fbpx

Onze wanddecoratie

Onze wanddecoratie

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

26 apr, 2018

Artikel betreft een samenwerking.

Bij het inrichten van ons huis had Marijn het idee om als wanddecoratie afbeeldingen uit zijn uitgebreide beeldschermcollectie uit te zoeken. Vooral ook omdat hij heel selectief uitzoek wat hij mooi en interessant vind en door zijn strenge keuring heel komt. Marijn wilde de afbeeldingen niet als poster in een lijst. Het glas in de lijst spiegelt waardoor de afbeelding niet meer helemaal tot zijn recht komt. Daarom besloot Marijn om 4 afbeeldingen op aluminium te laten drukken. (Hier heeft hij ze besteld). Nu we anderhalf jaar verder zijn, wil ik eigenlijk weer eens wat anders. Ook zijn er plekken in huis waar nog niks hangt. Waar ik toch iets aan de muur wil hangen. Ik zocht een mooie afbeelding uit en liet die hier afdrukken. Kijk je mee wat wij voor wanddecoratie hebben en welke nieuwe afbeelding ik uitgezocht hebt om op te hangen en waar?!

Woonkamer

Voor de woonkamer heeft Marijn twee afbeeldingen uit zijn collectie uitgezocht om op te hangen. Deze afbeeldingen vond het heel interessant en zat ook nog wat kleur in, zodat het tussen alle wit, zwart en grijs toch nog wat kleur bracht in de woonkamer. Zelf heb ik later een gekregen dromenvanger naast het ene “schilderij” gehangen. Daar zat nog een spijker en vond het wel leuk om op te hangen.

“schilderijen” aan de muur in de woonkamer.

Deze “schilderijen” blijven hangen! Ik vind ze mooi. Misschien draai ik ze nog eens om. Geeft ook een ander beeld. Maar voor nu is het prima!

 

Onze wanddecoratie

Linker “schilderij” in de woonkamer.

Onze wanddecoratie

Rechter “schilderij” in de woonkamer.

Keuken

In de keuken hebben we geen afbeeldingen hangen, maar wel een wandklok, een stucwerk van de vorige bewoners en een krijtbord. Op het krijtbord schrijf en hang ik vaak dingen op, die belangrijk zijn en niet moet vergeten. Ook hangt er een leuke poster, die ik een keer kreeg in een verrassingspakket van ByBird.

Onze wanddecoratie

Wandklok boven een kast in de keuken.

De wandklok kocht ik ooit eens bij de Action.

Verder zie je op de foto twee zwart/witte dozen. Deze zijn van Tupperware.

Het beeldje, het ladekastje en de bakjes met onder andere batterijen erin zijn door Marijn geprint met de 3D printer. Hier te bekijken.

Slaapkamer

In de slaapkamer hebben we ook een mooie afbeelding gehangen. Deze afbeelding hebben we best groot besteld. Maar meer hoeft er dan ook niet aan de wand te hangen.

Onze wanddecoratie slaapkamer

“Schilderij” boven het bed.

Deze afbeelding is afgestemd op de kleuren die we gebruiken in de slaapkamer. Vooral het beddengoed heeft de blauwe en groene kleuren.

Hal

Als je de voordeur binnenkomt, zie je aan je gelijk een wand met daaraan ook een “schilderij” uit Marijns collectie. Dit is wel een bijzondere afbeelding!

Wand die je ziet bij binnenkomst.

Onze wanddecoratie - hal beneden

“Schilderij” in de hal (close-up).

Schuin tegenover de deur, die je ziet op de foto van de hal, hing eerst deze afbeelding:

Onze wanddecoratie - trapgat

“schilderij” in de hal.

Dit is een van de “schilderijen” die Marijn in zijn kamer had hangen bij zijn ouderlijk huis. Hij heeft meer van zulk soort “schilderijen”. Deze laat ik ook nog zien. Deze heb ik daarbij gehangen. Hier is een heel ander “schilderij” voor in de plaats gekomen. Die is van mij afkomstig. Een kringloopgelukje.

Onze wanddecoratie - hal

Geborduurd “schilderij” (kringloopgeluk) in de hal.

Zoals je ziet, echt een heel ander “schilderij”! Deze hing eerst naast “schilderijen” waar deze niet bij paste. Dat laat ik je zo zien.

Trappenhuis

Om bij ons in de woonkamer te komen, moet je de trap op naar boven. In het trappenhuis naar boven zijn veel wanden. Als je daar niks hangt is het maar leeg en saai. Daarom had Marijn daar haakjes laten maken. Anderhalf jaar hebben deze “schilderijen” daar gehangen:

Zoals je ziet passen ze niet bij elkaar. Enerzijds wat duister en fantasie en anderzijds liefelijk en realistisch. Op de laatste muur voor je boven bent, hing een 3D print. Maar dat paste ook niet goed bij het geheel. Hing heel zielig klein op een grote witte muur.

Daarom heb ik er het ene “schilderij” uit de hal opgehangen. Op de plaats van de hondjes. En op de plaats van het 3D printje, heb ik een “schilderij” gehangen, die nog geen plaats had gekregen en op zolder stond.

Dit is het resultaat:

Boven aan de trap is ook nog een lege muur.

Muur bovenaan de trap.

Ik weet nog niet helemaal wat ik met deze muur wil. Daar wilde ik eerst het nieuwe “schilderij” hangen. Maar zodra ik het binnen had ben ik van bestemming veranderd. Dus hier moet nog iets komen. Misschien wordt het wel een gepersonaliseerde verjaardagskalender. Die wil ik ook nog maken en ergens in huis hangen.

Toilet

Het toilet daar heb ik al verschillende accessoire gezet om er ook een leuke ruimte van te maken.

Eerst: boven het toilet.

Er hing een schroef om iets op te kunnen hangen. Daar heb ik vaak aan gedacht om de verjaardagskalender, die nog in de planning staat, op te hangen. Maar ik ben van gedachten veranderd.

Dit is het nu geworden:

 • De beeldjes die je ziet, zijn weer 3D printjes van Marijn.
 • Er staat een klokje. Ooit gekocht als wekker. Weet alleen niet meer waar.
 • Er liggen gastendoekjes van de Action, de Hema en een gekregen exemplaar. Het ene gastendoekjes is geborduurd door mijn moeder.
 • De geurstokjes komen ook van de Action.
 • En het potje met schelpen, kreeg ik een keer via een swap.

Nieuw “schilderij”:

Nu: boven het toilet.

 • De beeldjes die je ziet, zijn weer 3D printjes van Marijn.
 • Er staat een klokje. Ooit gekocht als wekker. Weet alleen niet meer waar.
 • Er liggen gastendoekjes van de Action, de Hema en een gekregen exemplaar. Het ene gastendoekjes is geborduurd door mijn moeder.
 • De geurstokjes komen ook van de Action.
 • En het potje met schelpen, kreeg ik een keer via een swap.

Nieuw “schilderij”

Zoals ik eerder al vertelde heb ik bij fotofabriek.nl een afbeelding laten afdrukken om een nieuw “schilderij” op te kunnen hangen. Zoals je zag is deze aan de muur in het toilet beland.

Deze mooie afbeelding had ik op mijn pc staan als achtergrond op mijn beeldscherm. De afbeelding komt hier vandaan. Ik vond het een mooie kleurrijke afbeelding. Ook was ik opzoek naar zoiets om aan de muur te hangen.

Ik bestelde het “schilderij” hier met de afmetingen 30×20. Dit is het resultaat:

Onze wanddecoratie - voor toilet

Fotofabriek.nl “schilderij”.

Verschillen tussen “oude” en “nieuwe”?!

De “schilderijen” die Marijn heeft besteld bij whitewall.nl zijn anders de die van fotofabriek.nl.

Ophangen

Allereerst is het ophangprincipe heel anders bij WhiteWall dan bij Fotofabriek. Bij WhiteWall is er een ophangrand gemaakt aan de achterkant, waardoor je het “schilderij” makkelijk aan een haakje op kan hangen. Bij Fotofabriek zit er een plakstrip aan de achterkant van het “schilderij” om deze op te hangen. Kijk maar naar het verschil.

Doordat er op het “schilderij” van Fotofabriek een plakstrip zat om het “schilderij” op te hangen, ben ik van bestemming veranderd. Ik zag het niet zitten om het “schilderij” op te hangen op een oneven muur. Daarom is het de muur in het toilet geworden.

Afmetingen

Ook het kiezen van een afmeting is verschillend in de webshop. Bij WhiteWall kan je ze kleiner en groter bestellen dan bij Fotofabriek. De kleinste afmeting bij WhiteWall is: 10×10 en bij Fotofabriek: 20×30. De maximale afmetingen bij Fotofabriek zijn: 90×60. Bij WhiteWall zijn die: 180×120. En je kan zelf ook maten opgeven. Je bent dan wat flexibeler.

Prijzen

Ook de prijzen verschillen erg.

Voorbeeld: Fotofabriek met de maten 60×40 is €44,99. Bij WhiteWall €73,95.

Dan is het de vraag: “waar kies je voor?” Voor duurdere “schilderijen” met een ophangrand voor een haakje en voor lange tijd niet je “schilderijen” veranderen. Óf goedkoper afbeeldingen laten afdrukken en af en toe je “schilderijen” veranderen.

Ik ben wel blij met het “schilderij” van Fotofabriek. Ik zou zelf nooit bij WhiteWall besteld hebben. Mij te duur. 

 

Dit zijn onze favorieten voor aan de wand in ons huis! Wat vindt je ervan? Ik vind het zelf mooi. Maar af en toe verandering vind ik wel leuk. En het trappenhuis is niet mijn ding, maar dat is de afdeling van Marijn en ik vind dat hij ook een stempel op het huis mag drukken. Ik hoef er niet de hele tijd tegen aan te kijken in de woonkamer. Daar hangen de mooiste vind ik! En als ik op het toilet zit kan ik via de spiegel genieten van mij eigen uitgezochte en bestelde “schilderij”.

Onze wanddecoratie - spiegel wc

“schilderij” via de spiegel op het toilet.

♠ “schilderij” gekregen van Fotofabriek.

Wat vindt je van onze wanddecoratie?
Wat heb je zelf aan de muur hangen?
Welke keuze zou jij maken om afbeeldingen af te drukken?
Laat het weten in een reactie!

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Onze wanddecoratie

Misschien vind je dit ook leuk…

What’s in my bag – 2020

What’s in my bag – 2020

Op YouTube zette ik gisteren de "What's in my bag" video. 2 jaar terug liet ik het ook al zien, alleen toen was het...

Is het al bijna Kerst? – tag

Is het al bijna Kerst? – tag

Het is al bijna kerst! Ik ben al sinds 1 december aan het aftellen met adventkalenders. Niet dat ik heel graag wil dat...

14 Reacties

 1. MeerMetMama

  Wauw het schilderij met de pauwen vind ik echt heel erg mooi! Echt een eyecatcher!!

  Antwoord
 2. Karlien

  Zeer leuk prentje en het heeft een mooi plaatsjz gekregen. Het staat er goed

  Antwoord
 3. Ellen Das

  Die met de pauwen vind ik erg mooi! Ik heb soms ook wel ideeën om afdrukken te maken, maar het komt er niet van.

  Antwoord
  • elisabethsfavorieten

   Misschien moet je dat dan gewoon een keer inplannen. Moet ik zelf ook doen met de verjaardagskalender

   Antwoord
 4. Nicole Orriëns

  Wauw, wat leuk om dat allemaal te zien. Ik zie verschillende stijlen. De klok van de Action vind ik ook erg mooi.

  Antwoord
  • elisabethsfavorieten

   Klopt ik ben wel van verschillende dingen en is nu ook nog eens gecombineerd met mijn vriends voorkeuren 😉

   Antwoord
 5. Eva

  Wauw, zo mooi, die schilderijen! Later wil ik sowieso ook dat soort wanddecoratie, al lijkt me het lastig om in één keer het perfecte schilderij uit te kiezen. Ik zal nog vaak wisselen in verschillende stijlen denk ik.

  Antwoord
 6. reislustig.be

  Erg leuk hoe je zo ook persoonlijkheid in huis brengt :-). Leuke blogpost.

  Antwoord
 7. Lisa

  Wat een tof artikel, ook ik ben mega fan van degene met pauwen erin. Prachtig dier 🙂

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tag #3: Instagram Tag ⋆ Elisabethsfavorieten - […] rondje gaan lopen. Ik heb nog twee foto’s van dieren geplaatst en van dieren op een “schilderij“, maar daar…
 2. Zelf een verjaardagskalender maken ⋆ Elisabethsfavorieten - […] schreef ik aan blog over onze wanddecoratie, waarin ik aangeef een verjaardagskalender te missen. Je kan leuke verjaardagskalenders kopen met…
 3. Leuke kringloop vondsten - shoppen ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Onze wanddecoratie […]
 4. Verjaardagscadeau's voor mannen | Cadeau's voor Marijn * Elisabethsfavorieten - […] heb ik ook nog een mooi “schilderij” op aluminium (print) cadeau gedaan. Zoals ik in dit artikel al heb verteld…
 5. Swappen in 2017 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] heb niet veel foto’s van wat ik heb ontvangen van deze swap. Maar in deze blog zie je wel…

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *