fbpx

Gek van mezelf #3 – Het mentale gezondheid spel

gek van mezelf #3 het mentale gezondheidspel

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

25 jul, 2023

Alwin Ritstier van o.a. het YouTube kanaal Vetgezellig, waar ik regelmatig video’s van kijk, heeft spel uitgebracht. Het mentale gezondheid spel. Met allemaal vragen en dilemma’s rondom mentale gezondheid. Het leek me wel een leuk idee om vragen van het spel te beantwoorden in een blogartikel. Door meer openheid te creëren over mentale gezondheid, door mijn ” verhaal ” te delen.

Wat bewonder je het meest aan jezelf?

Pfff dit vind ik best een lastige vraag. Zeker omdat ik nu iets positiefs over mezelf moet zeggen. Ik ben me ervan bewust dat ik meestal met een negatieve kijk naar mezelf kijk. “Wat had ik beter moeten doen, wat kan ik anders doen, wat kan ik nog verbeteren, waarom heb ik dat zus of zo gedaan en niet anders.” Allemaal gedachtes die ik heb. Ik ben met Jolanda Pouwels van Jo-la Be your own guru bezig om dit om te draaien of eigenlijk neutraal naar deze kwesties te kijken.

Maar nu wat bewonder ik het meest aan mezelf?! Het altijd voor iedereen willen klaar staan. Het beste uit mezelf naar boven willen halen. Vooral deze gecombineerd. Want dit zijn 2 losse dingen. Toch vind ik dat ik beide moet noemen. Ik bewonder dit in mezelf, maar nu ik dit zo opschrijf, zie ik ook dat het mijn valkuilen zijn.

MOEDERDAG mini's - ELISABETH

Wat triggert jou, en waarom?

Het eerste wat in mijn opkomt is: mensen die niet hun best doen om verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen leven. Mensen die maar naar andere mensen, ouders, etc. wijzen als schuldigen voor hun situatie. Dit antwoord komt in me op, omdat ik er gisteren nog mee te dealen had. Ik merk dat ik dat een lastig topic vind om iemand zo te zien in die slachtofferrol. Ik weet uit eigen ervaring dat dat echt niet gaat helpen en jezelf verantwoordelijkheid nemen en leiderschap nemen over je eigen leven brengt je zoveel verder dan het af te laten hangen van anderen.

Waarom het me zo triggert? Ook een hele goede vraag. Het raakt blijkbaar nog iets bij mij. Wat dat dan is weet ik zo niet. Daarin moet ik je een antwoord schuldig blijven.


Mag jij fouten maken van jezelf? Hoe ga je er mee om wanneer je een fout maakt?

Dit is een leuke vraag. En als je de eerste vraag van dit artikel goed hebt gelezen, dan heb je tussen de regels door het antwoord al kunnen lezen. Ben je daar niet zo goed in, dan zal ik je het antwoord nu geven. NEE! Ik mag van mezelf geen fouten maken. Alhoewel ik daar dus nu mee bezig ben om te accepteren dat fouten maken menselijk is en dat je daar niet aan ontkomt.

Maar diep van binnen voelt de drive om het altijd ontzettend perfect te doen en dit is een aangeleerde overtuiging uit mijn jeugd. Deze overtuiging zorgt ervoor dat ik bevries en er niet veel uit mijn handen komt. Want helemaal niet handig is als je een eigen bedrijf hebt. Dus ben daarmee bezig om dat om te draaien, aan te passen, hoe ik het maar moet noemen.

fouten maken - gek van mezelf 3

Ben jij verslavingsgevoelig? Zo ja, waaraan merk je dat?

Mijn eerste antwoord is nee. Maar als ik heel eerlijk ben naar mezelf in een zekere mate wel. Maar niet super verslavingsgevoelig. Want ik kan heel snel verveelt raken in bepaalde dingen. Ik heb in het verleden ooit onder groepsdruk gerookt, als in een paar sigaretten. Had ook een pakje gekocht. Maar het trok me helemaal niet. Zo ook met alcohol. Wat ik wel heb is een social media verslaving. Maar ook die kan ik dan wel eens ineens beu zijn en mezelf met heel andere dingen bezig houden.

Elisabeth werkend op mobile telefoon

Laten we doen alsof angst niet bestaat. Wat zou je graag nog willen doen in het leven?

Vol voor mijn bedrijf gaan. Niet bang zijn voor de financiële gevolgen bij grote uitgaven die nodig zijn om te kunnen groeien en zichtbaar zijn. Denk aan adverteren, werkzaamheden uitbesteden, een team aannemen. Dat ik al mijn ideeën tot uiting kan brengen en ik ook niet bang hoef te zijn dat mensen het niks vinden. Dat ik vrijuit kan onderzoeken wat het beste werkt, wat klanten nodig hebben en ik de beste producten en diensten kan neerzetten waar andere mensen wat aan hebben. Waarvan ze blij worden en gaan groeien in hun leven op allerlei vlakken.

En dat ik door dit alles ook ga groeien op allerlei vlakken; persoonlijk, zakelijk, financieel.

Logo Elisabethsfavorieten

Dit waren 5 pittige Gek van mezelf vragen. Ik denk dat het ook wel even genoeg is voor nu.

Ik hoop met deze vragen te beantwoorden, praten over mentale gezondheid wat meer normaler te maken. Dat het er mag zijn. En misschien ook herkenning.

Laten we het gesprek openen. In de reacties hieronder of in een persoonlijke mail of persoonlijk berichtje op mijn sociale media.


Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

pinterest - gek van mezelf #3 het mentale gezondheid spel

Misschien vind je dit ook leuk…

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *