fbpx

Hoe is Elisabethsfavorieten ontstaan? – Blog challenge #2

Hoe is Elisabethsfavorieten ontstaan?

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

5 jul, 2018

Dag 2 van de #30dagenblogchallenge. Deze keer vertel ik over het ontstaan van mijn blog en de betekenis van mijn bedrijfsnaam: Elisabethsfavorieten. Dit is best een verhaal en dat is niet zomaar ontstaan. Ook niet omdat ik dat altijd al van plan was. Nieuwsgierig naar het verhaal? Lees dan snel verder.

Geüpdatet: 7-10-2019

Ontstaan

Vorig jaar was ik te ziek om te werken of andere activiteiten te doen. Waardoor ik me in de wereld van het bloggen ben gaan verdiepen. In de eerste instantie was ik helemaal niet van plan om zelf te gaan bloggen. Ik vond het lezen van andere blogs en het kijken van vlogs leuk genoeg. Toch merkte ik dat ik de behoefte kreeg om mijn verhaal te delen over mijn gezondheid en de behandelingen die ik onderga om hopelijk beter te worden Dus ik zette een Facebookpagina op onder de naam: “Self made cards & health blog”.


Eigenlijk bestond de pagina al sinds 4 januari 2013. Toen heette de pagina “Self made cards”. Maar ik had al die tijd niks met de pagina gedaan. Ik dacht: “ik kan de pagina ook gebruiken om mijn verhaal te delen als een soort blog. Dat had ik anderen ook zien doen. Maar ik merkte al snel dat het via Facebook niet helemaal ging zoals ik het verwacht had. Ik wilde veel meer mensen bereiken dan ik uiteindelijk kon bereiken via Facebook. Ook kreeg ik allemaal andere ideeën om over te schrijven. Dus dacht ik: “ik ga een echte blog opzetten”.

Facebookpagina aanzicht elisabethsfavorieten

Zo ziet de Facebookpagina er nu uit.

Uitvoering

Het opzetten van een blog vond ik nogal een dingetje. Eerst twijfelde ik of het wel wat voor me was, want op Facebook deelde ik ook niet zo regelmatig als ik zou willen. Vragen als: “Zouden mensen mijn blog wel lezen” én “blijf ik het schrijven wel leuk genoeg vinden” en “is dit niet een of andere opwelling, die influenced is, van me voor een paar weken of maanden”. Het voelde alsof ik me bloot ging geven. Dat maakte dat ik me onzeker ging voelen. Maar ik heb, na het met Marijn besproken te hebben, toch besloten om te doen. Vooral ook om te kijken of het wat voor me was en ik kon/kan er altijd mee stoppen als ik het niks vind/vond.

Vanaf 1 juli 2018 is het niet alleen mijn blog en blognaam, maar ook mijn bedrijf geworden. Sinds deze datum sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de bedrijfsnaam: Elisabethsfavorieten. Onder mijn bedrijf valt mijn blog en webshop (Tuppershop.nl).

De naam

Het bedenken van een naam was ook nog wel een ding. Had al wat gelezen over hoe je een blog moest opzetten en had er een paar dagen over gedacht. Ik stelde mezelf de vraag wat ik wilde. En het antwoord was, dat het sowieso een persoonlijke blog zou worden en mijn eigen naam in de blognaam moest komen. Maar was doe je dan met Elisabeth. Alleen Elisabethsblog vond ik te saai. “Laviede…” vond ik niet origineel genoeg, want er zijn al genoeg blogs die zo heten. Zoals “La Vie Sanne” en “LaviedeSephanie“.

Toen stelde ik mezelf de vraag: “wat ik allemaal wil delen op de blog”. En dat was onder andere over de Ziekte van Lyme, maar ook over Tupperware leek me wel een leuk idee. Ook het maken van kaarten en andere creatieve uitingen. En vroeg mezelf toen af hoe ik dat in 1 of meerdere woorden kon omvatten. En eigenlijk dacht ik gelijk aan “favorieten“. Al deze onderwerpen zijn favoriet voor mij.

Dus dacht ik al gauw aan Elisabethsfavorieten. Maar vroeg me af of het niet origineler kon. Maar heb niks originelers kunnen bedenken. Vooral ook omdat ik het ook echt Nederlands wilde laten uitstralen. En deze naam voldeed aan al mijn eisen.

Mijn webshop wilde ik eerst echt als onderdeel zien van Elisabethsfavorieten en dit ook terug laten komen in de naam en de website URL. Maar dit was voor de klanten erg lastig. Dus ben ik van Tuppershop.elisabethsfavorieten.nl naar Tuppershop.nl gegaan.

Af en toe reflecteer ik op de naam: Elisabethsfavorieten. Is het nog steeds de naam die ik mijn blog wil laten dragen? Of is een andere naam toch meer dekkend? Elke keer kom ik tot de conclusie dat dit de best passende naam is. Nu ben ik een logo aan het laten maken voor mijn blog. Waardoor het er professioneler uit gaat zien, hoop ik.

Tuppershop vind ik een super naam. Die gaat blijven denk ik. En Elisabethsfavorieten? Daar wil ik een merk van maken. Dus denk dat ik daar ook geen verandering meer in ga brengen.

Ik ben heel benieuwd wat jij van mijn blognaam vindt? Of je dezelfde keuze zou maken of een heel andere naam zou kiezen.

Heb je nog andere ideeën voor een blognaam met deze voorwaarden die ik stel?
Laat het weten in een reactie!

Pin onderstaande afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren
Hoe is Elisabethsfavorieten ontstaan

Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

15 Reacties

  • elisabethsfavorieten

   Dank je wel voor je reactie!

   Antwoord
 1. Bianca

  Juist een leuke pakkende naam, niet te moeilijk en dit kan denk ik iedereen wel goed onthouden 🙂

  Antwoord
  • elisabethsfavorieten

   Dank je wel voor je reactie!

   Antwoord
 2. Nicole Orriëns

  Een goede blognaam bedenken is inderdaad best lastig. fijn dat je elke keer kunt concluderen dat het toch de juiste is!

  Antwoord
  • elisabethsfavorieten

   Dank je wel voor je reactie!

   Antwoord
  • elisabethsfavorieten

   Dank je wel voor je reactie! Fijn om te horen dat hij aanspreekt en blijft hangen!

   Antwoord
 3. Laura

  Volgens mij heb je een goede blog naam te pakken! Het is inderdaad altijd lastig om er 1 te verzinnen… Goed dat je deze blog hebt doorgezet!

  Antwoord
  • elisabethsfavorieten

   Dank je wel voor je reactie!

   Antwoord
 4. mamavandexodin

  Is een duidelijke en perfecte naam toch! Leuk om te lezen hoe je blog ontstaan Is!:)

  Antwoord
  • elisabethsfavorieten

   Dank je wel voor je reactie!

   Antwoord
 5. mckleuver

  Ik heb zeker een tijd getwijfeld of ik zou beginnen aan MC Kleuver Blog. Daarvoor had ik een blog waar ik niet mee door ben gegaan. Maar ik ben er twee jaar later nog 🙂

  Antwoord
 6. mvds0906

  Het is altijd lastig om iets te kiezen. Maar als je achter je naam en keuze staat dan is het toch goed?

  Antwoord
  • elisabethsfavorieten

   Zeker weten dat het dan goed is!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Waarom ik ben begonnen met bloggen - Elisabethsfavorieten - […] Elisabethsfavorieten ontstaan? […]
 2. Hoera! Elisabethsfavorieten is jarig + Winactie ⋆ Elisabethsfavorieten - […] had gezet om een website aan te maken, had ik ook al even nagedacht over een goede blognaam. In…
 3. Wie ben ik?! ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Dit waren 9 random weetjes over mij. Er zitten een paar weetjes bij, die ik best spannend vind om…
 4. De 7 onmisbare items in mijn bedrijf ⋆ Elisabethsfavorieten - […] af waar mijn bedrijf nu eigenlijk uit bestaat. Ik zal het even kort uitleggen. Mijn hoofdbedrijf is Elisabethsfavorieten. Zo…

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *