ik vind het echt heel leuk om te doen. Voor een impressie wat ik maak en knutsel, neem een kijkje bij het kopje creatief.

Zwemmen

Zwemmen is ook een hobby, ik doe het alleen niet heel vaak. Eerst omdat ik het me te veel energie kost om te doen, jammer genoeg. Daarnaast vind ik het lastig om in mijn eentje te gaan zwemmen. Hoe leuk en fijn ik het ook vind. Maar zwemmen is de sport die ik het leukst van alle denkbare sporten vind.

Puzzelen

Vooral legpuzzels vind ik leuk om te doen. Zeker die van 1000 stukjes of meer. Maar sudoku’s kan ik ook waarderen evenals kruiswoordpuzzels. Ik heb een aantal foto’s van legpuzzels die ik gemaakt heb.

Mijn passies

Muziek luisteren

Het luisteren van muziek is denk ik wel een van mijn grootste passies. Vooral klassieke muziek. Soms kan ik populaire muziek ook waarderen. Marijn heeft de nieuwe hobby om muziek te componeren en ik luister met veel plezier naar zijn creaties. Hieronder een voorbeeld van een muziekstukje. Een Nocturne 1 in Bb major.

Omgaan met kinderen

Kinderen zijn ook een passie van me. Ik word altijd heel blij om ze te zien. Ze zijn ook lekker onbevangen. Ik kijk ook uit naar het moment dat ik zelf kinderen heb.

Zorgen voor mensen vooral familieleden en vrienden

Ik deed niet voor niks de opleiding tot verpleegkundige. Uit dit beroep haalde ik zoveel voldoening. Ik zorg al heel mijn leven voor familie en vrienden om me heen. Jammer genoeg heb ik mijn opleiding op moeten geven. Nu zorg ik op andere manieren voor mensen. Het is wel een valkuil om niet alleen voor anderen te zorgen, maar ook voor mezelf. Dat vergeet ik vaak, denk ik niet aan of vind ik minder belangrijk.

Fotograferen

Foto’s maken is ook wel een passie van me. Het is niet zo dat ik me er helemaal ik wil verdiepen en de prachtigste foto’s wil maken. Maar ik vind het wel ontzettend leuk om alles wat ik leuk vind vast te leggen. Ook ben ik erg geïnteresseerd in hoe ik mijn foto’s beter en professioneler kan maken.

Basiscursus fotografie gevolgd | Sunfield academy

 

Dit waren mijn hobby’s en passies. Ik vond het wel een beetje lastig om de scheiding tussen deze twee woorden te maken, want ze hebben veel met elkaar te maken. Maar ik denk dat ik wel een duidelijke scheiding heb kunnen maken. Dat passie iets is waar heel mijn hart naar uit gaat en de hobby iets is wat ik heel leuk vind en veel plezier uit haal.

Ik ben heel benieuwd naar jou hobby’s en passies!
Laat hieronder in een reactie achter wat die zijn.

 

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Mijn hobby's en passies

%d bloggers liken dit: