fbpx

Waar hoop ik over 5 jaar te staan – Blog challenge #28

Waar hoop ik over 5 jaar te staan

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

30 aug, 2018

Vroeger vond ik het altijd een lastige vraag: “Waar sta je over 5 jaar?”. Nu nog steeds. Maar ik hoop wel ergens te staan over 5 jaar. Ik weet dat er in 5 jaar ontzettend veel kan veranderen. Zelfs in een paar maanden of weken zelfs. 5 jaar geleden hoopte ik bijvoorbeeld ook dat ik beter zou zijn of zo goed als beter, maar dat is nog steeds niet het geval. In 2013 startte ik met de opleiding mbo verpleegkunde. Ik wist niet dat ik na 5 jaar nog steeds geen diploma heb van het mbo of het mbo. Op dat moment dacht ik dat ik die nu wel in de pocket zou hebben. Toch ga ik een aantal dingen op een rijtje zetten wat ik hoop te hebben bereikt in 2023.

Gezondheid

Allereerst hoop ik binnen nu en 5 jaar zo gezond te zijn dat ik niet meer bang hoef te zijn ziek te worden en verder kan gaan met mijn leven.

2015: waar ik me erg goed en gezond voel.

Niet dat mijn leven elke dag nog met ziek zijn te maken heeft, zoals bijna elke dag van de afgelopen 11 jaar. Ik denk niet dat ik voor de 100% beter worden moet gaan, maar dat ik aan het gewone leven deel kan nemen. Af en toe een griepje of een verkoudheidje zal er altijd nog wel zijn, maar niet de ene week of maand ziek, moe en futloos en de volgende maand of week blakend van energie.

Daarnaast hoop ik ook dat Marijn in goede gezondheid verkeert. Want dat is even belangrijk.

Married

Ook hoop ik binnen 5 jaar getrouwd te zijn met Marijn :). Ik heb het er nu al vaak over dat ik het wil en ben ook al inspiratie aan het opdoen. Maar Marijn heeft een paar eisen en daar wordt hard aan gewerkt. Als alles lukt en goed gaat zou het volgend jaar of het jaar daarop wel eens werkelijkheid worden, deze droom.

Op Pinterest pin ik af en toe leuke inspiratie voor de toekomstige bruiloft. Hieronder een kleine impressie van de pins:

pinterest afbeeldingen trouwen

Kids

Ook een of 2 kinderen hoop ik ook te hebben over 5 jaar. Dit is al een droom die ik al jaren heb. En ik merk dat ik het steeds meer begint te kriebelen. Soms vind ik het moeilijk om zwangeren vrouwen te zien van mijn leeftijd of ze te zien met een kind of kinderen. Maar aan de andere kant ben ik ook blij voor hun. Dan weer kan het hebben van een kind of kinderen me ook weer beangstigen. De verantwoordelijkheid, bang zijn dat ze iets overkomen en meer van zulke gevoelens, die blijkbaar andere vrouwen ook ervaren. Maar als ik dan een klein wondertje in mijn armen hou en zie hoe blij de ouders er mee zijn, dan wil ik dat ook.

Ook al “Mijn hobby’s en passies” gelezen?

Familie en vrienden

Ik hoop over 5 jaar een leuke vriendin gevonden te hebben in de buurt. Waar ik het leuk mee kan hebben, maar ook terecht kan in moeilijke momenten. Dat is op dit moment best een groot gemis. In het artikel van schaamte, schrijf ik er ook over. Dat het met mijn sociale ongemakkelijkheid te maken heeft. Ik hoop ook over 5 jaar daar geen last meer van te hebben. Niet dat ik er nog 5 jaar over moet doen om daar overheen te komen. Maar dat ik mezelf de gelegenheid geef om eraan te werken en ook de gelegenheid krijg.

Ook hoop ik dat het contact met de familie net zo goed is als nu of zelfs nog beter. Want je familie blijft heel je leven bij je en dan kan je beter het allerbeste beste er van maken. Stel je bant je familie uit je leven, dan blijft die toch altijd als een zwarte schaduw je achtervolgen. Ik heb het al verschillende keren gezien. Echt afscheid nemen is naar mijn mening onmogelijk. 

Droomhuis

Over 5 jaar hoop ik dat er een droomhuis in zicht is of dat die al op ons pad gekomen is. Ik woon prima in dit huis. Heb wel af en toe wat te klagen, maar is meer dan prima. Maar heb toch bepaalde wensen voor een huis in de toekomst en als er kinderen zijn is dit huis niet echt geschikt. Geen goede tuin om in te spelen en ravotten voor de kinderen. Daarnaast is het veel te klein. Voor is samen is het prima en een baby’tje kan ook. Maar zodra het kind gaat kruipen of lopen dan wordt het stukken moeilijker.

Ik zie voor me een huis met een grote tuin, leuke buren met kinderen, een bad in de badkamer, lekkere grote keuken die aan al mijn kook en bak behoeften voldoet, ruime kamers en het huis staat in Drunen (tenzij Marijn ergens anders gaat werken). Zo zie ik mijn droomhuis een beetje voor me. Afgelopen zaterdag waren we bij kennissen en die hebben een huis laten zetten helemaal naar hun wensen. Ik vond het echt een mooi huis. Ik denk dat ik dat huis in mijn achterhoofd ga houden.

Bron: Pinterst

Mooier lijf

Over 5 jaar hoop ik een slankere versie van mezelf te zijn. En dat die versie blijvend is. Ik heb nu een programma gevonden wat eindelijk resultaat boek. Niet een klein beetje net als het intermitterend fasten, maar echt duidelijk consequent resultaat. Ik ben er erg mee in mijn nopjes. Ik hoop er later mee over te delen. Ik heb een doel wat ik bijna bereikt heb in het verleden. Maar zit daar nog 20 kilo vandaan. Voor nu lijkt het bijna onmogelijk dat ik dit ga bereiken met dit programma, maar ik heb weer hoop gekregen.

Waar ik naar toe wil (2016) -vs- waar ik vandaan kom (2018)

mezelf 2016 & 2018

 Mijn “eerste” dag koolhydraatarm

Onderneming

Verder hoop ik te groeien met mijn onderneming. Naast de webshop die ik nu pas gestart ben, nog een andere creatieve webshop. Die beiden goed lopen. Een leuke blog met leuke volgers. Verder hoop ik dat ik mijn angst en onzekerheid opzij het kunnen zetten om mezelf te laten zien. En hoop ik dat ik wat mijn ideeën gedaan heb. Een van de ideeën is om video’s te maken. Video’s met bepaalde onderwerpen of vlogs of alleen van ons leven voor later. Nu voel ik nog allerlei bezwaren en weerstand, maar heb zo veel ideeën! Daarnaast wens ik dat deze video’s, als ze online komen, een beetje origineel zijn en niet dat er al duizenden met zulk soort video’s te vinden zijn. Wat wel een hele hoge lat voor mezelf is.

 

Dit zijn wel de belangrijkste onderwerpen die ik graag over 5 jaar op deze manier zou zien op dit moment. Ik besef me dat het over 5 jaar er heel anders uit kan zien dan ik nu voor ogen heb. Zoals ik al aangaf, er kan zoveel gebeuren in deze komende 5 jaar. Maar om me heen hoor ik vaak dat je je dromen moet visualiseren. Sanny Verhoeven en Annic ten Duis zijn twee personen die daar voorstander van zijn. Door het nu op papier te hebben staan, heb ik daarin een stap genomen.

Waar hoop jij over 5 jaar te staan?
Laat het weten in een reactie

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Waar hoop ik over 5 jaar te staan

Misschien vind je dit ook leuk…

3 Reacties

 1. Daisy Van Dorsselaer

  Mooie dingen heb je genoemd. Ik kan me in sommige dingen ook vinden. Zoals trouwen, kinderen,… Maar nu vooral een huis 🙂

  Reply
 2. Lizzie

  Megamooie plannen! Leuk om zo vooruit te kijken. Ben benieuwd en hoop natuurlijk dat je veel van je lijstje kunt strepen over 5 jaar!

  Reply
 3. Nicole Orriëns

  Een moeilijke vraag inderdaad. Ik hoop vooral dat ik dan gewoon nog leef!

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. De voor- en nadelen van op kamers wonen ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Waar hoop ik over 5 jaar te staan […]
 2. Gezondheid: Mijn "eerste" dag koolhydraatarm ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Waar hoop ik over 5 jaar te staan […]
 3. Terugblik op 2018 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Waar hoop ik over 5 jaar te staan […]
 4. Brief van een Lyme patiënt aan minster Schippers ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Waar hoop ik over 5 jaar te staan […]
 5. Aankondiging #30dagenblogchallenge - Persoonlijk #2 ⋆ Elisabethsfavorieten - […]  Waar hoop ik over 5 jaar te staan […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *