fbpx

Gek van mezelf #5 – Het mentale gezondheid spel

gek van mezelf 5 - het mentale gezondheidsspel

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

17 jan, 2024

Alwin Ritstier van o.a. het YouTube kanaal Vetgezellig, waar ik regelmatig video’s van kijk, heeft spel uitgebracht. Het mentale gezondheid spel. Met allemaal vragen en dilemma’s rondom mentale gezondheid. Het leek me wel een goed idee om vragen van het spel te beantwoorden in een blogartikel. Door meer openheid te creëren over mentale gezondheid, door mijn ” verhaal ” te delen.

Doel van het spel

Het is een laagdrempelige manier om het gesprek aan te gaan over mentale gezondheid. Wat nog veel te weinig wordt gedaan. Maar praten helpt! Door openheid te geven gaan we ook de verbinding aan met anderen. Ik wil dit doen via dit (en eventuele toekomstige) artikel(en).


Wat als je één moment uit je leven zou kunnen herbeleven, welk moment kies je dan?

Ik vind dit een heel lastige vraag. Vooral omdat alle momenten zo hadden moeten zijn zoals ze waren. En moet ik deze vraag zien als herbeleven. Beleven zoals ik de dag toen beleefde. Of juist nog intenser? Meer in me op kunnen nemen? Of juist dat ik andere details ga onthouden? En herbeleven met het referentiekader van toen of van nu?

Ik heb er echt een tijdje over moeten denken. Maar in mijn hoofd kwam dat ik zo genoten had van de camper vakantie tot het moment misging met de beschadiging van de camper. En voor dat moment. Zulke momenten zou ik vaker willen herbeleven. Toen genoot ik met volle teugen. Van zulke momenten wil ik er nog meer in mijn leven. Hoeft echt niet met een camper vakantie. Als zulke momenten er nog maar komen.


Wat als je zou mogen ruilen met het leven van iemand anders, zou je dat willen? Zo ja, met wie?

Nee dat zou ik niet willen.

Ik kan heel veel redenen bedenken van wel. Zoals voldoende financiële middelen om te ruilen, betere gezondheid, beter fysiek lichaam.

Maar alles van dat wat die ander in zijn leven heeft, krijg ik dan ook. De challenges, uitdagingen, problemen, moeilijkheden, enz. En dat zie ik niet zitten.


Wat als je een dag gedachtes zou kunnen lezen, zou je daar gebruik van willen maken?

Dat zou ik zeker willen. Denk dat ik dan makkelijker mensen zou begrijpen. Ook bepaalde keuzes wel of niet maken. Wel of geen contact met mensen zoeken. Wel of geen reactie geven of aangepast op die persoon. Meer inzicht in de belevingswereld van de ander. Noem maar op.


Wat als je advies zou kunnen geven aan je jongere zelf. Wat zou dat zijn?

Het leven komt zoals die komt. Neem de tijd voor dingen. En niet alles te gehaast. Je kan elke keer weer opnieuw een andere keuze maken. De ooit gemaakte keuze staat niet vast. Geniet ook een beetje van het leven. Speel en wees vrolijk, optimistisch en blij. Kom je veel verder mee.


Wat als je je leven opnieuw zou kunnen beginnen vanaf de geboorte, zou je dat willen? Zo ja, wat zou je anders doen?

Ja en nee. Ja omdat er momenten zijn dat ik bepaalde beslissingen en keuzes hebt gemaakt die me hier hebben gebracht waar ik nu ben. En wel nieuwsgierig ben waar ik anders uitgekomen was.

Nee omdat ik dan misschien uitdagingen en challenges krijg die ik nu niet kan overzien. En als alles hetzelfde zou lopen. Kom ik veel tegen wat echt niet leuk was. En dat zou ik echt niet opnieuw willen beleven. Met enige uitzondering misschien als ik dan het anders kan beleven of zien dan hoe ik het nu heb gedaan. Maar kom dat hoogst waarschijnlijk ergens anders uit dan waar ik nu ben.


Dit waren 5 best pittige Gek van mezelf #5 vragen. Ik denk dat het ook wel even genoeg is voor nu.

Ik hoop met deze vragen te beantwoorden, praten over mentale gezondheid wat meer normaler te maken. Dat het er mag zijn. En misschien ook herkenning.

Laten we het gesprek openen. In de reacties hieronder of in een persoonlijke mail of persoonlijk berichtje op mijn sociale media.


Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

pinterest - Gek van mezelf 5 - het mentale gezondheidsspel

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *