Weer een blogartikel met een recept. Sinds ik begonnen ben met bloggen, was recepten delen één van de rubrieken, die ik wilde starten op mijn blog. Maar het is er nog niet echt van gekomen. Ik heb vaak foto’s gemaakt bij het proberen en maken van recepten. Maar ik moet alleen de blogs nog schrijven. Vandaag een salade van rabarber, aardbei en appel. Benieuwd naar dit recept? Kijk dan snel verder!
Dit recept komt uit een receptenboek dat een aantal jaar geleden te krijgen was bij de Emté. Zelf heb ik het receptenboek bij de kringloopwinkel gekocht. Kijk je mee hoe ik het recept gemaakt heb en wat we ervan vonden?!
Rabarber
Het eten van rabarber was voor mij al een hele tijd geleden. Ik at het heel vaak als kind. Altijd wanneer het rabarberseizoen was, want bij mijn opa en oma staan rabarberplanten in hun moestuin. Zo veel, dat de kinderen en kleinkinderen er ook van mee konden eten. Dat werd dan ook goed gedaan. Rabarber geeft me, naast dat ik het erg lekker vind, een nostalgisch gevoel.
Een paar maanden terug was ik in de Emté en zag rabarber liggen en dat het in de aanbieding was. Ik dacht toen: “Ik neem het mee en ga het eens klaarmaken. Ik heb er echt zin in.” Ik wilde het niet op de manier klaarmaken zoals mijn moeder het deed. Dat was de rabarber koken met water en suiker erin tot het te eten was en niet meer zuur was. Dat vond ik te simpel. Marijn zei dat zijn ouders het ook wel eens klaarmaakten met bijvoorbeeld gedroogd fruit. Maar ook dat wilde ik niet. Toen dacht ik aan de vele receptenboeken, die ik heb liggen om daar in te snuffelen of er een leuk recept in stond. En ja hoor! In het receptenboek van de Emté stond een leuk recept om te proberen.
Het recept
Ik heb andere ingrediënten gebruikt dan aangegeven staat in het receptenboek.
Ingrediënten
- 500 gram jonge rabarber
- 1 citroen (ik gebruikte lemon)
- 100 gram suiker
- 1-2 theelepels kaneel
- 2 groene appels
- 1 bakje aardbeien
Beschrijving:
- Maak de rabarber schoon en snijd het in stukjes met een mes.
- Rasp de schil van de citroen/lemon met de rasp van het Koksmaatje of de Handrasp.
- Pers de vrucht uit met de pers van eveneens het Koksmaatje.
- Doe de rabarber met de suiker, kaneel, citroenrasp en 8 eetlepels water (of witte wijn) in een van de MicroCook producten.
- Doe de MicroCook in de magnetron. Ik heb de MicroCook voor 10 minuten op 750 Watt in de magnetron gezet. Haal de rabarber stukjes uit de siroop en laat beide afkoelen.
- Schil de appel met de Dunschiller, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
- Meng de appel met wat citroensap.
- Snijd de aardbeien in vieren.
- Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd de blaadjes in fijne reepjes.
- Meng de kaneelsiroop met wat citroensap naar smaak tot een friszure-zoete dressing.
- Meng op het laatst de rabarberstukjes met de appels, aardbeien en verse muntreepjes.
- Verdeel de rabarber-aardbei-appelsalade over 4 bordjes en schenk de kaneeldressing erover.
Tip: Serveer met vla, yoghurt of geklopte room.
Zelf heb ik geen munt gebruikt omdat ik het niet in huis had. Ik had ook geen zin om alleen voor de munt naar de winkel te gaan. Daarnaast ben ik ook gedeeltelijk van het recept afgeweken. Ik heb de rabarber niet op tijd uit de siroop gehaald, waardoor je een heel ander resultaat kreeg. De rabarber was daardoor zo zacht geworden, dat de stukjes voor het grootste gedeelte opgelost waren in de siroop. Wij vonden het niet erg. Want ik serveerde de appel en de aardbeien er apart bij. Doordat ik die er apart bij serveerde, waren er nog andere structuren aanwezig dan de zachte rabarber. Echt heel lekker.
Het resultaat van de rabarber-aardbeien-appelsalade
Omdat het zulk lekker weer was, hebben we het lekker op het balkon opgegeten. Het resultaat zag er zo uit:
Hoe lekker ziet dit eruit?! Heb jij wel eens rabarber gegeten? En hoe maak je het dan klaar? Als je dit recept nog niet kent, kan ik je het echt aanraden. En ik denk als je je aan het recept houd, dat het dan ook super lekker zal zijn. Als het weer rabarbertijd is, moet ik het maar eens proberen. Ook met de munt erbij.
Heb je de rabarber-aardbei-appelsalade ook gemaakt? Deel dan je gemaakte salade op social media met de hashtag: #kokenmetelisabethsfavorieten. Dan kan ik terug zien dat je de rabarber-aardbei-appelsalade ook gemaakt hebt en wat je ervan vond.
Laat in een reactie achter wat je van het recept vind.
Ook of je rabarber kent en hoe jij het eet.
Zo krijg ik ook nog inspiratie!
Follow mijn blog met Bloglovin
Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren