Geplaatst in Koken, Recepten, Tupperware

Recept #3: Rabarber-aardbei-appelsalade

Weer een blog met een recept. Sinds ik begonnen ben met bloggen, was recepten delen één van de rubrieken die ik wilde starten op mijn blog. Maar het is er nog niet echt van gekomen. Ik heb vaak foto’s gemaakt bij het proberen en maken van recepten. Maar ik moet alleen de blogs nog schrijven.

Rabarber.

Dit recept komt uit een receptenboek dat een aantal jaar geleden te krijgen was bij de Emté. Zelf heb ik het receptenboek bij de kringloopwinkel gekocht. Kijk je mee hoe ik het recept gemaakt heb en wat we ervan vonden?!

IJskoude aardbeien-bananen wafel

Rabarber

Het eten van rabarber was voor mij al een hele tijd geleden. Ik at het heel vaak als kind. Altijd wanneer het rabarberseizoen was, want bij mijn opa en oma staan rabarberplanten in hun moestuin. Zo veel, dat de kinderen en kleinkinderen er ook van mee konden eten. Dat werd dan ook goed gedaan. Rabarber geeft me, naast dat ik het erg lekker vind, een nostalgisch gevoel.

Receptenboek van de Emté.

Ik was een paar maanden terug in de Emté en zag rabarber liggen en dat het in de aanbieding was. Ik dacht toen: “Ik neem het mee en ga het eens klaarmaken. Ik heb er echt zin in.” Ik wilde het niet op de manier klaarmaken zoals mijn moeder het deed. Dat was de rabarber koken met water en suiker erin tot het te eten was en niet meer zuur was. Dat vond ik te simpel. Marijn zei dat zijn ouders het ook wel eens klaarmaakten met bijvoorbeeld gedroogd fruit. Maar ook dat wilde ik niet. Toen dacht ik aan de vele receptenboeken, die ik heb liggen om daar in te snuffelen of er een leuk recept in stond. En ja hoor! In het receptenboek van de Emté stond een leuk recept om te proberen.

Het recept

Het recept in het receptenboek.

Ik heb andere ingrediënten gebruikt dan aangegeven staat in het receptenboek.

Ingrediënten

  • 500 gram jonge rabarber
  • 1 citroen (ik gebruikte lemon)
  • 100 gram suiker
  • 1-2 theelepels kaneel
  • 2 groene appels
  • 1 bakje aardbeien

Beschrijving:

  • Maak de rabarber schoon en snijd het in stukjes met een mes.

    Het snijden van de rabarber met het groente/schilmesje op een snijplankje.
  • Rasp de schil van de citroen/lemon en pers de vrucht uit.
  • Doe de rabarber met de suiker, kaneel, citroenrasp en 8 eetlepels water (of witte wijn) in een van de MicroCook producten.
    20180513_193101
    20180611_192510
  • Doe de MicroCook in de magnetron. Ik heb de MicroCook voor 10 minuten op 750 Watt in de magnetron gezet. Haal de rabarber stukjes uit de siroop en laat beide afkoelen.
Microcook, lemon, kooksmaatje, schaafje en mes.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes, meng het met wat citroensap.

    In plakjes gesneden appel.
  • Snijd de aardbeien in vieren.

    VentiSmart met in vieren gesneden aardbeiden.
  • Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd de blaadjes in fijne reepjes.
  • Meng de kaneelsiroop met wat citroensap naar smaak tot een friszure-zoete dressing.
  • Meng op het laatst de rabarberstukjes met de appels, aardbeien en verse muntreepjes.
  • Verdeel de rabarber-aardbei-appelsalade over 4 bordjes en schenk de kaneeldressing erover.

Tip: Serveer met vla, yoghurt of geklopte room.

Zelf heb ik geen munt gebruikt omdat ik het niet in huis had. Ik had ook geen zin om alleen voor de munt naar de winkel te gaan. Daarnaast ben ik ook gedeeltelijk van het recept afgeweken. Ik heb de rabarber niet op tijd uit de siroop gehaald, waardoor je een heel ander resultaat kreeg. De rabarber was daardoor zo zacht geworden, dat de stukjes voor het grootste gedeelte opgelost waren in de siroop. Wij vonden het niet erg. Want ik serveerde de appel en de aardbeien er apart bij. Doordat ik die er apart bij serveerde, waren er nog andere structuren aanwezig dan de zachte rabarber. Echt heel lekker.

Het resultaat

De rabarber in siroop met de appel en aardbeien apart.

Omdat het zulk lekker weer was, hebben we het lekker op het balkon opgegeten. Het resultaat zag er zo uit:

Het resultaat in een schaaltje.

Hoe lekker ziet dit eruit?! Heb jij wel eens rabarber gegeten? En hoe maak je het dan klaar? Als je dit recept nog niet kent, kan ik je het echt aanraden. En ik denk als je je aan het recept houd, dat het dan ook super lekker zal zijn. Als het weer rabarbertijd is, moet ik het maar eens proberen. Ook met de munt erbij.

Laat in een reactie achter wat je van het recept vind.
Ook of je rabarber kent en hoe jij het eet.
Zo krijg ik ook nog inspiratie!

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 25 jaar en woon in Drunen. Ik deel op deze site over allerlei onderwerpen. Onder andere Tupperware, creativiteit, gezondheid, recepten en allerlei onderwerpen die me interesseren.

3 gedachten over “Recept #3: Rabarber-aardbei-appelsalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge