Geplaatst in Bakken, Recepten, Tupperware artikelen

Recept #36: Panne cotta eieren

Vandaag is het Pasen! Misschien ben je nog steeds inspiratieloos voor een lekker hapje voor vanmiddag of vanavond. Dan heb ik hier een leuk recept voor je om te maken. Het is ook nog eens super snel, dus je hoeft ook niet lang in de keuken te staan. Je kan het recept in de ochtend maken. Daarna lekker laten rusten tot het middag of avond is om het te serveren. Benieuwd geworden naar dit recept? Kijk dan snel verder!

Maandfolder april 2019

Bereidingstijd: 10 minuten; rusttijd: 5 minuten; kooktijd: 2 minuten en 30 seconden op 800 watt; rusttijd in de koelkast: 4 uur

Ingrediënten (8 ei helften)

  • 3 gelatineblaadjes (± 6 gram)
  • 400 ml volle slagroom (30% vet)
  • 50 gram suiker
  • 2 ml (½ theelepel) vanille-extract
  • 5 ml (1 theelepel) olie
  • 8 abrikozenhelften uit blik (of juist vers)

Bereiding

  1. Doe wat koud water in een Ruimtekom/Ruimteschaaltje 600 ml.
  2. Dompel de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten onder tot ze zacht zijn.
  3. Giet de volle slagroom in de MicroCook Schenkkan 1 L.
  4. Doe het deksel op de MicroCook en zet hem in de magnetron.
  5. Verwarm 2 minuten en 30 seconden op 800 watt.
  6. Laat de gelatineblaadjes uitlekken of knijp ze uit.
  7. Doe ze daarna in de hete room en los ze een voor een op door langzaam te roeren met de Siliconen Spatel.
  8. Voeg daarna de suiker en het vanille-extract toe.
  9. Roer weer tot de suiker gesmolten is.
  10. Plaats de MFV Cocoon in de Diepvries Doos Plus 2,25 L.
  11. Vet met de Siliconen Keukenkwast en een beetje olie alle Cocoonvormpjes in.
  12. Giet het roommengsel in de MFVorm.
  13. Zet daarna de Diepvries Doos in de koelkast voor minstens 4 uur tot het geheel stijf is.
  14. Ontvorm na de koelkasttijd de Panna cotta-eieren.
  15. Leg op elke eierhelft een halve abrikoos.

Tip om makkelijker te ontvormen: rek de eerste rand van elke vorm eerst een beetje op de panna cotta langs de hele rand los te maken.

Panna cotta eieren resultaat
Optioneel resultaat van de Panna cotta eieren.

Eet smakelijk!

Crispy paaseieren

Optionele Tupperware producten

  • Maatlepels
  • Schepmaatje
  • MFV Cocoon
  • MicroCook Schenkkan 1 L
  • Ruimteschaaltje 600 ml
  • Ruimtekom
  • Siliconen Spatel
  • Siliconen Keukenkwast
  • Diepvries Doos Plus 2,25 L
  • Smaakmaker
  • Ruimtemaker

 

Alle materialen en ingrediënten zijn te vervangen naar eigen inzicht.

 

Heb je interesse in de Tupperware producten? Kijk dan in de Tuppershop.

Heb je het recept ook gemaakt? Deel dan je gemaakte creatie op social media met de hashtag: #bakkenmetelisabethsfavorieten. Dan kan ik terug zien dat je het recept ook gemaakt hebt en wat je ervan vond.

Recept en afbeelding van Tupperware.

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

Panna cotta eieren

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge