fbpx

Mijn gezinssamenstelling – Blog challenge #4

Mijn gezinssamenstelling

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

8 jul, 2018

Gisteren kon je lezen over mijn vroegste herinnering, vandaag gaat het over mijn gezinssamenstelling. Omdat ons gezin in dit huis alleen uit mij en Marijn bestaat, ga ik het ook over mijn familiesamenstelling hebben. Ik kom uit een grote familie en met Marijns familie is die nog een beetje groter geworden. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Ons gezin

Zoals ik al vertelde bestaat ons gezin uit Marijn en mezelf. Wij kennen elkaar deze maand 2 jaar. Door mijn gezondheid zal het ook nog wel even zo blijven. Wel heb ik heel erg de wens voor een kleine, maar die wens wordt dus uitgesteld tot het beter met me gaat. Ik gebruik nu bijvoorbeeld ook antibiotica en dat gaat niet samen met zwanger zijn. Soms vind ik het best lastig om mijn kinderwens uit te stellen. De ene keer heb ik er ook meer moeite mee dan de andere keer. Soms zie ik heel vaak berichtjes langskomen dat er meerdere mensen zwanger zijn. Dan heb ik er wel even last van. Maar dan gaat het leven ook weer verder en ik geniet ook heel erg van kleintjes om me heen.

Onze eerste foto samen.

Gezin waarin ik opgroeide

In het gezin waarin ik opgroeide ben ik nummer 1. Na mij komen nog 7 broertjes en zusjes. Waarvan 2 zusjes en 5 broertjes. Tussen mij en de jongste zit ongeveer 12 jaar. Mensen zijn altijd heel verbaast dat ik uit zo’n groot gezin kom. Maar ik vind het helemaal geen groot gezin. Waarschijnlijk omdat ik het gewend ben, maar ook omdat er in mijn familie nog twee gezinnen zijn met wel 12 kinderen. Dat vind ik veel.

Ouders en broer onder me. (Zuiderzeemuseum 2009)

4 broertjes. (Zuiderzeemuseum 2009)

Zusjes. (Zuiderzeemuseum 2009)

De broer, die onder me komt, en ik zelf zijn gesetteld. Mijn broer heeft een kleine. Joas is zijn naam. Ze wonen, net als mijn ouders, in Zeeland, waardoor ik Joas ook heel weinig zie.

Kleine Joas.

Marijns familie

Marijn komt uit een gezin van 3 kinderen, waarvan Marijn de jongste is. Hij heeft nog een oudere broer en een zus. Zijn broer en zus zijn beide ook al gesetteld. Hebben beiden ook al kleintjes. Zijn broer heeft een zoon en zijn zus heeft twee dochters, waarvan er één een sterrenkindje is, en er is een zoon opkomst.

Dit neefje en nichtje zie ik bijna elke week. Ook al woont zijn zus in Maastricht. Oma past elke week op en dan gaan we er even langs. Ik kan zo genieten van de kids. Het is zo leuk om te zien dat ze eerst wat bang van je zijn tot dat ze nu enthousiast reageren als ze je zien en zelfs mijn naam al zeggen.

 

Zo ziet mijn familie er dus uit. Ik ben heel benieuwd wat jij van een groot gezin vind? Zoals ik aangaf vind ik onze familie helemaal niet groot. Als het gegeven is om kinderen te krijgen, zou ik ook wel voor wat meer kinderen willen gaan dan 2 of 3. Ik vind dat zelf niet zo heel veel. Maar ik zie wel wat de toekomst ons brengt. Misschien ben ik dan wel heel blij met 1 kind.

Hoe ziet jou gezin/familie eruit?
Ik ben heel benieuwd!
Laat het weten in een reactie hieronder.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Mijn gezinssamenstelling

Misschien vind je dit ook leuk…

19 Reacties

 1. Nicole Orriëns

  Ik kom uit een gezin met drie dochters, en ik ben daarvan de oudste. Mijn eigen gezin bestaat uit mij, mijn man en onze vijf kinderen.

  Reply
 2. laurawitsmeerlaura

  leuk om te lezen en wat een leuk een groot gezin. Dat lijkt mij zo gezellig. ik heb zelf 1zusje en 1 overleden zus

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Er zitten er nu veel in de puberfase en dat is niet zo heel gezellig. Maar vroegere herinneringen zijn wel gezellig. Heftig om een overleden zus te hebben!

   Reply
 3. www.jouvence.nl

  Leuk om te lezen, ik heb maar 1 zusje, dus dan klinkt 7 broertjes/zusjes wel als veel 😉

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Ja als je als referentie 1 zusje hebt dan is 7 inderdaad heel veel 😉

   Reply
 4. Nadia

  Leuk om te lezen! Hier 2 zusjes (zijn een tweeling) en 4 neefjes en 1 nichtje. Zelf hebben we een zoontje, een gezellige boel dus!

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Klinkt idd als een gezellige boel!

   Reply
 5. Macblogster

  Ik kom uit een gezin van 5 en ben de jongste. Het lijkt me aardig pittig om meer dan 2 kids op te moeten voeden. En financieel heeft dit ook gevolgen. Uiteraard is dit afhankelijk van de toekomstwensen die je zelf hebt. Ik heb 1 kind en vind dit meer dan prima.

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Financieel heeft het inderdaad ook grote gevolgen. Denk ook wel dat het pittig is, maar aan de andere kant zie het mijn ouders ook doen. En het lukt ze aardig 😉

   Reply
 6. Laura

  Leuk om te lezen! Ik heb zelf geen zussen en broers. Wel een kleine familie die heel close voelt. Verder heb ik 2 kindjes.

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Dat is inderdaad niet zo’n grote familie. Wel fijn dat het heel close voelt. Dat is het belangrijkste!

   Reply
 7. mckleuver

  Leuk om te zien hoe jouw familie in elkaar zit! Heel verschillend weer 🙂

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Leuk hè dat families zo anders in elkaar kunnen zitten.

   Reply
 8. mamavandexodin

  Wat een groot gezin! Ik heb maar 1 zusje, en zelf ook 2 kids (en geen plannen voor een derde).

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Als je maar 1 zusje hebt en 2 kids dan lijken 8 kinderen idd als een heel groot gezin! Ik vind 2 kinderen echt weinig 🙂 Ligt dus echt ook aan je referentiekader denk ik 🙂

   Reply
 9. Patries

  Wow, wat een gezelligheid met zoveel kinderen thuis! Ik heb aan twee echt genoeg, hihi. Jammer dat je door je ziekte je wens nog uit moet stellen..

  Reply
  • elisabethsfavorieten

   Dank je wel voor je reactie! Snap ook wel dat je er aan twee genoeg hebt! Mijn moeder geeft altijd antwoord op die vraag dat je de rest er ook gewoon bij doet. Idd heel jammer! Hoop dat het snel genoeg kan.

   Reply
 10. Irma

  Wat leuk om zo meer over je te lezen! Dat moet een gezellig boel zijn bij jullie thuis! Ik heb 1 broertje 🙂

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Waar hoop ik over 5 jaar te staan ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Blog challenge #4: Mijn gezinssamenstelling […]
 2. 10 dingen waar ik blij van word ⋆ Elisabethsfavorieten - […] elkaar kletsen, het uitwisselen van verhalen of alleen maar het samen zijn. Als we bij vrienden of familie op…

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *