fbpx

Mijn mooiste vakantie – Blog challenge #27

Mijn mooiste vakantie

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

29 aug, 2018

Mijn mooiste vakantie. Daar heb ik wel even over na moeten denken. Ook al ben ik niet vaak op vakantie geweest. Welke kies ik dan? De vakantie samen met Marijn naar Duitsland of de twee vakanties naar Frankrijk met mijn oom en tante. Ik vind het best lastig kiezen. Maar heb een keuze gemaakt uit een van deze vakanties! Welke dat is en wat de vakantie het mooist en het leukst maakt ga ik je allemaal vertellen.

Wat maakt het de mooiste vakantie?

Het is mijn allereerste vakantie van mijn leven. Dat maakte deze vakantie bijzonder en mooi. Ik leerde nieuwe plaatsen ontdekken, mezelf bezighouden, genieten van de allerkleinste dingen en leren tot rust te komen. Daarnaast had ik voor het eerst sinds lange tijd de volledige aandacht van volwassen mensen. Wat echt heel fijn was. Daarvoor moest ik toch altijd delen met mijn broertjes en zusjes. En ik moest ook altijd het goede voorbeeld geven. Wat ervoor zorgt dat ik altijd ‘aan’ moest staan. Nu had ik ook tijd om mezelf te kunnen zijn.

We worden uitgezwaaid door mijn familie.

Terug in de tijd

Omdat ik me toch niet veel meer herinner van deze vakantie, heb ik mijn dagboek tevoorschijn gehaald. Daar schreef ik bijna elke dag in wat we gedaan hebben, waar we naar toe gevaren waren en hoe ik het gehad heb. Ik wilde het goed bijhouden.

De mooiste vakantie is een Frankrijk vakantie. Dat was in 2007. Deze vakantie was de laatste onbezorgde vakantie die ik had. Ik ben in 2008 ook nog een keer mee geweest. Heb ik net zo van genoten als de eerste reis, maar was toch minder onbezorgd.

Ik mocht mee mijn mijn oom en tante die een vrachtschip hebben en het lossen van een product wat ze moesten vervoeren. De reis ging via de schelde in België en het Canal du Nord in Frankrijk, naar de eindbestemming. De eindbestemming was Ribécourt.

De reis

1 juli vertrokken we en 4 juli waren op de eindbestemming aangekomen.

Tijdens het verblijf in Ribécourt is het wel even mis gegaan. Ik moest plotseling naar het ziekenhuis. Maar wil hier later meer over vertellen. Dit was het begin van de meest heftige periode in mijn leven, zonder dat ik dat op dat moment ooit had kunnen denken.

Ligplaats in Ribécourt.

12 dagen later vertrokken we naar Cléry-sur-Somme (aan Canal du Nord) om weer een vracht te laden om naar Nederland te gaan. Naar Sas van Gent om precies te zijn.

We vertrokken 16 juli naar Cléry-sur-Somme en kwam daar na 2 dagen varen aan. 20 juli vertrokken we naar Sas van Gent en daar kwamen we, na 2 volle dagen varen, ’s avonds aan.

Naar huis?!

Daarna was de vakantie nog lang niet voorbij. En was het de vraag of ik naar huis ging of nog een keer mee ging naar Frankrijk. Deze keer moest er in Terneuzen geladen worden. Dus had ook even de tijd om er over na te denken. Het werd nog een keer mee naar Frankrijk. Want ik had de kans en die greep ik met beide handen aan. Achteraf (2 jaar later) maar goed ook dat ik deze kans gegrepen had.

Ik achter het roer.

Met de trein

Omdat mijn oom en tante een huisje hadden en Veenendaal en daar nog wat vandaan moesten hebben voor deze tweede reis naar Frankrijk, ging ik samen met mijn (oom en) tante ook mee met de trein. Dat was naar mijn weten de eerste keer in een “normale” trein voor mij. Ik heb genoten van die dag. Ook al hadden we wat stress of we de juiste treinen wel haalden op tijd, maar het kwam allemaal goed.

Naar Pont-Stainte-Maxance

Deze reis ging weer via de Schelde en het Canal du Nord. Zelfs weer langs Ribécourt naar Pont-Sainte-Maxance aan de Oise. Deze reis duurde 4 dagen. De volgende dag werd de vracht gelost en was er gelijk weer een nieuwe reis naar Nederland. Deze was van Maizy naar Sas van Gent. Maizy ligt aan Canal Latéral à l’Aisne. Dat was ongeveer een dag varen om er te komen. Dit was op de terugweg naar huis best een avontuurlijke reis. Want het was spannend of dit kanaal diep genoeg was om geladen met de vracht doorheen te varen. Na 1 keer bijna vast gelopen te zijn is het uiteindelijk allemaal goed gekomen.

Het schip van mijn oom en tante.

Thuis

10 augustus was ik weer thuis van deze enerverende, bijzondere, mooie en fijne vakantie. Ik heb elke seconde van deze vakantie genoten. Ook al waren er mindere momenten. Zoals de ziekenhuisopname en het overlijden van mijn oudtante.

Het mooie is dat ik het jaar daarna het nog een keer dunnetjes over heb gedaan. Dat was ook gelijk de laatste vakantie met mijn oom en tante. Dit was helemaal niet de planning, ik zou in 2009 weer meegaan. Maar de situatie was een paar maanden voor de vakantie zo drastisch veranderd, dat heel ons leven zou veranderen. Want in korte tijd overleden 2 tantes van me. Zussen van mijn moeder, waaronder de tante van deze vakanties. Haar overlijden was zo plotseling, dat hadden we niet aan zien komen.

Mijn gezicht bij het afscheid nemen.

 

Zo sloot ik een mooie periode van mijn leven af. Met iets heel verdrietig, maar ik bewaar er heel mooie herinneringen aan. Vandaar dat ik deze vakantie als mijn mooiste vakantie bestempel en niet de eerste vakantie met Marijn.

Wat is jou mooiste vakantie ever? En waarom?
Laat het weten in een reactie hieronder.

Ben je bezig om je vakantie te boeken? Boek die dan hier.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Mijn mooiste vakantie

Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

7 Reacties

 1. Karel

  ik kan geen mooiste vakantie aan wijzen , zowel al mijn fiets en ski vakanties waren stuk voor stuk top

  Antwoord
  • Elisabeth Hoekman

   Dat is ook goed als al je vakanties top waren. Omdat ik niet zo vaak op vakantie geweest ben, is het voor mij makkelijker.

   Antwoord
 2. missynicolekatje

  Hey wat leuk dat je ook mee doet aan de blog challenge.
  en je hebt een leuke weblog.
  Ik doe ook mee aan de blog challenge alleen kan hem soms niet elke dag invullen omdat ik andere verplichtingen heb dan.

  Antwoord
  • Elisabeth Hoekman

   Dank je wel voor je reactie! Ik doe al vanaf het begin mee met de challenge. Ik had ook moeite om me aan mijn gemaakte planning te houden. Maar nu is het af en gelukt binnen twee maanden. Gelukkig!

   Antwoord
 3. Janet | thatonetime

  Klinkt alsof je genoten hebt van de vakantie. Wat leuk dat je je dagboeken van vroeger nog hebt. Lijkt me leuk om alles terug te lezen.

  Antwoord
 4. Danielle

  Wat leuk om te lezen wat je mooiste vakantie was. En vast ook heel leuk om weer eens op terug te kijken.

  Antwoord
 5. Nicole Orriëns

  Mijn mooiste vakantie is denk ik toch altijd gewoon een thuisvakantie. Lekker buiten in de hangmat met een boek.

  Leuk om te lezen wat jouw favoriet was.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Terugblik op 2018 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] eerste vakantie samen. We ging naar Duitsland voor een midweek. We hebben daar erg van […]
 2. Wie ben ik?! ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Deze foto is een maand geleden gemaakt, tijdens onze vakantie. […]

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *