fbpx

Sunfield foto challenge – zomer editie 2022

Sunfield foto challenge zomer editie 2022

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

10 nov, 2022

Van 12 juni tot 19 juni was de Sunfield foto challenge week. De zomer editie dit keer. Ze hebben al 2x hiervoor een foto challenge gedaan, maar die was steeds in de winter. Beide keren deed ik mee. Deze keer was voor mij wel echt een grote uitdaging of te wel een echte challenge. Kwam misschien ook omdat ik alleen mn camera van mn telefoon heb gebruikt en niet mn spiegelreflex. Want denk dat ik met mn spiegelreflex wel betere resultaten zou kunnen krijgen. Maar goed… Kijk je mee wat de opdrachten waren en wat ik er voor invulling aan gegeven heb?

Opdracht 1 – Maak een (zelf)portret in zwart-wit.

Er was nog een kleine uitleg bij deze opdracht. Namelijk:

Je mag zelf weten of je hier een zelfportret van maakt, of een portret van iemand anders. Je kan ervoor kiezen om de foto direct in zwart-wit te fotograferen, of je foto later te bewerken in zwart-wit.

Dit vond ik wel een leuke opdracht. Alhoewel ik totaal geen fan ben van zwart-wit foto’s. Was ik toch blij met het resultaat. Ik maakte eerste kleur foto’s en maakte ze daarna in zwart-wit. Ook maakte ik de foto’s met mijn smartfoon en dan met de optie portretstand.

De serie gemaakte foto's in kleur bij deze opdracht.
De serie gemaakte foto’s bij deze opdracht.

Dit zijn de resultaten die ik had gedeeld die dag op mijn instagram:


Opdracht 2 – Maak een foto tijdens golden hour.

Het maakt niet uit wat voor foto dit is, als het gouden uurtje maar duidelijk te zien is. Was de opdracht.

Voor mij geen makkelijke. Want kon niet m’n huis uit tijdens golden hour. Dus moest iets vast kunnen leggen vanuit huis. Vroeg in de ochtend keek ik uit het raam en had toch wel een beeld wat ik kon schieten wat op golden hour leek of iedergeval dat ik er iets van kon vast leggen.

Serie gemaakte foto’s bij deze opdracht.

Dit was het uiteindelijke resultaat wat ik op Instagram deelde. Ik kreeg daar wel feedback op dat het te geëdit eruit zag.


Opdracht 3 – Maak een foto met water.

Deze dag was ik niet thuis. Ik had wel allemaal al ideeën in m’n hoofd ervoor. Zoals Dominique in bad of onder de douche. Maar omdat ik niet thuis was, moest ik toch wel improviseren. Toch vond ik het resultaat wel enigszins oké. Kijk maar mee.

Serie gemaakte foto’s bij deze opdracht.

Dit was uiteindelijk de foto die ik op Instagram plaatste voor de challenge:


Opdracht 4 – Maak een foto of serie gebaseerd op een nummer

Het was de bedoeling om naar het volgende nummer te luisteren:

Budding Trees – Nahko And
Medicine For The People

https://www.youtube.com/watch?v=7kPzCKbVAck

En aan de hand van het nummer een of meerdere foto’s maken. Iets wat met de tekst te maken had of een gevoel of gedachte erbij. Ook deze dag had ik eigenlijk een ander idee dan ik uitgewerkt heb. Wist niet hoe ik “goed” mijn idee moest uitvoeren. En heb toen een foto van die dag gepakt, die ik toch al gemaakt had.


Opdracht 5 – Maak een foto waar lens flare te zien is.

Dit vond ik echt een moeilijke opdracht. Weet ook niet of ik hem goed heb uitgevoerd. Heb heel wat geprobeerd en was steeds niet tevreden of was helemaal niks te zien wat op een lens flare leek. In the end heb ik savonds nog een poging gedaan. En was enigszins tevreden.

Dit was de foto die ik online plaatste voor de deelname aan de challenge:


Opdracht 6 – Great minds behind the lights

Raak geïnspireerd door een (bekende) fotograaf of schilder van vroeger en maak een beeld passend bij de stijl van deze kunstenaar.

In de Backpacker omgeving heb ik alle video’s van Great minds behind the lights al gekeken. En bij elke video zit ook een opdracht. Zo ook een van het werk van Eve Arnolds. wat over emotie en connectie gaat.

Ik vond deze opdracht leuk om te doen. Zeker met een baby in huis. Dan komen alle emoties langs op dat gezichtje.

Zie hieronder een van de resultaten:


Zoals je zag heb ik echt wel gestruggled met bepaalde opdrachten. Zoals de lensflare en de opdracht met het nummer. Maar vond het wel leuk om weer mee te doen.


Aan het eind van de foto challenge, deden ze nog een leuk aanbod voor de Backpacker. Een tof aanbod was het van een omgeving vol fotografie informatie, kennis en nog meer challenges. Zelf ben ik ook een backpacker. Helaas is het leuke aanbod al weg. Maar je kan nog steeds lid worden voor de reguliere prijs.

In de Backpakker zit o.a. ook een cursus basisfotografie, die ik wel een live gevolgd heb bij Eliene Sunfield. Maar ook nog heel andere cursussen. En in de cursussen worden steeds opdrachten en challenges gegeven.

Door deze Sunfield foto challenge – zomer editie 2022, heb ik m’n camera er weer bij gepakt en ook weer eens een kijkje genomen in de Backpacker en ook actie ondernomen. Werd er weer helemaal blij van.Dit artikel bevat affiliate links

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

pinterest - sunfield foto challenge 2022

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *