fbpx

Flow’s 1000 vragen aan jezelf – #1

Flow's 1000 vragen aan jezelf - #1

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

23 nov, 2022

De 1000 vragen aan jezelf van Flow kwam ik tegen bij Lizette Klein van Zettje mijn leven. Ik was gelijk getriggerd om dit ook te gebruiken voor mijn blog. Ik kwam er wel achter dat ik een beetje achter de feiten aan loop ermee. Want een aantal jaar terug was dit helemaal een ding. Maar vind de vragen als nog een leuke en goede leidraad om me te leren kennen. Deze keer beantwoord ik vragen over de volgende onderwerpen: ben ik een goede voorlezer? Geloofde ik in Sinterklaas? Wanneer ik voor het laatst naar een pretpark ben geweest. En nog 5 andere onderwerpen. Lees je mee?

2. Waar besteed je te veel tijd aan?

Ik besteedt te veel tijd aan m’n telefoon. Die tijd zou ik echt wel beter kunnen gebruiken. Alhoewel ik me soms niet anders beter bezig kan houden. Zoals bij het op bed en in slaap helpen van Dominique. Ik kan niet iets doen op de laptop of een boek lezen. Omdat het donker moet zijn en ik borstvoeding geef.

Maar ik zou overdag m’n telefoon minder mogen gebruiken. Op momenten als ik me wat verveel. Want vervelen kan soms wel eens goed zijn. Of ruimte geven voor zaken die ik geen ruimte voor geef. Zoals issues waar ik mee zit.

me met telefoon

5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

Helemaal niet. Ik heb de neiging om juist heel boos te worden. Terwijl ik eigenlijk zou willen huilen of huilen de gepaste emotie zou zijn. Dat maakt het soms wel eens lastig, omdat ik op deze manier de verkeerde signalen geef. Ik huil ook sowieso niet snel. Boosheid is een emotie die ik makkelijker uit dan huilen. Heb zelfs amper kraamtranen gehad. Ik ken ook dat fenomeen dus niet. Alhoewel ik daarvoor ook m’n placenta in capsules nam. Om m’n emoties door hormonen meer te reguleren. En dat heb ik gemerkt dat geholpen heeft. Heb 2x een avond tranen gelaten in de kraamweek. En dat was omdat ik me een beetje eenzaam voelde. Maar het was niet hysterisch huilen ofzo.

boosheid - gek van mezelf

10. Ben je een goede voorlezer?

Niet echt vind ik zelf. Ik vind lezen sowieso een lastige bezigheid. Deels door negatieve ervaringen uit het verleden als kind tijdens de basisschool periode. Deels vanwege m’n dyslexie. En deels omdat het sinds mijn ziek zijn meer energie en moeite kost om te doen. En bij hardop lezen is er het risico dat andere mensen horen dat ik rare zinnen maak, die niet kloppen. Of woorden raar uitspreek. Dus ook niet letterlijk lees wat er staat. En ik steeds onzeker ben of ik wel het juiste lees.

Zelf lezen vind ik al een opgave. Daarom vind ik podcasts zo prettig. Luisterboeken eigenlijk wat minder. En voorlezen voor Dominique vervang ik door verhaaltjes cd’s op te zetten. Heeft hij toch verhaaltjes om naar te luisteren.

lezen van winnie de poe boek - kringloopshoplog

11. Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?

Sinds ik bekend ben met het fenomeen Sinterklaas, weet ik al dat die niet echt bestaat. In mijn kindertijd/jeugd paste Sinterklaas niet in de opvoeding. Dit door het geloof. O.a. Toen ik er bekend mee raakte. Weet niet precies hoe oud ik toen was, wist ik dat het voor het nep was. Maar vond de cadeautjes erom heen wel heel leuk. En vond het jammer dat wij dat als kids misten.

Maar nu hoor ik juist om me heen dat ouders strugglen met al die cadeautjes. Sinterklaas, kerst en soms ook nog een verjaardag vlak bij deze feestdagen. Kan me er ook wel wat bij voorstellen. Maar aan de andere kant heb ik het als kind ook niet gemist.

sinterklaas en zwarte piet - fisher price

12. Wat wil je nog graag kopen?

Heb als ultieme droom dat ik nog wel eens een woning of appartement zou kunnen kopen. En dat ik geen buikpijn heb om die te kopen. Of dat het geld van iemand anders vandaan komt. Dit is natuurlijk best een groot doel en droom. Maar ik denk dat het ook goed is om groots te dromen. Het is helemaal niet erg als dat nooit lukt. Maar is wel een beetje een ultiem doel voor mezelf. Waaraan ik aan kan werken. Maar heeft ook wel met het financieel onafhankelijk kunnen zijn te maken.


15. Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest?

Ik ben samen met Marijn en Dominique begin juli naar de Efteling geweest. Dat was de laatste keer. Het begon als een lekkere zonnige dag. Hebben ook leuke dingen gedaan. Het sprookjesbos, een paar kindvriendelijke attracties. De gondels. Tijdens het varen ging het hard regenen. En zijn we als verzopen katjes snel naar de uitgang gesneld.

met z'n drieen naar de efteling

19. Had je liever anders willen heten?

Eigenlijk niet. Misschien hadden 1 of meerdere “doopnamen” me nog wel leuk geleken. Maar ben verder blij net m’n naam. Uniek, weinig zo voorkomend, lang. Baalde als kind wel eens dat ik niet de langste naam van de klas had. Waren soms kinderen met nog langere namen.


27. Koop je vaak bloemen?

Nee heel weinig juist. Terwijl ik er wel altijd blij van wordt. Maar dat komt omdat manlief dat niet wilt. Vind hij te duur en kan ik beter nepbloemen kopen. Maar dat is anders vind ik. Is een heel andere ervaring. Geniet altijd erg van het opbloeien van de bloemen. Dat gaan nepbloemen nooit doen.

bloemen en planten

Zo dit waren de eerste 8 vragen van de 1000 Flow vragen aan jezelf. Toch allemaal wel vragen waarmee je me iets beter leert kennen.

Dit lijkt op het beantwoorden van de Gek van mezelf vragenspel. Maar het onderwerp is net iets anders vind ik. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Ik zou het ook heel leuk vinden als je een reactie achterlaat. Door een van de vragen te beantwoorden en met me te delen.


Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

pinterest - Flow's 1000 vragen aan jezelf - #1

Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *