fbpx

Mijn kwaliteiten en valkuilen – Blog challenge #14

Mijn kwaliteiten en valkuilen

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

13 aug, 2018

In dit artikel ga ik mijn goede en slechte eigenschappen met je delen. Om het positiever te brengen zou ik het graag anders benoemen. Ik ga de goede eigenschappen kwaliteiten noemen en de slechte eigenschappen: valkuilen. Je ziet: kwaliteiten en valkuilen komt veel positiever over. Aan valkuilen kan je ook beter werken dan aan slechte eigenschappen.

Valkuilen

Ik heb een aantal valkuilen waaraan ik werk, maar die me soms ook in de weg zitten. Hieronder volgen 4 valkuilen van me:

Eigenwijs

Ik kan behoorlijk eigenwijs zijn. Aan de ene kant helpt me dat, maar aan de andere kant kan het me behoorlijk saboteren. Een voorbeeld van eigenwijs zijn is geen bril dragen achter de computer, terwijl een bril dragen me rust geeft voor mijn ogen en ik minder moe wordt als ik achter de computer zit.

September 2014.

Ongeduldig

Ik kan ook behoorlijk ongeduldig zijn. Ik heb bijvoorbeeld de vaatwasmachine in de keuken geïnstalleerd. Maar omdat alles tegen zat, was ik het op den duur zo beu dat ik een plankje kapot getrapt had, wat aan de onderkant van de vaatwasser zou moeten zitten. Zie onder het resultaat:

Ik had geen geduld meer om het rustig te doen en het netjes op te lossen. Om geduld op te brengen als je ongeduldig bent, heb je veel energie nodig. En als ik moe ben dan ben ik nog ongeduldiger, want dat heb ik geen energie meer over om het geduld op te brengen.

Stresskip

Heeft een connectie met het ongeduldig zijn. Maar ik maak er toch een apart puntje van. Eerst omdat het een punt was, wat Marijn een valkuil van me vind. Ik raak echt heel snel gestrest als dingen niet helemaal gaan zoals ze gaan. Ik heb er erg last van gehad tijden het verhuizen van deze site. Maar ook tijdens het spelen van games. Ik moet nog een manier vinden om het stressen wat naar beneden te brengen en rustiger in zulke situaties te zijn.

Onvoorzichtig

Ik kan heel onvoorzichtig zijn. Marijn noemt het yolo swag. Ik herken me er ook in. Ik heb al twee keer iets gebroken wat ook te maken had met deze onvoorzichtigheid. Vooral het yolo swag is dat ik dingen doe die ik, als ik er erg goed over na zou denken, heel eng zou vinden. Maar nu doe ik het. Zoals klimmen in een klimbos. Wat we gedaan hebben op vakantie. Achteraf geeft het me ook een kick dat ik het gedaan heb.

Klimbos Wirfttal 2018

Kwaliteiten

Nu volgen er 4 kwaliteiten van me. Ook hiervoor heb ik Marijns input gevraagd.

Lief

Ik krijg heel vaak te horen dat ik een lief persoon ben. Nu ik dit zo opschrijf, komt er in me op dat ik ook te lief kan zijn. Wat het ook een valkuil kan laten zijn. Een voorbeeld van te lief is dat ik al ja zeg op een vraag zonder goed nagedacht te hebben. Maar aan de andere kant wil ik ook weer een lief persoon zijn. Lief voor mezelf en een ander op welke manier dan ook.

Zorgzaam/ verzorgend

Ik ben een heel verzorgend type. Mijn opleiding was ook hbo verpleegkunde. Zorgen staat op mijn lijf geschreven. Afgelopen jaar was ik veel ziek, maar af en toe was Marijn ook ziek. Ik zette mijn eigen narigheid aan de kant om voor Marijn te zorgen.

Ik hou ook van de waardering die ik krijg als ik voor iemand zorg. Ik kan daar echt heel blij van worden. Dat merkte ik heel erg als in aan het werk was in de ouderenzorg, waar ik gewerkt heb.

Opmerkzaam

Als een andere auto op de parkeerplaats staat, dan zie ik dat meteen. Of als er andere schilderijen ophangen aan de muur bij mijn schoonouders. Marijn ziet het nooit. Ik moet hem er altijd op wijzen voor hij iets ziet. Ook tijdens stages kreeg ik vaak te horen dat men me heel opmerkzaam vond. Ik vang signalen, die af gegeven worden ook erg goed op.

Vrolijk

Ook deze kwaliteit komt van Marijn. En het klopt ook. Ik ben heel vaak vrolijk. Zelfs als het niet goed gaat met me qua gezondheid. Dan nog kan ik vrolijk zijn, genieten en blij zijn met de kleinste dingen.

Februari 2009.

Zie ook: Mijn verborgen talenten

 

Dit waren een aantal van mijn kwaliteiten en valkuilen. Als ik verder ga graven en nadenken, zijn er vast nog veel meer te bedenken. Maar dit zijn de meest opvallende. De kwaliteit waar ik heel blij mee ben is het vrolijk zijn. Het sleept me ook door de moeilijke tijden heen. De valkuil waar ik het meest last van heb is het ongeduldig zijn. Want als ik wat geduldiger was, dan heb ik waarschijnlijk ook minder stress. Dat zal mijn leven veel makkelijker en gelukkiger maken.

Ik ben heel benieuwd naar jou valkuilen en kwaliteiten!
Laat hieronder er van elk 1 achter.

Follow mijn blog met Bloglovin

 

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Mijn kwaliteiten en valkuilen

Misschien vind je dit ook leuk…

23 Reacties

 1. Linda

  Het is altijd goed om stil te staan bij je valkuilen en kwaliteiten. Ik kan heel goed plannen, maar daardoor is mijn valkuil dat ik teveel wil plannen.

  Reply
  • Elisabeth Hoekman

   Zeker weten goed! Ja een kwaliteit kan ook een valkuil zijn. Dat herken ik ook.

   Reply
 2. Marsha

  Ik ben ook erg ongeduldig niet normaal haha. Een positieve&negatieve valkuil van mij die hand in hand gaat is perfectionisme. Soms werkt het in mijn voordeel en soms in mijn nadeel.

  Reply
  • Elisabeth Hoekman

   Ja kwaliteiten kunnen ook valkuilen zijn. Lastig hè?! dat ongeduldig zijn. Zelf vind ik dat wel.

   Reply
 3. Joanne

  Mijn valkuil is dat ik erg perfectionistisch ben, maar dat zorgt er wel voor dat m’n werk vaak tot in de details klopt!

  Reply
  • Elisabeth Hoekman

   Soms zou ik ook wel eens wat van zulk perfectionisme willen hebben. Maar aan de andere kant kan ik het wel loslaten ook al is iets niet perfect.

   Reply
 4. Fleur

  Ongeduldig ben ik zeker ook. Een goede eigenschap is dat ik nuchter van aard ben en makkelijk mee ga met de flow

  Reply
 5. Elke

  Het is goed daar je hier zelf in staat en dat je dat weet van jezelf…
  Mijn valkuil is dat ik soms een zeer slecht planning opmaak…

  Reply
  • Elisabeth Hoekman

   Zeker goed om te weten van jezelf. Kan ik op mijn valkuilen letten. Oe dat plannen herken ik ook 😮

   Reply
 6. Balou

  Leuke challange, ik ben ook erg ongeduldig.. achja iedereen heeft wel iets, het gaat om de positieve dingen

  Reply
 7. Nicole Orriëns

  Stress van je blog verhuizen snap ik helemaal. Dat kan ook enorm stressvol zijn vind ik. Vooral als je tegen dingen aanloopt die moeilijk op te lossen zijn.

  Reply
 8. Krystle/Batboy

  Eigenwijs, stresskip en ongeduldig passen ook bij mij. Zou wel graag minder gestresst willen zijn, heel naar…

  Reply
 9. Lisanne

  Ik vind de blogchallenge zo mooi; je schrijft er prachtige open blogs door! Dat eigenwijze herken ik enorm!

  Reply
 10. Lipstickencupcakes

  Mijn kwaliteiten zijn zorgzaam, loyaal, integer, duidelijk. Ik mag wel eens beter voor mijzelf zorgen door me minder druk te maken om de zorgen van anderen.

  Reply
 11. Sofie Vanden broeck

  Wat goed dat je dit zo over jezelf kan oplijsten. Kan je alleen maar uit leren!

  Reply
 12. Kreanimo

  Ik ben ook een stresskip en ik ben ook ongeduldig. Maar weet je, weten wat je valkuilen zijn helpt al veel vind ik!

  Reply
 13. Hippiemeisje

  Altijd heel goed om deze van jezelf te weten. Ze worden niet voor niets in sollicitatiegesprekken gevraagd. 😉

  Reply
 14. MC Kleuver

  Vrolijk vind ik zelf een erg mooie eigenschappen. Ik zie graag anderen lachen! 😀

  Reply
 15. Carolien

  Goede eigenschap: zorgzaam en slechte eigenschap is dat ik ook een stresskip ben!

  Reply
 16. Macblogster

  Ik heb engelengeduld, maar als mijn geduld op is, dan ben ik er ook per direct klaar mee. Dit komt van anderen vaak als een surprise waardoor ze dus in shock zijn.

  Reply
 17. Danielle

  Goed om de zelfkennis te hebben om zowel je goede als mindere kwaliteiten te kunnen benoemen! Dat zou ook wel een mooie kwaliteit zijn: goede zelfkennis!

  Reply
 18. Tamara

  Blijf het altijd bijzonder vinden dat alles zo met elkaar in verbinding staat. Ik ben zelf erg doorzettend maar kan er daardoor ook teveel mee bezig zijn

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mijn hobby's en passies ⋆ Elisabethsfavorieten - […] heb ik mijn opleiding op moeten geven. Nu zorg ik op andere manieren voor mensen. Het is wel een…

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *