Geplaatst in Koken, Recepten, Tupperware artikelen

Recept #24: Risotto met champignons

De Micro Minuut is een van de cadeaus voor de gastvrouwen en gastheren in de maand februari. Daarom leek het me leuk om vandaag dit lekkere risotto recept met je te delen. Daarnaast hou ik van champignons, waardoor ik het ook een leuk recept vind. Hou jij niet van champignons? Haal ze er dan lekker uit en vervang ze door iets wat je wel lekker vind! Benieuwd naar dit recept? Kijk dan snel verder!

Maandfolder februari 2019

Bereidingstijd: 15 minuten; kooktijd: 15 minuten op 900 watt

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram champignons
  • 2 sjalotten
  • 350 g arborio risottorijst
  • 550 ml water
  • 100 ml witte wijn
  • 1 blokje vetvrije kippenbouillon
  • 75 g zongedroogde tomaten
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 60 g boter
  • 75 g babyspinazie
  • zout en peper
  • 40 g Parmezaanse kaas om op te dienen

Bereiding

  1. Haal de champignons uit de VentiSmart.
  2. Was ze daarna en droog ze  goed af.
  3. Gebruik de AdaptaChef Snijwonder 10 mm om de champignons te snijden.
  4. Doe de gesneden champignons in de Micro Minuut.
  5. Pel de sjalotten met het groente-/schilmes en snij ze daarna in vieren.
  6. Hak de sjalotten met de TurboChef fijn.
  7. Doe ze daarna bij de champignons in de Micro Minuut.
  8. Spoel de rijst met het Duo Vergiet.
  9. Doe de rijst ook in de Micro Minuut.
  10. Voeg nu het water, de wijn en de verkruimelde kippenbouillon toe.
  11. Meng alles door elkaar met de Siliconen Spatel.
  12. Sluit de Micro Minuut en zet deze in de magnetron en kook  het geheel voor 15 min op 900 watt.
  13.  Laat 10 min rusten buiten de magnetron, zodat de druk kan dalen.
  14. Snij de zongedroogde tomaten met het Groente-/schilmes en de Flexibele snijplank in 3 tot 4 stukken in de lengte.
  15. Rasp de 80 g Parmezaanse kaas met de AdaptaChef Poederrasp.
  16. Doe de boter en de geraspte Parmezaanse kaas bij de risotto.
  17. Meng alles door elkaar met de Silicone Spatel.
  18. Voeg daarna de tomaten en de babyspinazie toe.
  19. Kruid met zout en peper.
  20. Roer opnieuw en serveer de heerlijke risotto aan je tafelgasten.

risotto met champignons
Optioneel resultaat van de risotto met champignons.

Eet smakelijk!

Venkel en zalm crumble

Optionele Tupperware producten

Alle materialen en ingrediënten zijn te vervangen naar eigen inzicht.

 

Heb je interesse in de Tupperware producten? Kijk dan in de Tuppershop.

Heb je het recept ook gemaakt? Deel dan je gemaakte creatie op social media met de hashtag: #kokenmetelisabethsfavorieten. Dan kan ik terug zien dat je het recept ook gemaakt hebt en wat je ervan vond.

Recept en afbeelding van Tupperware

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

risotto met champignons

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge