fbpx

Chronische ziekte van Lyme of toch niet?

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

6 feb, 2023

Een tijdje terug hoorde ik bij radio Isa een aflevering van Madgalena Dzambo met haar verhaal over vaccinatieschade. Bij haar verhaal gingen er bij mij allemaal bellen rinkelen. Zou ik ook? Kan ik al mijn klachten wel toewijzen aan de ziekte van Lyme? In dit artikel wil ik mijn gedachten met je delen. En welke overtuiging ik nu heb. Lees je mee?

Waarom gingen de bellen rinkelen?

Magdalena vertelde in haar verhaal al haar klachten, die ze heeft n.a.v. de vaccinatie die ze had genomen. En ik had het idee dat ik mezelf hoorde praten. En daarna dacht ik er ook gelijk aan wanneer mijn klachten waren begonnen.

En mijn klachten zijn ontstaan vlak na de hep. B vaccinatie. Deze nam ik omdat die “verplicht” is als je in de zorg wilt werken. Als je hem niet neemt, kunnen werkgevers in de zorg daar heel moeilijk over doen of zelfs je geen baan geven.

Ik wist van het bestaan van vaccinatie schade af. Maar niet als je alleen deze vaccinatie heb gekregen. Maar nu hoor en lees ik allemaal verhalen dat het juist die vaccinatie is, samen met de hpv-, tetanus- en covid vaccinatie.

Wat zegt mijn omgeving?

Marijn zegt: “maar je hebt ook lyme. Je weet niet welke klachten door wat komen. Misschien wordt het een wel door het andere getriggerd, maar het weet het niet”. En deels heeft hij gelijk. Ik had ook een tekenbeet gehad en had wel wat klachten. Maar na de hep. B vaccinatie was het hek van de dam met de klachten, die steeds erger werden. Op den duur lag ik 23 of 24 uur in bed en kon er amper uit komen.

Mijn moeder: “ik heb het altijd al gedacht dat het door die vaccinatie kwam, maar ik kon het je toen niet zeggen. Je stond daar toen niet voor open”. En daar heeft ze gelijk in helaas. Ik zie dat ook nu pad in. Na het luisteren van deze aflevering van radio Isa. Want als ik het eerder had ingezien, had ik ook nooit de herhalingen genomen. Zelfs niet toen ze er niks meer van in m’n bloed vonden. En na de herhalingen pakte mijn lichaam hem nog niet. Dus heb ik ook de diagnose non-responder op Hep. B.

Wanneer begonnen mijn klachten?

Ik had al klachten in 2007 na de beet van de teek. En die teek had ik aangezien voor een meeëter. Pas jaren later bedacht ik me, dan moet een teek geweest zijn. Want nadat ik die weggekrabt had, is er een rode kring ontstaan. En daar kreeg ik een opmerking over.

Ik belande een aantal dagen na dit incident in het ziekenhuis in Frankrijk met heel rare klachten. Hartklachten, ademstopts en raar lopen. Ik kreeg allerlei onderzoeken, maar ze konden niks vinden.

Ik bleef aanrommelen met klachten die leken op hyperventilatie, vermoeidheid, verminderde concentratie. Maar het lukte me nog wel allemaal. Ik weet die klachten aan druk met school en drukte met thuis helpen in een groot gezin en een lange afstand naar school fietsen. Achteraf gezien zat ik hier mis.

In 2011 kwam er een moment dat ik altijd aanhaal, dat her ineens snel veel slechter met me ging. Op dat moment liep ik stage in de gehandicapten zorg tijdens het eerste jaar van de opleiding Hbo verpleegkundige. Ik kreeg een heftige keelontsteking, waarvan ik maar niet opknapte. Na een week ziek zijn ben ik half ziek toch weer gaan werken, omdat ik me niet meer afwezige uren kon permitteren. Dat ik niet snel opknapte daarna weet ik eerst aan het te vlug weer gaan werken. Maar er kwamen elke dag meer klachten bij. Niet alleen de keel, maar ook energie, conditie, en veel meer. Stagelopen ging niet goed meer. Fietsen lukte me bijna niet meer. Uit bed komen was een drama. Versliep me steeds en ik kreeg er steeds meer problemen mee en door.

Waarom ik niet alles aan de ziekte van Lyme kan wijten

Een paar dagen voor de keelontsteking had ik ook de vaccinatie gehaald met de Hepatitis B. Tot kort de podcast, die ik in het begin aanhaalde heb ik nul gedachten aan gewijd dat deze injectie ook zoveel negatieve invloed op mijn leven zou gaan hebben.

Een volledige Hepatitis B vaccinatie bestaat uit 3 prikken en dan ben je beschermt. Zegt men. En dit zeg ik er bewust bij, want na jaren lang ziek zijn, was ik weer wat beter in 2016 en ging ik de opleiding weer oppakken. Ik ging toen stage lopen in het ziekenhuis. En ik had een bewijs nodig van mijn vaccinatie. Deze kon ik nergens vinden. Wat ik wel kon doen is een titer bepaling laten doen. En wat bleek nu, de vaccinatie was volledig uit mijn immuunsysteem en lichaam verdwenen. Nergens te bekennen. Dus werd haast niet geloofd. Maar er was wel documentatie bij de huisarts dat ik ooit die vaccinaties had gehaald.

Dus om stage te kunnen lopen nam ik weer een nieuwe ronde van 3 prikken. En wat bleek nu, na 3x prikken moest ik opnieuw een titer bepaling doen. De vaccinaties hadden niet gedaan wat ze moesten doen. Ik had veel te lage titer waarde na die ronde. Dus kreeg ik het etiket non-responder. En helaas pindakaas. Ook deze stage kon ik niet afmaken. Want ja ik werd weer ziek. Zo ziek dat ik alles moest afbreken. Ik had bijna gelijk door. Stage en school gingen niet meer.

Achteraf gezien hebben deze laatste vaccinaties de genadeslag geweest voor mijn lichaam. Ik ben nooit meer zo fit geworden als ik was voor 2016, toen ik weer een beetje hersteld was na de eerste en meerdere terugvallen tussen 2011 en 2016.

Steeds meer verhalen bevestigen mijn vermoeden

Na die podcast ben ik wat meer in het onderwerp gaan verdiepen. En wat blijkt niet, dat veel meer mensen, vooral vrouwen, na de Hepatitis B vaccinatie klachten krijgen. Van milde tot ernstige klachten. Ook de klachten die ik allemaal heb ervaren tijdens mijn ziek zijn en soms nog steeds.

Ook mensen die klachten hebben na de covid vaccinatie herken ik. Veel mensen, die door hebben dat ze schade hebben opgelopen door die prik, vertellen allemaal herkenbare klachten. Alsof ik mijn eigen verhaal hoor vertellen. Te bizar voor woorden vind ik het. Maar aan de andere kant is het fijn om herkenning te ervaren.

Ook ben ik met verschillende mensen over mijn gedachten/conclusie gaan hebben. En ook die mensen geven aan dat ik waarschijnlijk eindelijk op de goede weg zit qua oorzaak van mijn ziek zijn.

Mijn conclusie

Ik heb ooit een tekenbeet opgelopen met ook echt nare o.a. neurologische klachten. Maar daar was mee te leven. Tot ik de Hepatitis B vaccinatie nam. Toen was het hek van de dam.

Door de vaccinatie is de ziekte van lyme in alle hevigheid toegeslagen. En daarnaast heeft de vaccinatie ook schade aangericht. Waardoor ik voor altijd chronisch ziek ben. Welke klachten nu door wat zijn veroorzaakt, zal ik nooit weten. Maar mijn verhaal vanaf nu is dat ik de chronische ziekte van lyme heb en vaccinaties schade.

Waarom ik dit deel

Ik heb hier wel een heel gevoelig onderwerp aangehaald. Ik ben me ervan bewust. Maar ik heb al die jaren dat ik een blog heb, zeer weinig over mijn ziekzijn gedeeld. Wilde dit wel altijd. Maar het voelde niet oké of goed of wat dan ook. En dit voelde wel goed om te delen. Stiekem hoop ik dat ik anderen hiermee ook aan het denken zet en dat veel aandoeningen, klachten, etc. Niet altijd zwart wit zijn. Maar veel door grijs gebied komt. Voor mezelf is het nog meer acceptatie in wat mij “overkomen” is.

Misschien vind je dit ook leuk…

1 Reactie

  1. Rineke Smit

    Heftig verhaal. Maar ik heb het meer gehoord. Met bioresonantie kan je de vaccinatieschade aanpakken en ook lyme kan je hiermee en met homeopathie bestrijden. Een van mijn honden had lyme en dat is nu weg door behandeling met homeopathie en bioresonantie.

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. #20 Elisabeth – Verergering van Lyme klachten door de hepatitis B prikken – The long shot - […] Het verhaal van Elisabeth is ook te lezen op haar blog Elisabeths favorieten: Chronische ziekte van Lyme of toch…

Jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *