fbpx

Elisabeth’s avonturen oktober 2022

elisabeths avonturen 2022 oktober

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

12 nov, 2022

Het is al een hele tijd geleden dat er een een nieuw artikel in de rubriek: “Elisabeth’s avonturen” online is gekomen. De laatste was begin 2021. En nu is het al eind 2022. Maar ik vind het wel weer leuk om het op te pakken. Een kleine uitleg kan je hier nog vinden. Ik neem je in dit artikel mee in mijn avonturen van afgelopen maand oktober. Dit doe ik door middel van foto’s en de hoogtepunten van deze maand. Deze maand begint met het vieren van mijn verjaardag. Ook Marijns verjaardag komt langs. En verder zal het veel Dominique zijn. Benieuwd naar mijn avonturen van oktober? Kijk en lees dan snel verder!

Verjaardagen vieren

Mijn verjaardag

30 September was ik jarig en dit vierde ik op zaterdag 1 oktober. Ik had alle familie uitgenodigd. Mijn familie kwam helemaal en mijn schoonouders. Voor bij de koffie had ik lekkere taarten gebakken. Een appel-peren taart, een ronde vruchtenslof met frambozen erop. Beide taarten waren een beetje van mezelf en een beetje van Koopmans. Als avondeten hebben we lekker gebarbecued in het tuinhuis.

1 oktober 2022 - vieren verjaardag

Dominique heeft er ook van genoten alle aandacht die hij kreeg. Maar ook het spelen met z’n neefje en nichtje vond hij helemaal leuk. Het is zo leuk om dat te zien.


Marijn’s verjaardag

Marijn zijn verjaardag vierden we op zaterdag 29 en zondag 30 oktober. Op zaterdag met mijn familie. Toen hebben we als avond eten chinees besteld. Daar heeft weer iedereen lekker van gegeten. Op zondag Marijn z’n familie. Toen heb ik een lekkere broodjes maaltijd gemaakt.

Ook deze keer had ik weer taart gebakken, maar ook cake. Nu had ik een klassieke appeltaart gebakken, een boterkoek en chocolade cakejes.

Naast dat Marijn cadeautjes kreeg, kreeg Dominique ook al wat cadeautjes voor zijn verjaardag deze maand november. Er waren een aantal mensen, die dan niet op zijn verjaardag kunnen komen. Daarom namen ze nu al een cadeautje mee.

dominique krijgt een cadeautje

Fotoshoot Dominique

Ik boekte en ging met Dominique een cakesmash fotoshoot doen, voor zijn eerste verjaardag. Was voor mij en Dominique een hele ervaring. hij vond het eerst niet zo leuk, want hij werd wakker uit een slaapje. Maar daarna vond hij het helemaal geweldig. Want we hadden zijn auto meegenomen. En hij zag daar allemaal gereedschap. Is hij behoorlijk dol op.

cakesmash Dominique
Foto gemaakt door Simone van Made by Mone.

Kerstmarkt Duiven

Samen met Marijn en Dominique gingen we naar de Kerstmarkt in Duiven. Marijn had een vrije dag genomen, nadat hij een heel weekend door had moeten werken. En het leek mij wel leuk om een dagje uit daarvan te maken. Dominique, maar ook wij, hebben er volop van genoten. We kwamen ook met meer aankopen thuis, dan ik van te voren had gedacht. Marijn kwam er een fijne jas voor binnen tegen, maar ook handschoenen en een pet. Zelf zag ik er een leuke sjaal, een wollen plaid, slofjes voor Dominique. En we kochten een vaas met een kerstdorpje erin. Echt super schattig.

Dominique bij kerstshow intratuin in duiven

Gekeken video’s

Deze maand keek ik redelijk wat tijd naar een Netflixserie. Maar op ook YouTube keek ik heel wat video’s. Verder keek ik samen met Marijn een Netflix serie.

Netflix

  • Samen met Marijn keek ik de serie: It’s okay to not be okay. Een koreaanse serie.

NPO

Op NPO keek ik de video’s van Over mijn lijk en Hij, zij, hen.

YouTube video’s

Verder keek ik allerlei YouTube video’s over allerlei uiteenlopende onderwerpen:

  • Verschillende video’s van VetGezellig.
  • Verschillende video’s van Boos.
  • Allerlei video podcasts van Jorn Luka.

Naar een speeltuin

Bij ons achter zit een klein speeltuintje en ik was deze maand voor het eerst met Dominique ernaar toe gegaan. Daarna ben ik ook een keer samen met Marijn gegaan om te laten zien hoe leuk Dominique het vind. Marijn zei nog: “daar is hij toch nog te klein voor?” Maar niks is minder waar.


Tuinieren

Ik heb de heg een knipbeurt gegeven. Want dat was hard nodig. Klimop groeit best hard merk ik elke keer weer. En ik had een klein hulpje, toen ik bezig was met het knippen/snoeien van de heg. Ik vind het zo leuk om te zien dat Dominique me wilt helpen. Ook al is het vaak geen helpen. Herken jij dat als moeder? Ben ik wel benieuwd naar.

Dominique helpt met de heg knippen

Dominique geniet ook heel erg van het buiten zijn. Als de deur openstaat is dat het eerste wat hij doet; naar buiten gaan om er rond te struinen. Ik noem het maar buitenspelen.


Dominique en eten

Deze maand oktober at Dominique voor het eerst meer dan een paar hapjes van “gewoon” eten. Hij is al vanaf 4 maanden een paar hapjes mee aan het eten. Soms ook helemaal niet. En het meeste verdween ook naar de grond en/of bij de hondjes in de mond. Maar deze maand viel het me op dat hij ineens meer is gaan eten. Echt doorslikken ook. En hij had daardoor ook meer en vollere poepbroeken (sorry voor de t.m.i. maar ben er wel blij mee en misschien is dit ook wel herkenning voor jou als moeder als je dit leest.

Dominique aan het eten

Zo dit waren al mijn avonturen van oktober 2022. Ik had je al gewaarschuwd voor de vele Dominque spam. Maar mijn leven bestaat voor het grootste gedeelte ook uit het zorgen voor en dingen doen met Dominique.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen en mee te kijken. Tot volgende maand. Dat word weer een heel andere maand, maar niet minder leuk.


Fotoverslag Instagram

Elke maand maak ik voor Instagram een reel met allerlei foto’s van de voorbije maand. Dat heb ik van oktober 2022 ook gemaakt. Hieronder kan je die reel bekijken:


Laat alles wat je met me wilt delen hieronder achter in een reactie!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de link klikt kost je dat helemaal niks, maar levert mij wel wat op. Waardoor ik een betere website neer kan zetten.

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


pinterest - elisabeths avonturen 2022 oktober

Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *