fbpx

“Ik Snack – Jij Snackt” in de snack tag

snack tag “Ik Snack – Jij Snackt”

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

1 mei, 2024

“Ik Snack – jij Snackt” is de snack tag die alleen maar over snoepen en snacken gaat. Dat is iets wat ik niet zo vaak doe. Wat ik eigenlijk een guilty pleasure vind als ik daar toch wat van eet.

Ik vond deze tag via KOOL-FAMILY. Merel van Lotus writings bedacht hem overigens helemaal zelf. Omdat ik fan ben van tags, besloot ik deze over te nemen. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan snel verder!

Wat is je favoriete fastfoodrestaurant?

Voor mij is dat een all you can eat restaurant. Welke maakt niet zo veel uit. Vooral omdat je dan kan kiezen wat je eet. En ik heb een man die daar helemaal blij van wordt. Omdat hij dan kan eten wanneer hij wil en niet op het eten hoeft te wachten.


Zoet of zoute popcorn?

Zeker weten zout. Ik vind dat veel lekkerder dan zoet. Alles wat zoet ik vind ik al veel te snel te zoek. En ik ben toch wel meer een hartige snack fan.

Bij Tupperware hebben ze sinds kort een popcorn maker voor in de magnetron ontwikkeld. En ik ben met smart aan het wachten tot deze op de markt komt. Dan kan ik makkelijk en snel zelf popcorn gaan maken. En het leuke is dat er een receptenbundel beschikbaar is met allerlei bijzondere smaken om aan de popcorn toe te voegen. Ik ben zo benieuwd.


Wat is je favoriete ijsje?

Een bijzondere smaak bij de ijswinkel bij ons op het dorp. Ik hou er van om nieuwe en bijzondere smaken uit te proberen. En het is elke keer weer een verrassing welke smaken ze hebben.

Als ik moet kiezen in de supermarkt of ergens waar ze standaard ijsjes hebben. Dan kies ik het liefst voor iets met citroen. Is dat er ook niet dan een fris waterijsje. Ik lust ook wel de meer zoete. Zoals een Ben & Jerry’s of een magnum. Maar ze zijn niet mijn eerste keus.

ijshoorntjes met fruit
Verschillende ideetjes voor de ijshoorntjes met fruit.

Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit op hebt

De allerlekkerste taart die ik ooit gegeten heb, is een eigen gebakken en gemaakte kwarktaart. De bodem gebakken met biscuit deeg. Zodat de bodem lekker fluffy/zacht is. Dan met een lekkere laag kwarkmix erop. Bijvoorbeeld met een perziken, abrikozen, aardbeien, frambozen, etc. smaak aan toegevoegd. Door middel van vers fruit. Dan boven op de gestijfde kwark liggen dan ook vruchten die passen bij de smaak in de kwark zelf. Bij het serveren een lekkere toef slagroom en een stukje chocolade. Smullen wat mij betreft.


Laten bezorgen of zelf iets te snacken maken?

Wij houden wel van bezorgen. Dat is als we moe zijn de makkelijkste keuze. Maar eigenlijk zou ik het liefst zelf iets maken en dit invriezen en dan uit de diepvries halen wanneer het nodig is. Wanneer we op punt staan om iets te bestellen. Ik heb alleen daar nog geen concreet plan voor. Dat zal ik, om deze wens te laten slagen, toch wel moeten gaan doen. Tot die tijd zullen we af en toe iets bestellen om te laten bezorgen.


Ga je voor het kaasplankje of een schaaltje M&M’s?

Bij een andere vraag heb ik al een beetje gedeeld wat ik zou kiezen. Dus als je goed gelezen hebt, weet je hierop het antwoord al. Maar ik ga 100% voor een kaasplankje. M&M’s zijn niet echt mijn favoriet. Vooral de laatste tijd al niet. Chocolade kan je me echt niet meer blij mee maken. En dat is sinds ik “genoeg” magnesium tot me neem. Want er zit een relatie in het snakken naar chocolade en behoefte aan magnesium hebben.


Wat is je favoriete tussendoortje?

Sowieso een stuks fruit. En dan vooral een appel vind ik lekker om als tussendoortje te pakken. Maar een handje nootjes vind ik ook lekker.

Ik eet ook wel eens een snackreep als tussendoortje. Maar dan wel een gezonde.

zinzino energie bar verpakking

Warme of koude appeltaart?

Ik vind koude appeltaart het lekkerst. Dan vind ik de bodem het lekkerst. Als die warm is dan is dat wat plakkerig en dat vind ik net wat minder. Maar ik vind een warme appeltaart ook zeker lekker. Maar als ik de keus heb, kies ik voor een koude.


Wat bestel je het liefst op een terrasje?

Dit doe ik echt bijna nooit. Maar als ik ergens zit bestel ik als drankje meestal bitter lemon of spa rood. Om te eten is het echt heel wisselend. Het is dat ik eigenlijk alleen voor een lunch of avondeten op een terrasje te vinden zal zijn. Alleen voor een theetje/tussendoor o.i.d. is echt zeldzaam voor mij. Moet ook zeggen dat ik er ook niet naar snak.


Welke snack ligt er naast je frietje?

Meestal een frikandel of een kroket of een loempia. Maar ik vind gevarieerde snacks ook erg lekker. Alleen die heb ik niet altijd in de diepvries liggen. En omdat we nooit bij de snackbar bestel of eet, is het eten wat de diepvries ons geeft.


Wat is je favoriete chips-smaak?

Op dit moment val ik voor barbecue smaak. Maar eigenlijk vind ik een smaakvolle naturel of peper smaak ook lekker. Bijzondere smaken kan je me ook voor vragen om te proberen wat ik er van vind.


We zijn aan het einde van de “Ik Snack – Jij Snackt” in de snack tag gekomen. Je bent op dit vlak weer wat wijzer geworden over mij en welke keuzes ik maak op het snack gebied. Wat ik op meerdere manieren heb laten doorschemeren is dat ik liever “gezond” snack. En dat is vooral fruit o.i.d. De “ongezonde” snacks eet ik vooral buiten de deur als ik bij iemand anders ben.

Nu ben ik benieuwd: Wat is jouw favoriete snack(s)? Laat het weten in een reactie hieronder! Fijn weekend en veel snackplezier!

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

pinterest - snack tag “Ik Snack – Jij Snackt”

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *