fbpx

Elisabeth’s avonturen door de tijd: januari 2023

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

2 feb, 2023

Een nieuw artikel in de rubriek: “Elisabeth’s avonturen“. Ik neem je in dit artikel mee in mijn avonturen van afgelopen de maand januari. Dit doe ik door middel van foto’s en de hoogtepunten van deze maand. Januari is natuurlijk de eerste maand van her nieuwe jaar. En wat is er al veel gebeurd. Voor mij voelt het alsof er al een aantal maanden van het jaar voorbij zijn. Ik ga je er allemaal over delen. Kijk en lees snel verder!

Opruiming gehouden

Ik was alle rommel die er over het hele huis verspreid lag behoorlijk beu. Zeker nu Dominique zijn speelgoed, maar ook andere dingen over her huis verspreid, moet ik m’n eigen spullen er niet nog bij doen. Dat wordt echt een bende.

Daarnaast had ik in December vorig jaar al mijn voorraad van Tupperware producten uitgezocht. Dit had ik nog uitgestald staan. Dit moest ik van Marijn opruimen. Dit kreeg daarna ook nog een ander leuk staartje. Maar daarover later meer.

Ook moest ik de administratie opzoeken en uitzoeken voor het doen van de inkomstenbelasting aangifte. Dus dan moet ik al veel opruimen en organiseren, want daar maak ik ook altijd een bende van.

En ik kreeg het in m’n hoofd om een van de ruimtes anders in te richten. Zodat ik er kan gaan hobbyen. En dat gaf de ruimte gelijk een heel andere look and feel.

Daarna ben ik verder gegaan om mijn hobbykast op te ruimen en te organiseren. Daar had ik op den duur alles maar in gegooid zonder te organiseren. Die kast ziet er te ook weet uit om door een ringetje te halen. Het is nu leuk om die deur open te doen.

Ook vulde ik mijn vinted account met spullen, die ik had verzameld om erop te zetten. En leuke was dat ik er nu al 5 verkopen uit gehaald heb. Er meer opzetten loont dus. Want heb al wel vaker kleine beetjes erop gezet. Maar verkocht haast niks.


Shoppen op Marktplaats

Vorige maand heb ik een borduurmachine gekocht en daarvoor was ik aan het rondstruinen op Marktplaats. Ik heb er afgelopen maand allerlei leuke deals gescoord. Van borduurgaren tot borduurpatronen kaartjes. Soms zijn er echt leuke koopjes te scoren.

Terwijl ik voor dat onderwerp aan het zoeken was, kwamen er soms ook andere advertenties langs. Zo kocht ik nog een andere lens voor mijn camera. Want met de huidige lens liep ik een beetje vast. Ook scoorde ik nog wat leuke kaarten maak spullen. Deels omdat m’n verzamelwoede werd geactiveerd en deels omdat ik weer zin heb om ermee aan de slag te gaan. Ook in combinatie met CadeaUniek.


Lanceerde eindelijk mijn cursus

Al zeker 2 jaar loop ik met het idee om een cursus te maken. Het onderwerp en globaal wat ik wilde behandelen, zat al in mijn hoofd. Vorig jaar kocht ik de cursus over cursussen maken van Celine Charlotte met het doel om eindelijk een cursus te lanceren. En deze maand is hij eindelijk af. Nou ja ik vond hem af genoeg om online te zetten. En er cursisten in te laten.

Nu ben je vast nieuwsgierig naar het onderwerp. En dat is kaarten versturen. Helemaal in het thema van CadeaUniek. Na het houden van een enquête kwam dit idee in mijn hoofd. En het onderwerp is: zonder moeite wenskaarten versturen. Nu met een leuke korting te kopen, omdat er nog modules bij komen en ik er op den duur video’s in wil hebben. Nu is het nog alleen geschreven tekst. Hier vind je een klein beetje informatie over de cursus. Want de salespagina is nog niet af.


Blogs online

Het was deze maand erg stil op mijn website. Ik had het dus veel te druk met andere dingen. En overtuigingen die me tegenhielden. En super onnodig en niet waar waren. Er kwam op de valreep 1 blog online:

  • Mijn struggles rondom vriendschap

Gekeken video’s

Afgelopen maand heb ik niet heel veel video’s gekeken. Maar tussendoor nog wel best een aantal denk ik. Tijdens het doen van de was bijvoorbeeld.

Netflix:

Samen met Marijn kijk ik het laatste seizoen van dead to me. Ik denk dat we er nu 4 gekeken hebben afgelopen maand.

YouTube video’s

Verder keek ik allerlei YouTube video’s over allerlei uiteenlopende onderwerpen:

  • Boos
  • vet gezellig
  • Het wylde pad

Weer gestart als Tupperware consulente

Ja dit is groot nieuws. Want zelf had ik niet gedacht dat dit ooit nog zou gebeuren. Met wat er heeft gespeeld 3 jaar geleden. Maar al die tijd heb ik het wel gemist. En heeft ook al die jaren een frustratie op gezeten, die ervoor zorgde dat ik maar niet vooruit kwam. Niks uit mijn vinger kwam. Ik helemaal vast zat.

Sinds dit balletje is gaan rollen, stroomt alles weer. Krijg ik weer vanalles gedaan en ben ik super productief. Daar komt oom mijn opruimwerkzaamheden vandaan waarover ik al eerder vertelde.

Ook ben ik als een malle aan de slag gegaan om de webshop, die ik al die 3 jaar verwaarloosd heb, om die mooi en werkend te krijgen. Dit was me ook een werk en nog steeds. Want hij is nog niet af. Krijg ook allemaal errors. Maar er staat iets waar ik blij mee ben. En daarnaast had ik tot mijn grote vreugde ook nog eens m’n eerste 2 bestellingen al binnen gekregen via de webshop. Mijn omzet is nu al meer dan afgelopen jaar. En denk ook van de jaar ervoor. Oepsie. Maar ik ben helemaal happy!


Weer begonnen met sporten

Ik wilde dit vorig jaar al doen. Maar dit lukte niet omdat Dominique niet weggebracht kon worden en nog te veel van mij en mijn borstvoeding afhankelijk was.

Daarnaast had ik nog ontzettende bekkenklachten en zag het gewoon niet zitten. Er kwam ook helemaal niks van en mijn energie leven was oom nog lager dan nu.

Maar eind vorig jaar riep ik ook al ik wil weer sporten. Ik heb van te voren gezorgt dat ik Dominique bij z’n oma kan brengen. Zodat ik rustig even een uur kan sporten. En dat 3x in de week. En deze maand ben ik dus ook daadwerkelijk gestart. Op 2 januari. Dus ook direct werk van gemaakt.

Ik vind het heerlijk. Alhoewel mijn lijf niet helemaal meewerkt. M’n energie daalde gelijk weer na 1 week en m’n bekken is om te huilen. Dit was in december ook al her geval. Maar lijkt steeds erger te worden.


Genoten van al Dominique zijn ontwikkelingen

Hij begon uit zichzelf aan te geven te willen slapen in de buggy die we pas gekocht hebben. Gaat ook zonder al te veel moeite erin slapen en slaapt dan ruim 2 uur achter elkaar. Ik weet niet wat me overkomt. Ruim een jaar slaapissues gehad en nu gaat her steeds beter. Ben ook wel trots op hem.

Hij heeft ontdekt dat hij dingen in elkaar kan doen of op elkaar. Zo doet hij z’n eigen tuigje dicht van z’n kinderstoel. Is met baby lego en Duplo in de weer. Zo leuk om te zien.

Is ook begonnen boekjes leuk te vinden. Wel plaatjes en vooral levensechte plaatjes. Zodat ik kan aanwijzen war het is. Boekjes waren lang niet interessant.

Ruimde alle maat 74 broeken op. Want die werden te klein en moet nu opzoek naar de truien en shirts van maat 86. Want daarvan raakt maat 80 te klein. Niet alles. Maar ja die maten kunnen zo verschillen per kledingstuk.

Verder heb ik alle grappige ondeugende, etc. Dingen zoveel mogelijk foto’s en video’s gemaakt. Om maar al die dingen vast te leggen.

Eerste newbornshoot gedaan

Na kerst werd Dominique grote neef van een klein neefje. Sinds december ben ik meer meer fotografie gaan doen. En had aangeboden een newbornshoot te doen. Dit duurde langer dan bedacht, want Dominique en ik waren eerst te verkouden om te kunnen gaan. Maar toen de kleine 2 weken oud was, konden we langs. Ik en m’n zus zijn super blij met het resultaat.


Trainingen volgen

  • Cursusonderdelen en lifesessies van de cursussen maken cursus van Celine Charlotte
  • Losse onderdelen van de flow automatiseringen cursus.
  • Een fotografie cursus. Maar daar heb ik spijt van dat ik die kocht. Want alle kennis die daar geleerd werd, wist ik al. Dus een beetje weggegooid geld. Weer van geleerd.
  • De advent kalender van Bybird afgekeken. In december niks meer van gekomen. Was halverwege gestrand. Vond het daarvan jammer dat ik hem niet langer kan bekijken. Want ben nu al heel veel dingen weer vergeten.

Zo dit waren al mijn avonturen van januari 2023 in een notendop. Zoals je lees echt veel gedaan in zo’n korte tijd. En dan ook nog met Dominique bezig geweest, geslapen, eten gekookt, boodschappen gedaan, gewandeld en meerdere keren naar Zeeland geweest. Afgelopen jaren te veel excuses gehad. Dit jaar gaan we dat echt anders doen.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen. Tot de volgende keer. Ik ben heel benieuwd of jij een maand overzicht leuk vind of juist wekelijks. Laat dit me even weten.


Laat alles wat je met me wilt delen hieronder achter in een reactie!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de link klikt kost je dat helemaal niks, maar levert mij wel wat op. Waardoor ik een betere website neer kan zetten.

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren


Misschien vind je dit ook leuk…

Health update 18 juli 2017

Health update 18 juli 2017

In dit artikel "Health update 18 juli 2017" neem ik je mee in een soort dagboek verslag van 18 juli 2017. Een dag...

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo’s

Mijn strijd tegen de kilo's iets waar ik al heel lang iets over heb willen delen. Zeker al bijna 6 jaar. En daarmee...

0 Reacties

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *