fbpx

Recepten voor de IJspinguïns

Recepten voor de IJspinguïns

Geschreven door Elisabeth

Ik ben Elisabeth, 31 jaar en woon in Vlijmen. Blogger sinds sept. 2017 over uiteenlopende onderwerpen. Gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten, moederschap, chronisch ziek zijn, ondernemerschap, etc.. Ik plaats artikelen wanneer ik daar energie voor en in heb.

31 jul, 2023

Ik heb een aantal recepten voor de IJspinguïns, die ik graag wil delen ter inspiratie. Benieuwd naar de recepten? Lees dan snel verder!

De IJspinguïns zijn in de maand juli 2018 in de aanbieding. Vandaar ook dat ik hier de recepten deel.


Algemene informatie

Allereerst wat algemene informatie over de IJspinguïns.

Tips & Tricks
Zelfgemaakte ijsjes zijn met deze IJspinguïns in een mum van tijd klaar. Ze geven je de mogelijkheid om een heleboel verschillende variaties te maken op een gezonde manier. Dankzij de gaten in de deksel vangt het “bakje” het gesmolten ijs op. Dit voorkomt vieze en plakkerige handen. De IJspinguins zijn zeer eenvoudig te vullen en te sluiten. Door de IJspinguïns aan elkaar te klikken blijven ze gemakkelijk rechtop staan in de diepvries. Het set IJspinguïns is goed voor het maken van 6 ijsjes, met ieder een inhoud van 65 ml. Met behulp van recepten kun je heerlijk aan de slag met de IJspinguïns! In diverse recepten wordt er vers fruitsap gebruikt van sinaasappels of grapefruit. De citrusvruchten zijn uit te persen met de AdaptaChef Citruspers.
Daarnaast wordt in veel recepten de SuperChef gebruikt om het fruit te pureren. Natuurlijk kan je ook de TurboMax of TurboChef gebruiken.

Ice Devils

Ziet er uit als een lekker ijsje, maar het is in het Frans. Ik ga het recept wat je hieronder ziet, voor je vertalen!

Vertaling:
Ingrediënten voor 4 IJspinguïns
– 100 gram aardbeien
– 15 ml poedersuiker
– 1/2 mango
– 5 Oreo koekjes
– 15 ml yoghurt

  1. Mix de aardbeien met de suiker in de TurboMax. Giet het mengel in de IJspinguïns en zet ze voor 1 uur in de diepvries.
  2. Mix de halve mango in de TurboMax. Doe het mengsel bovenop het aardbeienmengsel en zet ze weer voor een 1 uur in de diepvries.
  3. Mix de Oreo koekjes met de yoghurt in de TurboMax. Giet het mengsel bovenop de andere mengsel en zet het geheel voor 1 à 2 uur in de diepvries.

Eet Smakelijk!


Aardbeien waterijsjes

Ingrediënten:
– 250 gram aardbeien
– 150 ml water
– 5 eetlepels poedersuiker
– 1 eetlepel citroensap

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  2. Doe de aardbeien in de Super Chef en maal ze zeer fijn.
  3. Voeg daarna het water, de poedersuiker en het citroensap toe en pureer alles fijn.
  4. Schenk het mengsel in de IJspinguïns en zet ze minimaal 5 uur in de vriezer.

Een soort gelijk aardbeien ijsje is te zien in deze video:

Deze is met sinaasappel i.p.v. citroen.


Bananen ijsjes

Ingrediënten:
– 2 bananen
– 250 ml volle yoghurt
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 eetlepel citroensap

  1. Doe de bananen in de Super Chef en maak ze fijn.
  2. Voeg de yoghurt, vanillesuiker en citroensap toe en pureer
    alles zeer fijn.
  3. Schenk het mengsel in de IJspinguïns en zet ze minimaal 5 uur in de vriezer.

Zie ook: Pannenkoeken met banaan

Mango – bramen ijsjes

Ingrediënten:
– ±225 gram mango, bevroren + 4 eetlepels water
– ±225 gram bramen, bevroren + 2 eetlepels water

  1. Pureer de bevroren mango stukjes met het water in de SuperChef tot een
    zeer fijne puree.
  2. Doe het mengsel even in een aparte schaal.
  3. Pureer ook de bevroren bramen met het water in de SuperChef tot een
    fijne puree.
  4. Doe in iedere IJspinguïn 1 eetlepel van de mango puree, gevolgd door 1
    eetlepel bramenpuree.
  5. Herhaal dit zodat je vier mooie laagjes krijgt.
  6. Door de dikte van de puree hoef je de IJspinguïns niet in te vriezen tussen
    de lagen door.
  7. Zet de IJspinguïns voor minimaal 5 uur in de vriezer.

het resultaat:

mango bramen ijsje

Frambozen punch ijsjes

Ingrediënten:
– ±225 gram frambozen, vers of bevroren
– 250 ml 7-up

  1. Pureer de verse of bevroren frambozen tot een gladde puree met de TurboChef of SuperChef.
  2. Meng de puree met de 7-up limonade.
  3. Schenk het mengsel in de IJspinguïns en plaats ze voor minimaal 5 uur in de vriezer.

Het resultaat:

frambozen punch ijsje

Zomerfruit ijsjes

Ingrediënten:
– 1 kiwi
– ± 100 gram blauwe bessen
– 3 aardbeien
– 125 ml grapefruit sap

  1. Snij de kiwi en de aardbeien in plakjes.
  2. Verdeel het fruit over de IJspinguïns.
  3. Schenk vervolgens het grapefruit sap erbij, tot de vullijn.
  4. Plaats de IJspinguïns voor minimaal 5 uur in de vriezer.

Het resultaat:

zomerfruit ijsje

Zie ook: IJskoude aardbeien-bananen wafel

Sinaasappel – aardbei ijsjes

Ingrediënten:
– 375 ml verse sinaasappelsap
– 3-4 aardbeien

  1. Verdeel de vers geperste sinaasappelsap over de IJspinguins.
  2.  Snij de aardbeien in plakjes en verdeel ook deze over de IJspinguïns.
  3. Plaats de IJspinguïns voor minimaal 5 uur in de vriezer.

Het resultaat:

sinaasappel aardbeien ijsje

Blueberry – grapefruit ijsjes

Ingrediënten:
– 275 ml vers grapefruitsap
– ±100 gram blauwe bessen

  1. Verdeel het grapefruitsap over de IJspinguins.
  2. Verdeel vervolgens alle blauwe bessen over de IJspinguïns.
  3. Plaats de IJspinguïns voor minimaal 5 uur in de vriezer

Het resultaat:

blueberrie grapefruit ijsje

Karamel Macchiato ijsjes

Ingrediënten:
– 125 ml sterke koffie
– 125 ml karamel saus
– 250 ml halfvolle melk óf vanille yoghurt

  1. Doe alle ingrediënten in de SuperChef met de klopper.
  2. Meng het goed door enkele keren aan het koord te trekken.
  3. Verdeel het mengsel over de IJspinguïns.
  4. Plaats de IJspinguïns voor minimaal 5 uur in de vriezer.

Het resultaat:

karamel macchiato ijsje

Mokka ijsjes

Ingrediënten:
– 125 ml sterke koffie
– 125 ml chocolade saus
– 250 ml halfvolle melk óf vanille yoghurt

  1. Doe alle ingrediënten in de SuperChef met de klopper.
  2. Meng het goed door enkele keren aan het koord te trekken.
  3. Verdeel het mengsel over de IJspinguïns.
  4. Plaats de IJspinguïns voor minimaal 5 uur in de vriezer.

Het resultaat:

mokka ijsje

Sangria ijsjes

Ingrediënten:
– Sap van ½ limoen
– ±100 gram bramen, vers of bevroren
– 125 ml vers sinaasappelsap
– 125 ml rode wijn
– 3-4 aardbeien

  1. Pureer de bramen fijn met de TurboChef of SuperChef.
  2. Doe de klopper in de SuperChef en doe er de limoensap, sinaasappelsap, rode wijn en bramen puree in.
  3. Meng goed door enkele keren aan het koord te trekken.
  4. Snij de aardbeien in schijfjes.
  5. Verdeel het sap over de IJspinguins.
  6. Verdeel vervolgens de schijfjes aardbei over de IJspinguïns.
  7. Plaats de IJspinguïns voor minimaal 5 uur in de vriezer.

Het resultaat:

sangria ijsje

Romige perzik ijsjes

Ingrediënten:
– 1 perzik
– ±300 ml vanille yoghurt

  1. Schil de perzik en haal de pit eruit.
  2. Doe de perzik (in grove stukken gesneden) in de SuperChef met het mes.
  3. Snijdt hem zeer fijn.
  4. Vervang het mes door de klopper en doe de vanille yoghurt in de SuperChef.
  5. Trek nog enkele keren aan het koord tot het geheel gemengd is.
  6. Verdeel het mengsel over de IJspinguïns en plaats voor minimaal 5 uur in de vriezer.

Het resultaat:

romige perzik ijsje

Zie ook: IJshoorntjes met fruit

Piña colada ijsjes

Ingrediënten:
– ±125 gram verse ananasstukjes
– ±300 ml kokoswater

  1. Pureer de ananas fijn in de TurboChef of SuperChef.
  2. Verdeel de gepureerde ananas over de IJspinguïns.
  3. Vervolgens schenk je de IJspinguïns tot aan de vullijn met het kokoswater.
  4. Plaats de IJspinguins voor minimaal 5 uur in de vriezer.

Het resultaat:

pina colada ijsje

Oreo ijsjes

Ingrediënten:
– 8 Oreo koekjes
– ±350 ml vanille yoghurt
– 1 theelepel vanille extract

  1. Doe de Oreo koekjes in zijn geheel in de SuperChef.
  2. Snijd ze fijn door aan het koord te trekken.
  3. Vervang hem mes door de klopper en voeg de vanille yoghurt én vanille extract toe.
  4. Trek nog enkele keren aan het koord tot het één geheel is.
  5.  Verdeel het mengsel over de IJspinguïns en plaats voor minimaal 5 uur in de vriezer.

Het resultaat:

oreo ijsje

Frambozen ijsjes

Ingrediënten:
– 500 ml vanille yoghurt
– 500 ml frambozen, vers of bevroren
– 1 kiwi

  1. Doe de frambozen in de SuperChef en snijd ze zeer fijn.
  2. Voeg de yoghurt toe en meng het geheel tot een egale massa.
  3. Verdeel het mengsel over de IJspinguïns.
  4. Snijd een kiwi in plakjes en plaats 1-2 plakjes kiwi (of ander fruit) in de IJspinguïns.
  5. Plaats ze voor minimaal 5 uur in de vriezer.

Het resultaat:

frambozen ijsje

Dit zijn echt een heleboel leuke recepten voor de IJspinguïns! Ik hoop dat je plezier van de ijsjesmakers gaat hebben met deze recepten en dat je er van kan genieten! Want ze zijn heel simpel en heel lekker!

Heb jij nog een origineel recept?
Welke van deze recepten zou je wel eens willen proberen?
Laat je reactie hieronder achter!

Follow mijn blog met Bloglovin

Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Recepten voor de IJspinguïns

Misschien vind je dit ook leuk…

16 Reacties

  1. Jouvence

    Oeh, de aardbeien en de frambozen punch ijsjes lijken me heerlijk om een keer te proberen.

    Antwoord
    • elisabethsfavorieten

      Klinkt erg lekker hè!

      Antwoord
  2. Frederique

    Zo, veel inspiratie zeg. Ziet er allemaal heerlijk uit!

    Antwoord
    • elisabethsfavorieten

      Hoop dat je er wat aan hebt! 😉

      Antwoord
  3. Nicole Orriëns

    Wat een mooie creaties allemaal! Heerlijk. Het is er nu echt weer voor.

    Antwoord
  4. feliceveenman

    hmmmm, dat zijn nog eens ijsjes. Ik zou het bijna in hoofdletters gaan schrijven. Want zulke IJSJES vind je niet overal.

    Antwoord
  5. Eline S.

    Wat een leuke recepten. Wij moeten deze zeker eens uitproberen. Ik vind die met het zomerfruit er zo lekker uit zien. Mjam!

    Antwoord
    • elisabethsfavorieten

      Leuk! Graag gedaan! En als je ze gemaakt hebt! Smulse!

      Antwoord
    • elisabethsfavorieten

      Dank je wel voor je reactie! Ik vind het ook echt leuk om te doen! Hoop dat de kinderen er van genieten. Zelf vind ik ze ook erg lekker 😉

      Antwoord
  6. Sherry

    Yammie ik krijg nu erg veel trek in ijspinguins ;). Inspiratie genoeg om een te maken morgen.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. IJshoorntjes met fruit ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Recepten voor de IJspinguïns […]
  2. Mijn guilty pleasure ⋆ Elisabethsfavorieten - […] lust ook graag gezonde ijsjes. In dit artikel staan leuke recepten voor gezonde en ongezonde […]
  3. Maandfolder juli 2018 ⋆ Elisabethsfavorieten - […] Hier vind je lekkere recepten om te maken met de IJspinguins […]

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *