fbpx

10 dingen waar ik blij van word – Blog challenge #19

10 dingen waar ik blij van word

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

21 aug, 2018

10 dingen waar ik blij van word. Ik vind dit een heerlijk artikel om te schrijven. Vooral ook omdat ik elke dag wel een moment heb waar ik blij van word. Het zijn vaak heel kleine dingen. Ik hoop dat ik je een beetje inspiratie kan gegeven om blij van te worden. Want hoe akelig ik me ook kan voelen, ik voel me elke dag blij door een van deze 10 dingen.

Bloemen

Ik heb bijna elke week wel verse bloemen in huis. Ik word er echt ontzettend blij van om naar te kijken. Elke dag weer. Ook is het een sport om te zien hoelang de bloemen het uithouden. De ene keer haal ik een bos bloemen bij de bloemenwinkel. De andere keer 35% korting bij de Albert Hein of in de aanbieding bij de Jumbo.

bloemen - 10 dingen waar ik blij van word

Gezelligheid

Ik kan ook heel blij worden van de gezelligheid van familie en vrienden. Lekker met elkaar kletsen, het uitwisselen van verhalen of alleen maar het samen zijn. Als we bij vrienden of familie op bezoek geweest zijn, dan ga ik bijna altijd met een blij gevoel naar huis.

gezelligheid familie tribeca - marijn

Gezellig met de familie eten bij Tribeca.

Bakken en koken

Het bakken van een nieuw recept of met een nieuwe vorm is een van de dingen die ik leuk vind aan bakken. Ik word altijd blij als het dan gelukt is en nog lekker smaakt ook. Als Marijn het ook nog lekker vind dan maakt dat ik me extra blij.

Zoals deze appeltaart.

Hetzelfde heb ik ook met koken. Ik maakte pas de macaroni tonijn salade. Het recept was erg goed gelukt en we vonden het allebei erg lekker. Ik heb ook wel eens een recept gemaakt wat Marijn niet lekker vond, maar ik wel. Ik was toen wat minder blij na het maken van het nieuwe recept, omdat Marijn het echt niet lustte. Dat gebeurt ook.

Bloggen

Ook bloggen valt onder de blijmakers. Als een artikel af en is het resultaat is zoals ik had verwacht, maakt me blij. Maar ook de leuke reacties geven me een blij gevoel. Ook al heeft het me de afgelopen maand alleen maar veel stress bezorgt, omdat ik eigenlijk wilde bloggen, maar ook mijn site aan het verhuizen was. En de verhuizing even belangrijker was dan het schrijven van artikelen. Toch merk ik bij elk artikel dat weer af is dat ik blij ben. Ook het stijgende aantal bezoekers geeft me een blij gevoel. Ik doe er mijn best voor en dan resultaat te zien is echt geweldig. Ik denk dat medebloggers dit zeker herkennen.

Uitjes

Dagjes weg en uitjes met Marijn zijn ook een van de dingen die me blij maken. Samen dingen doen. Want het eerste jaar van onze relatie kwam daar weinig van, omdat ik daar te ziek voor was. De aandacht ging alleen naar me beter voelen en beter worden. Maar sinds het beter gaat met mijn gezondheid, lukken de dagjes weg vaker. Ook al moet ik Marijn vaak ergens mee naar toe slepen. Want zijn mening over dagjes uit is dat het netto leuk moet zijn. Wat inhoudt dat het niet te duur moet zijn, niet te ver rijden, interessant/ leerzaam (wat in zijn geval erg moeilijk is want hij weet al heel erg veel) en ook nog een beetje origineel (wat ook erg lastig is, want alles lijkt wel op elkaar). Toch is het afgelopen jaar al verschillende keren gelukt.

Neefjes en nichtje

Onze neefjes en nichtjes zijn ook een bron van blijheid voor mij. Marijn maakt regelmatig een opmerking dat ik er zo blij en gelukkig uit zie als ik ze zie. En dat is ook zo. Ik geniet altijd enorm van de kids. Hoe ze zich ontwikkelen. Hoe ze je steeds meer gaan kennen, je bij je naam gaan noemen, erg blij zijn om je te zien en al hun speelgoed willen laten zien. En nog veel meer kleine dingen van de kinderen die me erg gelukkig en blij maken. Het enige lastige vind ik, is dat ik ook graag kinderen zou krijgen, maar ik nog moet wachten tot ik gezonder ben. Afgelopen week is er een nieuw neefje bij gekomen. Hieronder een foto van mijn blijde gezicht:

neefjes en nichtje

Augustus 2018.

Tuin

Werken in de tuin geeft me ook een blij gevoel. Al het onkruid weghalen met als resultaat een nette tuin. Mooie bloeiende planten en bloemen. Elke dag als ik in de tuin kijk en hij is netjes en mooi is een blijmaker.

Bloeiende tuin - 10 dingen waar ik blij van word

Bloeiende tuin – 2018.

Opruimen en schoonmaken

Dit hangt ook samen met het mooi maken van de tuin. Als het huis is opgeruimd, weer lekker schoon en fris. Dan ben ik ook blij. Alleen is het zo dat ik niet zo vaak tijd maak om op te ruimen en schoon te maken. Waardoor ik regelmatig denk: “ik moet nog opruimen, ik moet de badkamer nog schoonmaken” enzovoorts. Maar als ik het dan gedaan heb, ben ik extra blij dat het gedaan is.

Marijn

Marijn is ook een van de blijmakers in mijn leven. Hij maakt me gelukkig, maakt grapjes waarom ik kan lachen. Hij vrolijkt me op als ik niet in mijn hum ben of als ik erg gestrest ben. Hij maakt me gewoon heel blij elke dag. En het woordje “gewoon” is iets waar hij vaak commentaar op heeft. Want “gewoon” is geen reden. Dan moet ik met een betere uitleg komen. Hij maakt ook dat ik mezelf blijf ontwikkelen en blijf leren.

Gezonder

Ik word ook blij van mijn gezondere dagen. Dat ze er überhaupt zijn is al iets waar ik heel blij mee ben. Ik heb ook periodes gehad dat elke dag slecht was. Dan begon het al bij het opstaan uit bed tot dat ik weer naar bed ging. En dan kon het in bed ook nog dramatisch zijn doordat ik niet kon slapen. Dus dat ik me goed voel op een dag is al iets waar ik blij mee ben.

Ook dat het verliezen van gewicht is er een onderdeel van. Ik ben ongezond zwaar, dat weet ik en doe er alles aan om af te vallen. En elke gram minder is een reden tot blijheid voor mij. Al hoewel ik nog gelukkiger zal zijn als ik over een half jaar minstens 10 kilo kwijt ben.

Dit waren 10 blijmakers voor mij. Er zijn nog veel meer dingen waar ik blij van kan worden. Maar ik denk dat ik de meest belangrijke wel gedeeld heb. De blijmakers die er uit springen zijn: Marijn, neefjes en nichtje, gezelligheid en mijn gezondheid.

Waar kan je blij/gelukkig van worden?
Laat het weten in een reactie hieronder.

Follow my blog with Bloglovin

Pin onderstaande afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

10 dingen waar ik blij van word

Misschien vind je dit ook leuk…

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

9 Reacties

 1. Mrs Brubeck

  Ik werd blij van jouw blij-makers.
  Ook leuk je wat beter te leren kennen!

  Reply
 2. Julie

  Wat fijn om te lezen! Ik word blij van mijn man, uiteten gaan, make-up en van tv series kijken en gezellig thuis zitten! 🙂

  Reply
 3. Luc van de Wiel

  Allemaal dingen waar ik óók blij van word, behalve schoonmaken dan…

  Reply
 4. Felice Veenman

  ik word blij van een blog vol blije dingen ! koken, tuinieren, schrijven en boven allles manlief : wat kan een mens daar och blij van worden

  Reply
 5. Bryan

  Leuk lijstje!Van de tuin, bloggen en bloemen kan ik ook heel blij worden.

  Reply
 6. Maaike

  Wat een leuk lijstje om te maken. Dingen waar je blij van wordt! Maar schoonmaken?! Hoe kun je daar nu blij van worden 😉 Ik doe liever iets anders met mijn tijd en breng deze liever met vrienden of familie door, met mijn paard of met reizen.

  Reply
 7. Nicole Orriëns

  Wat een mooie lijst met dingen waarvan je blij wordt. Het zijn ook allemaal zaken die je in gewone leven tegenkomt!

  Reply
 8. Yousra Yasmine

  Wat een leuk artikel! Wat een leuke lijstje met dingen waar je blij van wordt!
  Liefs,
  Yousra Yasmine

  Reply
 9. Marijn

  Ik had wat ideeën nodig van dingen waar mensen blij van nodig en ineens zag ik mijn eigen naam, wat grappig!

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mijn favoriete plek in huis ⋆ Elisabethsfavorieten - […] plekken in huis waar ik graag ben. Het zijn mijn favoriete plekken, omdat ik daar alles kan doen waar…
 2. Shoplog: Kleding geshopt bij Twiddus ⋆ Elisabethsfavorieten - […] 10 dingen waar ik blij van word […]
 3. Ervaring: Lyme en naar de bioscoop ⋆ Elisabethsfavorieten - […] 10 dingen waar ik blij van word […]
 4. Waarom ik stopte met de anticonceptiepil ⋆ Elisabethsfavorieten - […] 10 dingen waar ik blij van word […]
 5. 7 ultieme tips om uitstelgedrag te voorkomen als student ⋆ Elisabethsfavorieten - […] 10 dingen waar ik blij van word […]
 6. Mijn hobby's en passies ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Ook koken en bakken vallen onder mijn hobby’s. Ik vind het erg leuk om dingen uit te proberen en…
 7. Shoplog: Kruidvat inkopen gedaan ⋆ Elisabethsfavorieten - […] 10 dingen waar ik blij van word […]
 8. Iets waar ik me voor schaam ⋆ Elisabethsfavorieten - […] is een psychosociale emotie. Het kan te maken hebben met het aantasten van het eergevoel/trots of de angst om…
 9. De inhoud van mijn tas ⋆ Elisabethsfavorieten - […] 10 dingen waar ik blij van word  […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *