fbpx

Angsten heeft iedereen in meer of mindere mate. Of je toegeeft aan het bang zijn is een tweede, want angst kan je keuzes en handelen beïnvloeden. Dag 12 van de #30dagenblogchallenge vraagt waar ik bang voor ben. Er zijn verschillende dingen waar ik bang voor ben. Sommige hebben invloed op mijn leven, anderen minder.

Bellen

Toen ik dit onderwerp zag, moet ik gelijk denken aan mijn irreële angst om iemand te bellen. Al jaren loop ik hier tegen aan. Ik heb er vooral last van als ik iemand moet bellen om ze iets te vragen of om een afspraak te maken. “Waarom ben je er zo bang voor”? is de vraag die ik mezelf al vaak gesteld heb. Ik moet dan denken aan de keer dat ik iemand moest bellen voor mijn moeder en ik het verkeerde nummer draaide. Tot 3 keer toe. Ik belde zonder het netnummer in te voeren.

Het netnummer zijn de eerst 3 of 4 cijfer voor het telefoonnummer. Zoals 0113 of 020.

Bleek dat ik een nummer moest bellen uit een andere net-gebied. Daarom kreeg ik steeds de verkeerde persoon aan de lijn. Sinds dien hou ik er niet van om vreemde mensen te bellen. Met de meeste familieleden heb ik geen probleem.

Nu is de verkeerde persoon aan de lijn krijgen niet eens meer de issue. Nu zit ik er meer mee dat ik iemand niet aan de lijn krijg, niet goed versta wie ik aan de lijn krijg en moet vragen naar de persoon die ik zoek óf moet controleren of ik de juiste persoon spreek. Ook vraag ik me dan af of ik niet stoor of op een dom tijdstip bel.

Voor mijn werk moet ik nu regelmatig bellen. Ik merk dat het wel steeds minder een probleem wordt. Maar als ik iets van iemand wil dat wordt het wel weer een “probleem”. Dit onderwerp is een working process om van deze angst af te komen.

Daarentegen vind ik een telefoon opnemen, als iemand belt, juist weer leuk om te doen. Wat is angst toch irrationeel!

bellen - iets waar ik bang voor ben

Kinderen

Regelmatig lees ik verhalen van mensen/ vrouwen, die geen kinderen kunnen krijgen. Niet dat ik opzoek ben naar die verhalen, maar ze komen regelmatig lang. In tijdschriften, op blogs, in het nieuws en allerlei andere plekken. Zelfs in mijn familie zijn er vrouwen die geen kinderen konden krijgen. En een van mijn angsten is dat ik ook bij die groep hoor. Ik denk dat ik last heb van deze angst omdat ik zo graag kinderen wil. Maar ik ook rekening wil houden met het feit dat niet kinderen niet voor iedereen weggelegd is. Hoe graag men dat ook wilt. Of mijn angst terecht is, weet ik niet. Dat moet de toekomst nog uitwijzen.

Voor nu geniet ik van mijn neefjes en nichtjes.

Zie ook: Waarom ik stopte met de anticonceptiepil

Gewichtsproblemen

Het worstelen met mijn gewichtsproblemen heb ik al eerder vermeld in een van deze challenge vragen. Toen gaf ik aan dat ik mezelf echt te zwaar vind. Ik kreeg daar veel reacties op dat ik er mooi uitzie enzovoorts.

Medische noodzaak

Maar een van de redenen dat ik zo bezig ben met afvallen is niet alleen dat ik te zwaar ben en mezelf niet mooi vind zoals ik er nu uitzie, maar ook dat ik serieuze gezondheidsproblemen heb door mijn overgewicht. Ik heb te hoge leverwaarden en mijn cholesterol is ook te hoog voor mijn leeftijd. Dus het is ook noodzaak om er iets aan te doen.

Het lastig is alleen dat ik ik vaak weinig energie heb om te sporten. Dus moet ik het met eten proberen aan te pakken. In het half jaar dat ik nu echt heel goed bezig ben met anders en minder eten, ook meer bewegen en sporten, is er nog maar 4 kilo af. Ik had gehoopt dat het zeker wel 10 kilo zou zijn. Maar mijn lichaam werkt niet mee.

Angst

Mijn grootste angst is dat ik heel mijn leven met mijn gewicht zal blijven worstelen. En dat ik ook nooit mijn doel ga bereiken. In het verleden is het me wel bijna gelukt. Ik het je laten zien. Dit is voor nu ook mijn doel. En dit is een heel redelijk en gezond doel wat ik voor ogen heb.

2008 – Prima en gezond gewicht. Vond mezelf toen al wat aan de zware kant. Maar was een verkeerd beeld van me.

2009 – Nog steeds rond hetzelfde gewicht.

2010 – Ook hier was er nog niet veel aan de hand.

2011 – Ben ziek geworden dit jaar en kwam in korte tijd 15 kilo aan.

2012 – Er is niks van mijn gewicht afgegaan. Ben hier ook al best ziek.

2013 – Hier was ik nog eens 10 kilo zwaarder.

2014 – nog geen kilo af sinds het jaar ervoor.

2015 – Yay ik ben eindelijk weer aan het afvallen! Ik voel me ook niet ziek hier.

2016 – Het afvallen gaat nog steeds door. Ben al zo’n 15 kilo kwijt. Nog steeds gezond.

2017 – Hier kwam ik langzaam weer wat kilootjes aan. Ik was ook weer ziek geworden.

2018 – Op het toppunt van zwaar zijn. Ben nog nooit zo zwaar geweest. Er zit sinds 2017 weer 20 kilo aan. Sinds ik ziek ben geworden is het allemaal meer geworden. Mijn nachtmerrie werd waarheid.

Sinds de laatste foto ben ik dus weer 4 kilo afgevallen. Gelukkig! Hopelijk kan ik volgend jaar zeggen dat ik toch de goede kant opgaat en dat ik weer het gewicht van 2016 bereik. Dan zal ik heel blij zijn.

Altijd ziek blijf

Zoals ik verteld heb heb ik de ziekte van Lyme. Ik heb de chronische variant. Nu ben ik onder behandeling om me beter te maken. Maar ik ben al vanaf 2007 de ziekte of ik helemaal beter ga worden is de vraag.

Ik ben bang dat het een jojo effect blijft van steeds van weer beter en dan weer slechter enzovoorts. Want dit is de afgelopen jaren, sinds het ziek zijn, al 3 keer gebeurt. Toch hoop ik uit de grond van mijn hart dat het deze keer toch eens goed blijft gaan. Want we hebben het nu veel heftiger aangepakt dan de voorgaande jaren.

Ongeluk

Ik zit best veel op de weg. En er rijden zoveel mensen heel gevaarlijk rondrijden op de weg en alleen aan zich zelf denken. Ik heb al zoveel momenten gehad, als ik niet alert was geweest ik een ongeluk had gekregen omdat een andere rare fratsen aan het uithalen was, zoals ineens voor je schieten als je aan het inhalen ben.

Ook had ik een keer dat een vrachtwagen helemaal naar de linkerbaan ging terwijl ik aan het inhalen was. Ik werd helemaal naar de vangrail geduwd. Leek wel of de chauffeur aan het slapen was. 

 

Dit zijn de meest prominente angsten in mijn leven. Er zijn nog wel meer dingen waar ik bang voor ben. Maar minder bang of is bang niet het juiste woord. Ik ben benieuwd waar jij bang voor bent. Heb je 1 angst of heb je er meer? Ik vind mijn bel angst iets wat ik niet zou moeten hebben.

Laat in een reactie weten waar jij bang voor bent.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Waar ik bang voor ben

%d bloggers like this: