Geplaatst in Challenge, Creatief, Persoonlijk, Tupperware

Blog challenge #10: 5 dingen waar ik trots op ben

Dingen waar ik trots op ben is dag 10 van de #30dagenblochallenge. Ik moest er wel over nadenken waar ik nu eigenlijk trots op ben. Maar door hier over te moeten nadenken, kwamen er wel verschillende dingen naar boven. Zelfs prestaties die ver weg waren verstopt in mijn geheugen. Ik heb ’s nachts over de challenge vragen nagedacht. Ik heb wel vaker het idee dat ik ’s nachts productiever ben en ook meer ideeën heb en inspiratie. En ook komen er dan dingen weer naar boven die ik totaal vergeten was. Al benieuwd geworden naar de dingen waar ik trots op ben en wat ik ’s nachts allemaal bedenk en herinner? Lees dan snel verder!

Patroon

Zoals ik al aangaf kwamen ’s nachts mijn herinneringen naar boven wat ik allemaal gedaan had en waar ik trots op ben. Een van de dingen is dat ik 3 borduurpatronen gemaakt heb. Daar ben ik heel trots op. Ik was dit bijna vergeten dat ik die gemaakt had. Dit komt ook dat ik door mijn ziek zijn veel herinneringen kwijt ben of er heel ver voor moet graven.

Ik maakte de borduurpatronen omdat deze niet beschikbaar waren. Het gaat om een Volvo kraan, een FENDT trekker en de letters FENDT. Mijn broertjes zijn helemaal fan van deze voertuigen omdat mijn vader ermee werkt. Mijn moeder heeft een borduurmachine en zij wilden dat mijn moeder zoiets borduurde met een van de voertuigen of het liefst allemaal. Dus ik ben aan de slag gegaan met programma’s waarmee je borduurpatronen kan maken. Als voorbeeld had ik foto’s

Logo Fendt
Volvo kraan
Fendt trekker

 

24-7-2018
Mijn moeder heeft afgelopen week deze overall geborduurd met mijn patroon.

Borduurpatroon volvo kraan

Tupperware consulente

Een van de dingen wat ik mezelf echt niet zag doen, was presenteren voor een groep en dan zeker niet het verkopen van producten. Toch ben ik in 2013 Tupperware consulente geworden. Ik kreeg het aanbod doordat ik interesse had in wat de job inhield. Want op dat moment was ik werkloos en ziek thuis.

Tupperware #22: Folder van juli 2018

Ik kreeg als aanbod om te beginnen en te kijken of het wat voor me is met hulp. En als bonus kreeg in een cadeau ter waarde van €60,-. Én ik mocht 10 weken stage lopen om te kijken of het wat voor me was. Ik dacht ik ga het die 10 weken proberen en ik kan stoppen als ik het niks vind. Ik vond het erg spannend maar het lukte me met hulp om al snel 5 afspraken te hebben om de Tupperware producten te presenteren door middel van een kookworkshop.

Tafel met producten om te verkopen.

En de allereerste keer was dood eng, maar ook heel leuk om te doen. Ik merkte dat ik goed was in het presenteren van de producten en ik kreeg ook leuke reacties. “Wat doe je het goed”, “Wat doe je het leuk” waren onder andere opmerkingen die ik kreeg.

Het was voor me een hele overwinning om deze stap te zetten. Maar ik ben er super trots op dat ik het heb gedaan en me niet heb laten leiden door mijn angst om voor groepen te staan.

Doorzettingsvermogen

Ik ben ook trots op mijn doorzettingsvermogen. Ik heb al zoveel tegenslagen gehad dat ik soms ook niet meer wist om positief te blijven. Maar voor een groot gedeelte is het toch gelukt. Ik heb door mijn ziek zijn 3 keer gedwongen moeten stoppen met mijn studie verpleegkunde. Door mijn doorzettingsvermogen ben ik steeds toch weer begonnen ook al werd me dat niet makkelijk gemaakt. En heb ik mijn propedeuse gehaald. Ook kreeg ik nog van verschillende docenten te horen dat ze zagen dat ik de capaciteit had om de opleiding te volgen. Toen dat me werd verteld was ik mega trots op mezelf.

Het zoeken naar een diagnose en een behandeling voor mijn klachten en erkenning heb ik ook met doorzettingsvermogen gedaan. Ik was eigenlijk te ziek. Maar toch wilde ik bewijzen dat ik echt ziek was en niet depressief of psychisch ziek. Ik merkte aan al mijn vezels dat ik echt ziek was, ook al konden en wilde doktoren me niet helpen.

Uiteindelijk hebben we een arts gevonden, na 6 jaar zoeken, die me een diagnose heeft gegeven en een goede behandeling én erkenning.

HAVO diploma

Deze hangt een beetje samen met mijn doorzettingsvermogen. Maar verdient een andere plaats. Ik ben op het vmbo begonnen. Ik merkte al snel dat het heel makkelijk was, vooral bepaalde vakken. Alleen Engels en Nederlands waren een probleem. Ik kwam erachter dat je met een bepaald aantal punten een niveau hoger mocht. Ik ging daar ook iets beter mijn best voor doen, vooral voor Engels en Nederlands. Want ik dacht dat ik dat wel zou kunnen.

Mijn moeder heeft moeten praten en pleiten als Brugman. En ik mocht met moeite in het tweede jaar naar een HAVO/VWO klas. Ik had niet echt heel veel moeite met dit niveau. Het enige was dat ik qua Frans iets achterliep, maar haalde ik al snel in. Want op het vmbo kregen we geen Frans. Aan het einde van dit schooljaar had ik punten om naar het VWO te mogen. Maar mijn mentor zei tegen mijn moeder dat het misschien wel een goed idee was om me terug te doen naar vmbo. Ik sloeg bijna stijl achterover toen mijn moeder me dat vertelde. Ze heeft het voor elkaar gekregen dat ik toch verder mocht op de HAVO. Thank God!

Ik nam in jaar 4 zelfs een extra vak (Frans) erbij. Alleen ging dit door omstandigheden en mijn problemen met Engels en Nederlands niet helemaal goed, dus moest ik er tot mijn verdriet mee stoppen. En ik haalde na 5 jaar gewoon mijn HAVO diploma. Ik was er heel trots op. En dacht: “zie je wel dat ik HAVO kan!” Ik had zelfs een 8 voor scheikunde op mijn eindlijst staan. Het hoogst van heel het schooljaar.

Het tekenen van mijn HAVO diploma.

Ik kwam er op het HBO achter dat ik hoogst waarschijnlijk een vorm van dyslexie heb, waardoor ik zo een moeite met Engels en Nederlands had. Het is alleen nooit getest.

Eigen onderneming

Ook ben ik er trots op dat ik mijn onzekerheid, angsten en ja-maren opzij gezet hebt en een eigen ondernemen ben begonnen. Per 1 juli 2018 ben ik eigenaar van Elisabethsfavorieten. Met mijn bedrijf blog ik en ga ik een webshop runnen. Wat ik ga verkopen is nog een verrassing. Maar binnenkort meer daarover.

Heb je: Blog challenge #5: De inhoud van mijn tas. al gelezen?

Als ik moest kiezen op welke van deze onderwerpen ik het meest trots ben, moet ik daar nog eens goed over nadenken. Doordat ik over dit onderwerp moest nadenken, kwamen dus de borduurpatronen naar boven. Echt bizar dat ik dat vergeten was. Heb jij ook wel eens een prestatie vergeten en dat die veel later weer naar boven is gekomen? 

Ik ben heel benieuwd waar jij trots op bent!
Laat het weten in een reactie hieronder!

Follow my blog with Bloglovin

 

37 gedachten over “Blog challenge #10: 5 dingen waar ik trots op ben

  1. Daar mag je zeker allemaal trots op zijn! Met doorzettingsvermogen kom je zo ver 🙂 Ik ben trots dat ik met deze warmte een bootcamp doe, dat ik na mijn MBO een HBO opleiding heb gedaan en nog veel meer. Ik denk dat het goed is om er vaker bij stil te staan.

    1. Dat zijn ook dingen om trots op te zijn. Wel tof dat je een HBO studie gaat doen! Heel veel succes! En ik vind het leuk om bij deze dingen stil te staan en over na te denken.

    1. Dank je wel voor je reactie! Wat houd je tegen om je droom waar te maken? Want ik hoor altijd om me heen, je moet het gewoon doen en niet uitstellen. En ik ben ook gewoon begonnen. Hoe het gaat lopen, nog geen idee. Is een uitdaging en ook wel spannend. Maar ga ervoor.

  2. Doorzettingsvermogen, dat heb je zeker. Ik heb ook even doorgeklikt en dus gelezen over de ziekte van Lyme. Hartstikke knap wat je allemaal voor elkaar hebt gebokst. Trots zijn op jezelf is iets wat altijd mag en wat je zeker mag zijn.

  3. Wauw en terecht dat je op die dingen trots ben. Ben ook echt wel onder de indruk van je borduurpatroon, supermooi en realistisch ziet het eruit!

    1. Is soms ook lastig denk ik om te zeggen dat je ergens trots op bent. Maar iedereen mag dat inderdaad zeggen!

  4. Wauw wat een mooie blog over je zelf, jij hebt enorm veel doorzettingsvermogen !!! Hier mag je trots op zijn!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge