Geplaatst in Recepten, Tupperware artikelen

Recept #21: Oliebollen

Een recept wat ook te vinden is in de december maandfolder van Tupperware. Zoals je uit de titel al begrijp oliebollen maken. Wil je oliebollen maken waarvan je de exacte ingrediënten weet? Dan is dit een prefect recept. Vooral als je een dieet hebt, dan kan je zelf ook de ingrediënten aanpassen naar eigen inzicht. Daarnaast gebruik je met dit recept ook de producten van Tupperware. Vooral ook de producten die in de decemberfolder staan. benieuwd naar het recept? Kijk dan snel verder!

Bereidingstijd: 10 minuten; rijstijd: 30 minuten; baktijd: ± 4 minuten per oliebol

Ingrediënten

  • 3 zakjes gedroogde gist (± 21 gram)
  • 60 ml (4 eetlepels) suiker
  • 750 ml halfvolle melk
  • 3 eieren
  • 900 tarwebloem
  • 5 ml (1 theelepel) zout
  • Olie om in te bakken
  • Bloem om het deeg uit te rollen

Ananasbeignets, appelbeignets & oliebollen

Bereiding

  1. Doe de gist en de suiker in een mixerkom van ongeveer 3 L.
  2. Doe de melk in de MicroCook maatkan 1 L.
  3. Verwarm 1-2 minuten op 600 watt in de magnetron.
  4. Voeg 300 ml melk toe aan de gist en suiker in de mixerkom.
  5. Laat het geheel ongeveer 5 minuten rusten tot het begint te schuimen.
  6. Doe de eieren in een Shaker en klop ze op te de eieren luchtig zijn. (Dit kan ook in de TurboMax of SuperChef)
  7. Doe de bloem in de Superkom 10 L.
  8. Maak een kuil in het midden van de bloem.
  9. Schenk het gistmengsel, de rest van de melk, de geklopte eieren en het zout in de kuil.
  10. Sluit de Superkom af met het deksel en maak horizontale bewegingen (alsof je danst) ongeveer 1 minuut lang.
  11. Spatel het deeg wat aan de wanden zit met de Siliconen Spatel door het beslag.
  12. Doe het deksel weer op de kom en ontlucht de kom.
  13. Laat het deeg rijzen tot het deksel er vanzelf afkomt. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  14. Bestrooi het placemat met bloem.
  15. Rol het deeg met de deegroller fijn tot ongeveer 1,5 cm dikte. (bestrooi het deeg met bloem zodat het niet plakt.)
  16. Vouw het deeg tijdens het rollen drie keer om zodat het goed luchtig word.
  17. Gebruik een Mini Beker voor het uitsnijden van de porties.
  18. Bak elke oliebol ongeveer 4 minuten in een steelpan gevuld met olie.
  19. Draai de oliebol halverwege de baktijd om.

Je kan de oliebollen ook bakken in een friteuse.

Tip: bestrooi de oliebollen met poedersuiker voor een extra zoete smaak.

oliebolllen resultaat
Resultaat van de gebakken oliebollen.

Eetsmakelijk

Optionele Tupperware producten

  • Mixerkom 3L
  • Superkom 10L
  • Siliconenspatel
  • Oliebollenset
  • BB Strooier
  • Ruimtespaarders
  • Mini bekers
  • Shaker
  • MicroCook maatkan 1L
  • Placemat
  • Verstelbare deegroller
  • Schuimspaan
  • Allegra multischaal
  • Keukenrolhouder
  • Smaakmaker
  • Allegrakom
  • Allegra tafelmolen
  • SuperChef
  • TurboMax

Alle materialen en ingrediënten zijn te vervangen naar eigen inzicht.

Heb je interesse in de Tupperware producten? Kijk dan in de Tuppershop.

Heb je het recept ook gemaakt? Deel dan je gemaakte creatie op social media met de hashtag: #bakkenmetelisabethsfavorieten. Dan kan ik terug zien dat je het recept ook gemaakt hebt en wat je ervan vond.

Afbeelding en recept van Tupperware.

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

oliebollen recept

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 25 jaar en woon in Drunen. Ik deel op deze site over allerlei onderwerpen. Onder andere Tupperware, creativiteit, gezondheid, recepten en allerlei onderwerpen die me interesseren.

2 gedachten over “Recept #21: Oliebollen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge