Site pictogram Elisabeth's momlife & business | Elisabethsfavorieten

Terdege fair 2023 – was het een succes?!

Terdege fair 2023 - was het een succes!

De Terdege fair 2023 is van 19 juli tot en met 22 juli. Dus vandaag en morgen nog. Nu was ik gisteren op de fair en ik dacht het is wel leuk om mijn ervaring te delen. Wat vond ik van de fair? Hoe hebben we de dag ingevuld? Welke workshops volgende we en zijn deze een aanrader om te volgen? Hoelang zijn we aanwezig geweest? Op al deze vragen ga ik op in in dit artikel. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Hoe kom ik op de Terdege fair terecht?

Terdege is voor mij een heel bekende naam. Vroeger bij mijn ouders thuis las ik dit tijdschrift regelmatig. Nu niet meer. Maar weet wel dat die nog steeds bestaat. Iemand in mijn omgeving had een toegangskaartje en die vroeg mij mee. Daarnaast had ze ook nog korting voor me. Het leek me wel leuk om er naar toe te gaan en te kijken wat er te zien was. En ook een gezellig uitje samen.


Waar is de Terdege fair 2023?

De Terdege fair 2023 is in Baarn bij kasteel Groeneveld. Ik weet dat voorgaande jaren een andere locatie was. Ik dacht me te herinneren in Barneveld. Ooit heeft het ook plaats gevonden in Utrecht in de Jaarbeurs. Het bestaat dus ook echt al een heel aantal jaar dit evenement. Het heette dan dacht ik geen fair maar markt of iets in die geest. Zelf ben ik er ooit wel eens, toen ik een tiener was, met een tante geweest toen het in Barneveld was. En mijn moeder heeft wel eens verteld dat ik als klein meisje er wel eens geweest ben met mijn moeder en een van haar zussen in de Jaarbeurs in Utrecht. Vandaar dat ik deze details heb. Maar echt een heel recente ervaring heb ik niet. Wel ervaringen met andere beurzen en evenementen. En dit was een fair en ik vond het ook echt wel een vibe van een fair hebben. Dus dat hebben ze goed neergezet de organisatoren.


Hoe hebben we de dag ingedeeld?

Van te voren heb ik voor mezelf een ticket gekocht op de website en tijdens het kopen van de ticket kreeg ik allemaal opties voor het inschrijven van workshops die er die dag te volgen waren. Omdat ik al wist dat we er niet vanaf de opening zouden zijn, heb ik pas rond een workshop geboekt, die om 13 uur begon. Deze workshop heette: ” Op weg naar een plasticvrij leven”. Daarna hebben we de rondleiding van het landgoed Groeneveld geboekt, die was om 15 uur. Om 17 uur volgenden we de workshop: “genieten tot de laatste kruimel”. En ik had ook nog een workshop om 18 uur geboekt; “wildplukwandeling”. En voor de rest gingen we wel zien wat de dag bracht.

Uiteindelijk hebben we bijna alle workshops gevolgd, langs alle kraampjes van de fair gelopen, wat gegeten en uitgerust van het vele lopen. De workshop “wildplukwandeling” hebben we laten vallen. We waren moe en hadden het wel gezien. Maar van te voren had ik die ook geboekt met de gedachte als die niet doorgaat is dat geen probleem.


De verschillende workshops

Tijdens de Terdege fair dagen zijn er op verschillende momenten allemaal workshops georganiseerd. Bij het Reformatorisch Dagblad zat er een heel programma boekje bij waarin je kan zien wat het programma is en welke workshops er allemaal wanneer te volgen zijn. Ik zet ze even hier op een rijtje:

Rondleiding Landgoed Groeneveld

Deze rondleiding word elke dag gegeven op 2 momenten van de dag. Zaterdag om 12.00 en 15.00 uur. Wij deden deze rondleiding en tijdens de rondleiding kregen we de historie van het landgoed verteld op een leuke, anekdotische manier. Daarna wandelden we verder over het landgoed het bos in. Waar de begeleider allerlei leuke informatie te vertellen had over o.a. bomen. Maar ook de ijskelder kwam uitgebreid aan bod. We mochten allemaal ook een kijkje nemen in de ijskelder. Bijzonder om te zien vond ik. Tijdens het vertellen had ik een heel andere voorstelling dan het er daadwerkelijk uitzag. Ik had nog nooit zo’n ijskelder gezien en ook nog nooit wat van gehoord.

In de rij wachten om een kijkje te kunnen nemen in de ijskelder.

Daarna gingen we verder en kregen we ook nog leuke weetjes over de oprijlaan en de moes- en kruidentuin. Echt een aanrader! Je kijkt met een heel andere blik naar de omgeving dan als je er zelf een wandeling zou maken zonder deze kennis.

Bak je eigen brood

Deze workshop wordt gegeven voor Teunie Luijk van Eenvoudig leven. Ze geeft nog 3 andere workshops, die ik zo met je ga delen. Tijdens het boeken van de tickets, was deze workshop al volgeboekt en kon ik daarom niet meer boeken. Wat de titel al zegt je gaat leren hoe je je eigen brood kan bakken. Deze workshop werd gegeven voor wij de workshop “op weg naar een plasticvrij leven” gingen volgen. En alle mensen die deze workshop hadden gevolgd, kwamen naar buiten met een plakje warm eigen gebakken brood. Dus ik denk een heel leuke workshop als je nieuwsgierig bent. Deze workshop word Zaterdag gegeven om 12 uur.

Maak je eigen wasmiddel

Deze workshop word gegeven door Teunie van Luijk. Ik denk dat de titel van de workshop genoeg zegt. Deze wordt zaterdag gegeven om 14 uur.

Op weg naar een plastic vrij leven

Deze workshop hebben we dus ook gevolgd en werd gegeven door Teunie Luijk. Ik moet zeggen dat ik er wel met bepaalde verwachtingen naar toe ging. Vooral ook omdat dit een topic is waar ik zelf ook mee bezig ben. Alhoewel ik wel heel anders in de wedstrijd zit dan de insteek van deze workshop. Daarnaast voldeed deze workshop niet aan mijn verwachtingen. Want hij was voor mijn gevoel voor het grootste gedeelte een sales pitch a.k.a. verkoop praatje voor het aanprijzen van producten die ze in haar webshop verkoopt. Aan het einde kregen we ook nog een kleine goodiebag. Deze workshop wordt zaterdag om13 uur gegeven. Alleen een aanrader als je echt nog blue bent in het plasticvrij maken van je leven.

In de goodiebag zak een proef stuke shampoobar, een wasbaar wattenschijfje, 2 denttabs, een glazen cupje voor het maken van een waxinelichtje, 2 boterhamzakjes en een stukje Aleppo zeep.

Maak een xxl-bruisbal

De laatste workshop van Teunie Luijk. En ook deze titel is heel duidelijk over wat de workshop inhoud. Deze workshop wordt zaterdag niet meer gegeven. Gisteren was de laatste dag.

Wildplukwandeling

Deze wandeling wordt gegeven door Els Bruijnenstijn. Deze workshop wilde ik dus volgen, maar was er toe moe voor zo aan het einde van de dag. Maar zaterdag wordt deze om 14 gehouden. Zodat je nog redelijk fris bent bij het volgen van deze wandeling. Ik denk wel echt een aanrader. Ik vermoed dat je met andere ogen naar bloemen in de natuur gaat kijken en je meer mogelijkheden gaat zien qua bos wildbloemen in je eigen huis.

Inpakken met Marieke

Deze workshop wordt gegeven door Marieke de Ruijter. Het lijkt me een heel leuke workshop. Zeker als je regelmatig inspiratieloos bent bij het inpakken van cadeautjes. Deze workshop wordt zaterdag gegeven om 11 uur.

Genieten tot de laatste kruimel

Deze workshop word gegeven door Niels van Til van bakken met Niels. Tijdens deze workshop komt het bakken van sloffen aan bod. Wij volgenden deze workshop ook. En omdat het de tweede van die dag was, gingen we het deeg dat hij met de eerdere groep had gemaakt verwerken tot sloffen en die werden ook daadwerkelijk afgebakken in de oven. We mochten ook een stukje komen proeven bij zijn stand zo’n 20 minuten laten. Niels gaf aan heel erg een mensen mens te zijn en de deelnemers bij de workshop wilde betrekken en dat deed hij leuk op zijn manier. Zaterdag wordt er om 15 uur een workshop door hem gegeven.

Wol op spintol

Deze workshop wordt gegeven door Margriet Roelofsen bij haar stand in de boomgaard. De titel zegt genoeg denk ik en ik denk ook dat het een heel leuke workshop is. Zeker als je heel erg bezig bent met wol en breien. Zaterdag geeft ze om 13 en 15 uur een workshop waar je kan aansluiten.

Workshop kaarsen met bloemen

De titel zegt genoeg lijkt me. Deze workshop werd gegeven door Tineke van der Eems. Helaas wordt deze zaterdag niet meer gegeven.

Maak je eigen interieurplan

Deze workshop is ook heel duidelijk als je naar de titel kijkt. De workshop werd gegeven door Liesbeth van Dalen. Maar alleen op donderdag was deze workshop.

Overige workshops

Tijdens het wandelen langs de kraampjes, heb ik nog af en toe workshops gezien. Deze waren dan wel vooral gericht op kinderen. Wat ik heel leuk vond om te zien.

Konijntjes kijken.

Overige activiteiten

Naast de workshops waren er ook andere activiteiten te doen. Deze waren, zover ik kon zien, onbetaald. Zaterdag zijn deze activiteiten een BMX freestyleshow, Oekraïns projectkoor Stichting Metadidomi, muziek en zang met een veugel en orgel, politiebelevenissen, samenzang, lezing over de kracht van kruiden en waarom wil ik jager worden, een beiaardier en een Roofvogelshow De Valk.

Op de overige dagen waren er ook een bruidsmodeshow, alles over een bruidskapsel maken, Terdege interviews met verschillende gasten, columnisten met verschillende onderwerpen, ambulanceverpleegkundigen, over het schrijven van een column.

Genoeg te doen dus naast het bezoeken van kraampjes, gezellig eten, speelplekken waar de kinderen kunnen spelen en zichzelf vermaken.

Bij de oldtimers kijken.

Hoe lang zijn wij aanwezig geweest?

We waren er rond 12 uur met de auto. We parkeerden de auto bij het bomencentrum, want dat was het advies wat ik gekregen had via de mail en de wegbewijzering was daar ook naar toe. Waar we ons niet op hadden ingelezen was dat het een enorm eind was lopen van het bomencentrum naar het kasteel Groeneveld. Bleek natuurlijk wel in de folder te staan die bij het Reformatorisch Dagblad zat.

Maar we hebben wel genoten van de wandeling ernaar toe. Je hoefde niet te wandelen, wat er reed ook een tram vanaf een bepaald punt naar het kasteel. Maar de wandeling naar dat punt vanaf de auto was ook echt nog een heel stuk. Voor oudere mensen echt haast niet te doen naar mijn mening. Ik had toch gekeken of de tram niet dichterbij de parkeerplaats kon komen en zo naar het kasteel kon rijden. Net iets verder maar zo een veel fijnere gebruikers ervaring!


Hebben we ook nog iets gekocht?

Eigenlijk hebben we tot de laatste workshop “Genieten tot de laatste kruimel”, alleen een portie poffertjes gegeten van Esthers poffertjes. Niet de beste poffertjes die ik gegeten heb, maar alsnog wel lekker om te eten en ook wel duur. Het was €5,- voor een portie van 10 poffertjes. We hebben verder alleen langs de kraampjes gelopen. Inspiratie opgedaan bij sommige kraampjes. Andere bekritiseerd. Er waren ook verschillende kramen met dezelfde onderwerpen zoals Aloë Vera. Daar waren er wel 3 van als ik goed geteld heb.

In de rij bij de poffertjeskraam.

als laatst gingen we de gebakken sloffen nog proeven en daar hebben we nog wat inkopen gedaan. Ik een sloffenring, 2 verschillende leuke vormen en een bakboek: “bakken met Niels“.


Is de Terdege fair 2023 een aanrader?

Wat mij betreft wel. Wij hebben ervan genoten. Het was een mooie omgeving. Er waren veel mensen, maar die zag je niet persé lopen en ze liepen je ook niet voor de voeten. Er zijn wel wat minpunten op te nomen. De ene workshop was voor mij geen succes, maar een tegenvaller. Het parkeren is ook wel een ding. Zeker voor oudere mensen en mensen die slecht ter been zijn. En voedsel vond ik wel aan de dure kant en echt gezonde keuzes heb ik niet gezien helaas.

Als je op zoek bent naar een leuk gezinsuitje dan is het zeker een aanrader. Voor kinderen hebben ze ook echt heel leuke activiteiten en ook op allerlei verschillende plekken op het terrein.

Ook de toilet was prima te doen en daar waren ook meerdere plekken waar je voor terecht kon.

Wat ik ook nog een pluspunt vond, was dat ik een tap zag om je eigen meegebrachte herbruikbare fles kon vullen met drinkwater!


Ik zou zeggen als je dit artikel hebt gelezen en je kan nog gaan, ga zeker! Als je dit artikel later leest, dan is het de moeite waard om te kijken of er een nieuw evenement op de planning staat.



In dit artikel staan affiliate links. Als je op deze link klikt, kost je dat niks extra’s. Maar kan mij wel een kleine bijdrage opleveren.


Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Mobiele versie afsluiten