Geplaatst in Gastblogger - Wendy, Recepten

Recept #21: Dadeltaart gemaakt met de SuperChef

Vandaag deel ik een recept, wat gastblogger Wendy gemaakt heeft in de SuperChef. Ik kan wel regelmatig recepten delen met mijn ervaring met de SuperChef. Maar een ervaring van een klant is toch even wat anders. Benieuwd naar Wendy’s ervaring met het maken van een dadeltaart in de SuperChef? Lees dan snel verder!

Voorstellen: Gastblogger Wendy

Het woord is aan Wendy:

Bakken is één van mijn hobby’s. Omdat ik een, zo leek mij, lekkere dadeltaart in het tijdschrift Visie had gevonden, besloot ik die te maken. Hierbij werd ik geholpen door mijn man en een SuperChef. De SuperChef is een soort kleine keukenmachine van het merk Tupperware. Deze SuperChef kan kloppen, mengen, hakken en snijden. Nou, we gaan het zien, dachten manlief en ik. En ja hoor, na enige tijd stond er toch echt een dadeltaart af te koelen. Door eenvoudig de kom te voorzien van klopper of messen, kun je kloppen, mengen, hakken en snijden. Je trekt aan het koord dat zich in de deksel bevindt en laat die dan weer langzaam teruggaan in de deksel. Dat herhaal je een aantal keren. Wat ook fijn is, geen gedoe met stekkers en draad.

Wij zijn er blij mee.

Het recept

En dan volgt hier het recept voor als jij ook die dadeltaart eens wilt uitproberen.

Ingrediënten:

Dadeltaart voor 8-10 personen:

  • 250 g ontpitte dadels van goede kwaliteit
  • 70 g rietsuiker, hebben wij niet gebruikt (vergeten te kopen)
  • 200 g ongebrande of blanke amandelen
  • 4 eieren
  • 100 ml versgeperst sinaasappelsap
  • Optioneel: 2 el geraspte kokos

Dadels

Fruittaart

Bereidingswijze:

Let op dat je gebruikt maakt van heel zacht dadels, anders raad ik sterk af om de dadels in de SuperChef te snijden!

  1. Verwarm de oven op 180 ºC.
  2. Heb je ongebrande amandelen, zet dan water op.
  3. Giet het water, zodra het kookt, over de amandelen tot ze net onder staan.
  4. Na vijf tot tien minuten laten de velletjes van de amandelen los, haal ze eraf.
  5. Hak met de SuperChef zowel de dadels als de amandelen fijn en doe ze samen met het sinaasappelsap in een kom. (Dat hadden wij al gedaan, in de kom van de SuperChef zaten ook de eieren al).
  6. Klop de eieren los en voeg ze met de suiker toe.
  7. Roer goed.
  8. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar.
  9. Garneer zodra de taart een beetje is afgekoeld eventueel met geraspte kokos.

Lekker met een espresso of een kopje muntthee.

Tip: Rasp de schil van een sinaasappel en voeg deze toe.

Leef je suikervrij? Vervang de suiker dan door 50 g agavesiroop.

resultaat dadeltaart
Optioneel resultaat van de dadeltaart

Je vind de blog ook op Mailmuis.nl

Afbeeldingen van Shutterstock.

 

Dank je wel Wendy voor het delen van het dadeltaart recept in combinatie met het gebruik van de SuperChef. Het klinkt als een erg makkelijk recept. Ik ga hem denk ik ook een keer maken.

Heb je interesse in de SuperCehf? Kijk dan in de Tuppershop.

Heb je het recept ook gemaakt? Deel dan je gemaakte creatie op social media met de hashtag: #bakkenmetelisabethsfavorieten. Dan kan ik terug zien dat je het recept ook gemaakt hebt en wat je ervan vond.

Maak jij wel eens een dadeltaart?
Laat het weten in een reactie hieronder!

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

Dadeltaart Gemaakt met de SuperChef

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

Een gedachte over “Recept #21: Dadeltaart gemaakt met de SuperChef

Reacties zijn gesloten.