fbpx

De loedermoeder tag – met 1 kind

De loedermoeder tag - met 1 kind

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

25 nov, 2022

Tijd voor een nieuwe tag. Want dat is al heel lang geleden. Deze keer de Loedermoeder tag (met 1 kind). Ik vond hem op https://wonderlijkleven.be, maar hij is oorspronkelijk van Manon en Bibian (littlewonderworld). Ik heb deze loedermoeder tag al een hele tijd in mijn concepten staan. Nu ben ik moeder, dus kan ik hem ook daadwerkelijk invullen. Zo…. even kijken of ik een loedermoeder ben, of niet. Ik ben benieuwd, jij ook?

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Ik denk tussen de 4 en 8 keer per 24 uur. Ligt er een beetje aan hoeveel hij klaagt of ik in de gelegenheid ben om hem op een potje te zetten, etc. En als ik hem op een potje zet, heeft hij al regelmatig een droge luier. Ook de nachtluier is droog of niet super nat. Hij doet ook elke ochtend als hij net wakker is een grote plas op het potje.

Maar goed Dominique geeft het aan als zijn luier vies is. Dit deed hij al vanaf de geboorte. Maar doordat hij wasbare luiers draagt, is dit ook wel meer aanwezig dan met wegwerp luiers heb ik gemerkt.


Eten jullie elke maaltijd met het gezin aan tafel?

Wij eten alleen als gezin de avondmaaltijd aan tafel. In het weekend kan het soms ook wel eens tussen de middag zijn. Maar dat is zeldzaam. Ik wil wel aan tafel eten als gezin. Maar we hebben nog behoorlijk verschillende eetmomenten. En Dominique neemt meest van de tijd nog borstvoeding. Vast voedsel is nog niet zo favoriet bij hem.

Dominique aan het eten aan tafel

Hoeveel minuten/uren zit jouw kind per dag voor de televisie, ipad, telefoon van mama et cetera?

Dominique zit nog niet zelf achter een beeldscherm. Dit is alleen als Marijn de TV aan heeft staan of ik wat aan het kijken ben op mijn telefoon. Ik ben hier best wel strikt in. Voorlopig (zo lang mogelijk) geen beeldscherm voor hem alleen.

Wel pakt hij regelmatig mijn telefoon en gaat daar dan van alles mee proberen te doen. Maar ik heb het scherm bewust gelocked met een patroon, die hij niet open kan krijgen.


Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn/haar eigen bed?

Dominique slaap nooit alleen in een eigen bedje. Hij slaap ’s nachts bij mij in bed. Dit vind ik zelf ook fijn, zodat ik nog een beetje een nachtrust heb met de borstvoeding. Daarnaast gaat hij ook echt niet alleen in een bedje slapen. Zelfs als ik even naar de WC ga, dan wordt hij wakker en kruipt huilend achter me aan. Zelfs als Marijn ernaast ligt.

Overdag slaapt hij in de auto, als we aan het rijden zijn. Soms in de kinderwagen, tijdens een wandeling kan hij in slaap vallen. Nu regelmatig in de draagzak of op me op de bank.

Samen met Dominique slapen op de bank

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle luier op de kleren van je kind; trek je hem/haar meteen schone kleren aan?

Bij spuug en duidelijk zichtbare vieze vlekken aan het begin of midden op de dag. Dan verschoon ik de kleding. Ook als er viezigheid van een te volle luier op zijn kleren zit. Maar als het al aan het eind van de dag is of als we echt niet meer weg gaan die dag, laat ik het voor wat het is. Alleen bij poep doe ik dat niet. Want dat vin dik echt te vies.


Heeft jouw kind elke dag twee dezelfde sokken aan?

Dominique heeft nooit sokken aan. Die heeft hij 3 seconden aan en dan zijn ze al uit. Nu heeft hij maillots aan. Dus heeft hij altijd 2 dezelfde sokken aan. Maar als het warmer weer is, doet hij alles op zijn blote voeten. Ik vind dat zelf ook het aller fijnst. Daarnaast is het ook heel goed voor de loop- en evenwicht ontwikkeling om op blote voeten te lopen. En voor je voeten is het ook heel goed.

Dominique zonder sokken aan.

Koop jij je kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Ik koop Dominique wel eens om met eten. Maar niet perse iets lekkers ofzo. Meestal probeer ik hem maar af te leiden. Door hem mee te nemen naar een andere ruimte of een spelletje met hem te gaan doen.


Hoe ziet het er achter gesloten deurtjes en laatjes uit in jouw huis?

ik probeer het wel een beetje georganiseerd te houden. Zeker ook omdat Marijn dat heel erg kan waarderen. Maar ik heb wel kasten en lades waar het een grote rommel is. Dat moet ik dan weer eens een keer opruimen. Maar ik denk dat iedereen wel zo een kast of lade heeft.

georganiseerde la met bakjes action 2022

Als je een kind onder de vier hebt, geef je hem of haar iedere dag vitamine d?

Nee, ik geef hem niet iedere dag vitamine D. Maar dit doe ik ook niet omdat hij nog steeds kleine hoeveelheden via mijn borstvoeding binnen krijgt. Dus ik moet ruim voldoende nemen. Maar om te wennen geef ik zo’n 3/4 dagen in de week vitamine D druppels.


Tot slot; noem nog drie dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.

  • Het geen eten met suiker geven tot hij er zelf om vraagt. Die gooide ik al snel over boord. Deed het ook nog eens, terwijl ik er niet goed bij nadacht.
  • De Speeltjes van de honden laat ik Dominique aan zitten, aan bijten, etc.. Hij wil dat en ik denk is goed voor de opbouw van zijn weerstand. Maar ik had wel als plan om dat te scheiden. Mislukt dus.
  • Ik laat Dominique meest van de tijd alleen spelen. Ik had als voornemen om momenten te nemen om met hem te spelen. Maar ik heb altijd zoveel te doen. Aan de andere kant geniet ik wel van een afstandje van hoe hij zo lekker in zijn eentje kan spelen.

Nu ik deze loedermoeder tag heb ingevuld, zou ik kunnen concluderen dat ik een loedermoeder ben. Maar ik vind mezelf helemaal geen loedermoeder. Ik kijk naar mijn kind. Wat vind hij fijn, waar doet hij het goed mee, etc. En wat betreft de keukenkastjes: we zijn allemaal mensen en we maken keuzes wat we belangrijker vinden dat opgeruimde kastjes en/of lades.

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

pinterest - De loedermoeder tag - met 1 kind

Misschien vind je dit ook leuk…

Hallo lieve Dominique

Hallo lieve Dominique

Heel graag deel ik met je dat wij woensdag 17 november de trotse ouders geworden zijn van onze lieve zoon Dominique....

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *