Geplaatst in Koken, Recepten

Recept #16: Venkel en zalm crumble

In de maandfolder van januari is er de UltraPro Ovaal in de verkoop en de UltraPro 5,7 L als gastvrouwen/-heren cadeau. Daarom leek het me wel leuk om dit recept te delen. Zelf hou ik erg van zalm en venkel vind ik ook interessant om te gebruiken in maaltijden. Een leuke combinatie. Benieuwd naar het recept? Kijk dan vlug verder.

Maandfolder januari 2019

Bereidingstijd: 20 minuten; kooktijden: 15 minuten op 600 watt en 20 minuten op 250 ºC; rusttijd: 5 minuten

Ingrediënten voor 8 personen

  • 2 sjalotten
  • 2 teentje knoflook
  • 1,5 kg venkel
  • 100 ml water
  • zout en peper
  • 700 gram verse zalm
  • 25 ml olie
  • 60 gram parmezaan (geraspt met de Raspmolen of de AdaptaChef rasp)
  • 60 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 60 gram paneermeel

Ovenschotel met flespompoen

Bereiding

  1. Haal het rooster uit de oven en verwarm deze voor op 250 ºC.
  2. Pel de sjalotten en de knoflook met het groente-/schilmesje.
  3. Doe het afval in de Multi Driehoek.
  4. Hak de sjalotten en de knoflook fijn in de TurboChef.
  5. Maak de venkel schoon.
  6. Snij de venkel in plakjes met de MandoChef op stand 2/slotje.
  7. Leg de plakjes venkel samen met de sjalotten en de knoflook in de UltraPro Ovaal.
  8. Voeg het water toe.
  9. Kook het geheel met deksel 8 minuten op 600 watt in de magnetron.
  10. Laat het geheel 2 minuten rusten. Roer het daarna door met de Siliconen Spatel.
  11. Kook het geheel nog eens 7 minuten op 600 watt in de magnetron.
  12. Laat de venkel uitlekken met behulp van een vergiet.
  13. Kruid daarna de venkel met peper en zout, naar smaak.
  14. Snij de zalm in dunne plakjes met het fileermes.
  15. Mix de geraspte parmezaan, de bloem, het paneermeel en de blokjes boter in de SuperChef tot het een grof mengsel is geworden.
  16. Vul nu de UltraPro met afwisselende lagen venkel en zalm, maar eindig met een laag venkel.
  17. Besprenkel deze venkel laag met de olie.
  18. Voeg tot slot het mengsel uit de SuperChef toe.
  19. Bak het geheel zonder deksel op 250 ºC in de voorverwarmde oven.
  20. Laat het 5 minuten rusten voor je het serveert.
venkel met zalm crumble
Optioneel resultaat van de venkel en zalm crumble.

Eetsmakelijk

Optionele Tupperware producten

 

Alle materialen en ingrediënten zijn te vervangen naar eigen inzicht.

Heb je interesse in de Tupperware producten? Kijk dan in de Tuppershop.

Heb je het recept ook gemaakt? Deel dan je gemaakte creatie op social media met de hashtag: #kokenmetelisabethsfavorieten. Dan kan ik terug zien dat je het recept ook gemaakt hebt en wat je ervan vond.

Recept en afbeelding van Tupperware.

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

venkel en zalm crumble

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge