fbpx

Gisteren kon je lezen over mijn vroegste herinnering, vandaag gaat het over mijn gezinssamenstelling. Omdat ons gezin in dit huis alleen uit mij en Marijn bestaat, ga ik het ook over mijn familiesamenstelling hebben. Ik kom uit een grote familie en met Marijns familie is die nog een beetje groter geworden. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Ons gezin

Zoals ik al vertelde bestaat ons gezin uit Marijn en mezelf. Wij kennen elkaar deze maand 2 jaar. Door mijn gezondheid zal het ook nog wel even zo blijven. Wel heb ik heel erg de wens voor een kleine, maar die wens wordt dus uitgesteld tot het beter met me gaat. Ik gebruik nu bijvoorbeeld ook antibiotica en dat gaat niet samen met zwanger zijn. Soms vind ik het best lastig om mijn kinderwens uit te stellen. De ene keer heb ik er ook meer moeite mee dan de andere keer. Soms zie ik heel vaak berichtjes langskomen dat er meerdere mensen zwanger zijn. Dan heb ik er wel even last van. Maar dan gaat het leven ook weer verder en ik geniet ook heel erg van kleintjes om me heen.

Onze eerste foto samen.

Gezin waarin ik opgroeide

In het gezin waarin ik opgroeide ben ik nummer 1. Na mij komen nog 7 broertjes en zusjes. Waarvan 2 zusjes en 5 broertjes. Tussen mij en de jongste zit ongeveer 12 jaar. Mensen zijn altijd heel verbaast dat ik uit zo’n groot gezin kom. Maar ik vind het helemaal geen groot gezin. Waarschijnlijk omdat ik het gewend ben, maar ook omdat er in mijn familie nog twee gezinnen zijn met wel 12 kinderen. Dat vind ik veel.

Ouders en broer onder me. (Zuiderzeemuseum 2009)

4 broertjes. (Zuiderzeemuseum 2009)

Zusjes. (Zuiderzeemuseum 2009)

De broer, die onder me komt, en ik zelf zijn gesetteld. Mijn broer heeft een kleine. Joas is zijn naam. Ze wonen, net als mijn ouders, in Zeeland, waardoor ik Joas ook heel weinig zie.

Kleine Joas.

Marijns familie

Marijn komt uit een gezin van 3 kinderen, waarvan Marijn de jongste is. Hij heeft nog een oudere broer en een zus. Zijn broer en zus zijn beide ook al gesetteld. Hebben beiden ook al kleintjes. Zijn broer heeft een zoon en zijn zus heeft twee dochters, waarvan er één een sterrenkindje is, en er is een zoon opkomst.

Dit neefje en nichtje zie ik bijna elke week. Ook al woont zijn zus in Maastricht. Oma past elke week op en dan gaan we er even langs. Ik kan zo genieten van de kids. Het is zo leuk om te zien dat ze eerst wat bang van je zijn tot dat ze nu enthousiast reageren als ze je zien en zelfs mijn naam al zeggen.

 

Zo ziet mijn familie er dus uit. Ik ben heel benieuwd wat jij van een groot gezin vind? Zoals ik aangaf vind ik onze familie helemaal niet groot. Als het gegeven is om kinderen te krijgen, zou ik ook wel voor wat meer kinderen willen gaan dan 2 of 3. Ik vind dat zelf niet zo heel veel. Maar ik zie wel wat de toekomst ons brengt. Misschien ben ik dan wel heel blij met 1 kind.

Hoe ziet jou gezin/familie eruit?
Ik ben heel benieuwd!
Laat het weten in een reactie hieronder.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Mijn gezinssamenstelling

%d bloggers like this: