fbpx

Pickwick vraag Kerst editie #7

pickwick vragen kersteditie 7

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

7 dec, 2022

Als een soort advent kalender, met Pickwick vragen aftellen naar Kerst. Het leek me een leuke manier om met je te delen. Ik gebruik daarvoor de vragen van de advent kalender van Pickwick van 2021. Ik ga de vragen random door elkaar behandelen. Lees je mee?

Vorig jaar heb ik deze vragen op video beantwoord en deze kan je dit jaar op mijn YouTube kanaal bekijken. Net als alle andere advent kalenders, die in toen unboxedte.


Met welke 3 woorden zou je dit jaar beschrijven?

  • Moederschap
  • Frustratie
  • Acceptatie

Moederschap

Bijna het hele jaar heeft voor mij in het teken van moeder zijn, moederschap en Dominique gestaan. Borstvoeding geven, hem helpen met slapen. Troosten als hij aan het huilen was. Helpen met zijn ontwikkeling. De was doen. Want een kleine produceert heel veel was. En zeker ook als je wasbare luiers gebruikt. Daarnaast ben ik ook bezig geweest met het herstel van mijn lichaam van de zwangerschap en de bevalling. Dit is ook een langduriger proces dan ik van te voren bedacht had.

borstvoeding geven Dominique samen met Marijn

Frustratie

Dit is wel een thema van afgelopen jaar. Ik wilde graag dingen doen. Als Elisabeth. En die lukten me heel vaak niet. Zo had ik ook bedacht dat ik in februari weer aan het werk zou gaan met mijn business activiteiten. Dit is tot grote frustratie totaal niet gelukt. Dit lukte me pas sinds afgelopen maand. Daarnaast kreeg ik het huishouden en de was ook totaal niet rond. Het bleef een rommel en ik bleef ook steeds achter de feiten aan lopen. Tot ik een hulp in de huishouding opgezocht heb en gevonden heb. Wat gaf dat een rust zeg.

Acceptatie

Dit woord is wel het gevolg van die hierboven. Ik moest accepteren dat het me allemaal niet lukte. Om me ook nog een beetje vrolijk en blij te voelen. Anders bleef de frustratie hangen. Ook moest ik accepteren dan moeder zijn altijd anders gaat dan je van te voren bedenkt. Ik had ook niet gedacht dat slapen van Dominique zo een probleem zou zijn. Dat was en is het wel. Dus dat heb ik ook maar geaccepteerd.

Daarnaast was er ook de acceptatie van mijn lichaam dat maar niet terug in vorm komt. Dat mijn lijf echt moeite heeft met het herstel van de zwangerschap en de bevalling. Ik blijf heel veel vocht vasthouden. Pas daardoor mijn kleding niet en ben qua gewicht veel te zwaar. Wat ik echt om te huilen vind. Maar wat ik ook doe qua gezond eten. Niks werkt. Ook dit moet ik accepteren. En wachten tot mijn lijf er genoeg voor hersteld is om hier mee aan het werk te gaan.

mezelf en Dominique - niet blij lijf

Welk woord zou jouw beschrijving zijn van afgelopen jaar?

Ik ben heel benieuwd welk jouw beschrijving zou zijn. Deel je het met me in de reacties hieronder? Misschien kan ik er nog inspiratie uit op doen.

pickwick vragen kerst editie 7

Je kan de Pickwick advent kalender nog bestellen van dit jaar. Klik daarvoor hier.


Dit artikel bevat affiliate links

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

pinterest - pickwick vragen kersteditie 7

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *