fbpx

Na een tijdje niks geüpload te hebben vandaag dag 11 van de #30dagenblogchallenge. En deze keer heb ik aan Marijn om input gevraagd. Dit heb ik gedaan omdat ik zelf niet een grote kennis van films en series heb. Er springen er niet echt een aantal uit en ik vind het wel leuk om een aantal opties te geven. Ik ga je een aantal aanraders geven. Welke dat zijn kan je verderop zien.

♥    Belangrijke mededeling: Verhuizing naar wordpress.org!

Films

Zelf kon ik “The Notebook” wel waarderen. Het is al een tijdje geleden, maar kan het met nog vaag herinneren dat ik het een goede film vond. Als je hem nog niet gezien hebt, kijk de trailer hieronder en kijk of je het een leuke film lijkt.

De score voor deze film op IMDb is: 7,9.

Marijn raad je de trilogie “Lord of the Rings” aan. Zelf heb ik de films ook gezien, vond het wel interessant om te zien. Marijn vind dat iedereen deze films gezien moet hebben. Hij vind het een deel van je culturele opvoeding.

Hieronder is een van de trailers te zien van de 3 films. Namelijk: “The Fellowship of the Ring”.

Deze films hebben verschillende Oscars en awards gewonnen.

De scores op IMDb zijn:

  1. The two Towers: 8,7
  2. The Fellowship of the Ring: 8,8
  3. en The Return of the King: 8,9

Zie ook: Mijn favoriete YouTubers

Series

Voor series heb ik een wat langere lijst aan aanraders. De meeste komen van Marijn. De series die ik aanbeveel zijn: “The Handmaid’s Tale“, “The Crown” en “Brooklyn nine-nine“. De rest van de series komen van Marijn.

The Handmaid’s Tale

Wij hebben seizoen 1 gezien. Wat een heftige, aangrijpende serie om te kijken, vind ik het. Maar wel een aanrader om te kijken. Voor nu weet ik dat seizoen 2 al uit is. En er komt nog een derde seizoen aan.

Hieronder kan je de trailer van seizoen 1 zien.

De score van deze serie is op IMDb 8,6.

The Crown

Deze serie gaat over koningin Elizabeth van Engeland. Ik vond het een heel interessante serie om te kijken. Je krijgt een andere kijken op de mensen van het koninklijk huis, vind ik.

Hieronder kan je de trailer zijn van deze serie.

Op IMDb heeft The Crown een score van: 8,7.

Brooklyn 99

Deze serie gaat over detectives in Brooklyn die allerlei avonturen beleven. Er zit ook een grote dosis humor in de afleveringen. Naast de humor zijn de aflevering ook ongeveer 20 minuten, wat maat dat het niet al te lange afleveringen zijn. Wat ik zelf wel prettig vind, zodat je de serie even tussendoor kan kijken en ben je niet bijna een uur kwijt. Ik vind het een leuke serie om naar te kijken. In het begin waren de afleveringen los staand van elkaar. Later gaat het verhaal verder in de opvolgende afleveringen.

Hieronder zie je de trailer van de serie.

Deze serie heeft op IMDb een score van: 8,4.

Bovenstaande series keek/kijk ik ook samen met Marijn. Nu een aantal series, die Marijn aanraad om te kijken.

Extra History

Dit is een informatieve geschiedenis serie op YouTube. Ze vertellen daar allerlei geschiedenisfeiten en gebeurtenissen van over de hele wereld. Heel erg interessant. Het is wel allemaal in het Engels met Nederlandse ondertitels. Als je van geschiedenis houd is dit echt een aanrader!

Hier onder de allereerste aflevering.

Game of Thrones

Marijn was ook fan van de serie de “Game of Thrones” en raad iedereen aan om die te kijken. Zelf vond ik het te heftig om te zien. Ik hou niet van al dat gevecht en de bloederigheid en agressiviteit. Maar ik kan me ook voorstellen dat je het wel interessant vind.

De serie heeft op IMDb echt een hoge score, namelijk: 9,5.

Hieronder kan je een trailer zien van seizoen 7.

Justified

Deze serie raad Marijn ook aan om te kijken. Ik ken deze serie zelf niet. Heb er ook nooit iets van gezien. Geen idee waar het over gaat. Maar omdat Marijn hem aanraad, vind ik het wel leuk om te delen.

Deze serie heeft op IMDb een score van: 8,6.

Rick and Morty

Als laatst een serie, die ik gedeeltelijk samen met Marijn gekeken heb. Marijn vond/ vind dit een leuke serie. Het is een geanimeerde serie over een super wetenschapper met een niet al te slimme kleinzoon. Met allerlei absurde gebeurtenissen. Ik vond het wel leuk om te kijken.

Hieronder kan je een impressie krijgen van de serie. Ik denk wel dat je er echt van moet houden om de serie te kunnen waarderen.

Op IMDb scoort serie best hoog, een 9,3.

 

Dit waren de films en serie, die Marijn en ik je aanbevelen om eens gezien te hebben. Voor mij springen “The Handmaid’s Tale”, The Crown, “Brooklyn nine-nine” en “Rick and Morty” eruit. Deze vond en vind ik leuk om te kijken. Het geeft me echt ontspanning om naar te kijken. Alleen bij “The Handmaid’s Tale” heb ik soms last van spanning. Ik vind het erg vervelend om iets te kijken wat ik spannend vind. Daar reageert mijn lichaam soms raar op, op de stress van de spanning. Dit kan zelf al door de achtergrondmuziek veroorzaakt worden.

Kende je al een van deze series of films?
Welke films en series raad jij aan om te kijken en waarom?
Laat het weten in een reactie!

 

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Films en series die je gezien moet hebben (2018)

%d bloggers liken dit: