Geplaatst in Koken, Recepten, Tupperware artikelen

Recept #5: Geroosterde kalkoenbouten met knoflook en tijm

Weer een recept uit de nieuwe Herfst/Winter catalogus. Dit keer een recept gebaseerd op het Tupperware product de UltraPro. Benieuwd naar het recept? Kijk dan snel verder!

Herfst/Winter catalogus

Dit recept is gebaseerd op 8 personen. Alle ingrediënten zijn optioneel. Bijvoorbeeld om te kiezen voor andere aardappeltjes of de wijn vervangen door ander vocht.

De bereidingstijd bedraagt 15 minuten. De tijd in de oven 2 uur op 200°C en de rusttijd is 15 minuten.

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 2 kalkoenbouten van elk 2 kg
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml witte wijn
  • 30 ml/2 eetlepels olie
  • zout en peper
  • 1,5 kg krielaardappelen

Bereiding

  1. Haal het rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de uien en snij ze in vieren.
  3. Plaats de Kalkoenbouten in de UltraPro Basis 5,7 liter.

    Zorg ervoor dat de kalkoenbouten elkaar niet overlappen en dat de botten niet in contact komen met de wanden van de UltraPro.

  4. Gebruik de Knoflook Pers Plus om de knoflook te pureren en de tijmblaadjes van de takjes te verwijderen.
  5. Verspreid de knoflook en tijm over de kalkoenbouten.
  6. Voeg er de laurierblaadjes, witte wijn, olie, zout en peper toe.
  7. Sluit de UltraPro met het deksel 1,2 L, zet de UltraPro op het rooster en zet in de oven.
  8. Bak het in de oven voor 1 uur.
  9. Was de krielaardappelen en droog ze; Schil ze niet!
  10. Draai de kalkoenbouten na 1 uur bakken even om.

    Gebruik de siliconen handschoenen om de UltraPro uit de oven te halen.

  11. Plaats de krielaardappelen onder de kalkoenbouten tijdens het draaien van de bouten.
  12. Dek af met het deksel en laat het nog 1 uur bakken.
  13. Laat daarna 15 minuten rusten voor het serveren.
resultaat geroosterde kalkoenbouten.
Optioneel resultaat van de geroosterde kalkoenbouten.

Eet smakelijk!

Macaroni tonijn salade

Optionele Tupperware producten

Je staat zelf helemaal vrij welke producten je gebruikt om dit recept te maken. Maar ik kan je wel een aantal Tupperware producten aanbevelen, die je bij dit recept zou kunnen gebruiken.

 

Heb je interesse in de Tupperware producten? Kijk dan in de Tuppershop.

Heb je het recept ook gemaakt? Deel dan je gemaakte creatie op social media met de hashtag: #kokenmetelisabethsfavorieten. Dan kan ik terug zien dat je het recept ook gemaakt hebt en wat je ervan vond.

Afbeelding en recept van Tupperware.

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

12 gedachten over “Recept #5: Geroosterde kalkoenbouten met knoflook en tijm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge