fbpx

Over mijn verzamelingen heb ik genoeg te schrijven. Na een paar dagen van de #30dagenblogchallenge, waarbij ik het lastig vond om over iets te schijven, zoals het spijt hebben van… en mijn lievelingsboek. Ik vertelde bij wie ik ben ook al dat ik een verzamelaar ben. Daar vertelde ik in het kort wat ik allemaal verzamel. Deze keer vertel ik uitgebreid over mijn verzamelingen. Ik heb verzamelen niet echt van een vreemde, want mijn moeder is ook nog al een verzamelaar. Ik vertel over verzamelingen van vroeger en die van nu.

Verzamelingen van vroeger

Buitenlandse euromunten

Toen de Euro op 1 januari 2002 werd ingevoerd in Nederland, net als 12 andere landen, ben ik de munten van de andere landen gaan sparen. Ik vond het een sport om elke keer een nieuwe achterkant van een munt te zien nadat we gewinkeld hadden en deze toe kon voegen aan mijn collectie. Ik had er ook een map voor waarin ik alle munten apart per land kon bewaren. Van 2 euromunten tot 1 eurocent munten. Op den duur was de leukigheid er een beetje af, maar bleef het bij 2 euromunten. Deze twee euromunten heeft mijn moeder nog steeds ergens liggen voor mij. Ik vind het jammer om ze weg te doen en er dingen mee te betalen. Misschien kom ik nog wel op dat punt. Anders is het nog een paar euro aan spaargeld.

Munten die ik verzamelde.

Diddl

In groep 7 van de basisschool (2004) kwam bij ons de rage van Diddl sparen en ruilen op. Op dat moment was ik alleen bekent met cadeautasjes, briefpapier, enveloppen en alles wat met schrijven te maken heeft. Veel later kwam ik er pas achter, toen de rage al voorbij was, dat er ook knuffels, wekkers, en nog veel meer andere items waren. Ik deed nooit echt mee met zulke dingen. Tot ik in groep 8 eens wat van iemand kreeg. Ik was wel geïnteresseerd. En zo ben ik begonnen met het ruilen en sparen van Diddl stationary. Nadat de rage voorbij was, een heel aantal jaar erna, kwamen alle Diddl producten tevoorschijn in de kringloop winkel. Samen met mijn zusje, die ook wel fan van Diddl is, zijn we steeds meer spulletjes  van Diddl gaan sparen. Nu is het bij mij al meer over gewaaid. Heb alleen nog wat blocnotes, waarop ik onder andere de boodschappen schrijf.

Wat ik nu nog heb van Diddl.

Postzegels

Mijn ouders waren aan het opruimen een hele tijd terug. Toen kwamen ze postzegels tegen die mijn moeder vroeger verzamelde. Zij had het weer van een oom. Ik heb de postzegels overgenomen en ben verder gegaan met het sparen. Maar ik moest de zegels alleen nog losweken, maar daar is nooit iets van gekomen. Ook de dubbele eruit halen. Want ik had dan andere bezigheden die ik leuker vond. Maar de postzegels heb ik nog steeds liggen. Ik doe er niks meer mee. Maar ik denk dat dat ik er ooit nog wel eens wat mee wil doen, dus daarom doe ik ze niet weg. En ik vind het ook zonde van de bijzondere zegels die er bij zitten om ze weg te doen.

De postzegelverzameling die ik heb liggen.

Huidige verzameling

De twee grootste verzamelingen van dit moment zijn Tupperware en knipvellen.

Tupperware

Het verzamelen van Tupperware houd in dat ik, alles wat nieuw is of wat in het verleden gemaakt is en wat ik interessant vind, wil het hebben.  Wat niet echt handig is want Tupperware is best prijzig. Daarnaast gebruik ik ook niet eens alles. Ik heb mezelf op een rem moeten zetten. Ik moet nu elke keer 10 keer nadenken van mezelf of ik het echt nodig heb of dat ik het ga gebruiken. Dit helpt wel gelukkig. Ik kan me de laatste tijd best inhouden. Maar als er een nieuwe leuke bakvorm wordt gelanceerd, dan wil ik die hebben.

Knipvellen

Deze verzameling heb ik al jaren. En moet alles vermijden om de verzameling niet nog groter te maken dan die al is. Omdat ik kaarten maak en er zo veel leuke knipvellen te krijgen zijn in allerlei thema’s, is het soms echt moeilijk om me in te houden. Maar ik heb wel genoeg waar ik zeker nog 10 jaar mee vooruit kan om kaarten te maken. Mijn huidige verzameling ziet er als volgt uit:

knipvellen verzameling

Dit is een impressie van de leuke plaatjes die er zijn:

Voorbeeld van plaatjes voor het maken van kaarten.

Hoe leuk zijn deze afbeeldingen?! Het is dat ik er blij van wordt om er alleen al naar te kijken. Dat maakt het verzamelen enigszins toelaatbaar voor mezelf.

Zegels/gratis producten/punten

Wat ik ook altijd verzamel zijn alle acties die te krijgen zijn in winkels. Zoals koopzegels bij de Albert Hein en de Jumbo. Maar ook spaarpunten als je iets koopt zoals bij Bakker Bart of Airmiles. Maar ook aan alle spaaracties doe ik mee. Zoals het sparen voor gratis producten met kaarten vol maken met zegels, tot het gratis krijgen van producten bij een bepaald bedrag aan boodschappen. Soms kan je ook sparen voor korting van producten, zoals glazen (nu bij de Jumbo). Dan wil ik eigenlijk de producten nog kopen ook. Ook al heb ik ze niet nodig. Gelukkig heb ik Marijn die me daarin kan remmen zodat ik geen onnodige dingen koop. Hij zegt dan we hebben het niet nodig, waarom wil je het dan kopen? Zeker als we het niet gaan gebruiken.

Spaaracties die ik heb liggen.

Dit waren een aantal van mijn verzamelingen. Verzamelingen van vroeger, waar ik nog wat van over heb. En mijn huidige verzamelingen. Op de spaaracties kan ik losgaan met sparen. Maar met de andere twee verzamelingen moet ik me inhouden. Ik ben benieuwd of jij ook verzamelingen hebt? Of dat je juist je eigen daar van kan weerhouden of juist alles weg kan doen. 

Laat het weten in een reactie.

 

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

mijn verzamelingen

%d bloggers liken dit: