Geplaatst in Bakken, Recepten, Tupperware artikelen

Recept #35: Chocolade-eieren – meerdere kleuren

Om voor te bereiden op Pasen, heb ik vandaag een recept die je kan helpen bij deze voorbereidingen. Namelijk chocolade-eieren in meerdere kleuren. Met dit recept kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Mijn spreek dat wel aan om creatief bezig te zijn ook met het uitwerken van een recept. Benieuwd geworden naar dit simpele, leuke recept? Kijk dan snel verder!

Nieuwe lente/zomer catalogus 2019

Bereidingstijd: 15 minuten; kooktijd: 1.30 – 1.50 minuten op 360 watt; rusttijd: 12 – 14 minuten; rusttijd koelkast: 45 – 65 minuten

Ingrediënten (4 eieren)

  • 40 gram chocolade (wit, melk of puur)
  • 110 gram chocolade van een andere kleur dan de eerste (puur, melk of wit)

Bereiding

  1. Breek de 40 gram chocolade in stukjes.
  2. Doe de stukjes in de MicroCook schenkkan en doe het deksel erop.
  3. Zet de MicroCook in de magnetron op 360 watt

    1.20 minuut voor pure chocolade, 1.10 minuut voor melk chocolade en 1 minuut voor witte chocolade

  4. Laat daarna 2 minuten rusten.
  5. Roer als de chocolade, als deze nog niet goed gesmolten is, door met de Siliconen Spatel en zet nog eens 10-20 seconden in de magnetron op 360 watt.
  6. Plaats de MFV Cocoon in de Diepvries Doos Plus 2,25 L.
  7. Maak stippen, lijnen of andere figuren met de Siliconen Spatel van de gesmolten chocolade.
  8. Zet daarna de Diepvries Doos in de koelkast gedurende 20 minuten.
  9. Haal na deze tijd de Diepvries Doos weer uit de koelkast en laat het geheel 10-12 minuten op kamertemperatuur komen.
  10. Breek ondertussen de 110 gram chocolade in stukjes en doe deze stukjes in de MicroCook.

    Maak de MicroCook schoon naar gelang welke chocolade je eerst hebt gebruikt.

  11. Doe het deksel weer op de MicroCook en zet deze in de magnetron op 360 watt

    2.30 minuten voor pure chocolade, 2 minuten voor melk chocolade en 1.30 minuten voor de witte chocolade

  12. Laat daarna de chocolade weer 2 minuten rusten.
  13. Als de chocolade weer niet helemaal gesmolten is, roer het geheel dan weer door elkaar en zet opnieuw in de magnetron gedurende 10-20 seconden.
  14. Wanneer de chocolade gesmolten is, laat hem dan rusten gedurende 8-10 minuten

    De chocolade moet gesmolten blijven, maar mag niet te warm zijn

  15. Giet ongeveer 15 ml (1 eetlepel) van de gesmolten chocolade in het eerste vormpje waarin je de “versiering” hebt aangebracht.
  16. Verspreid de chocolade met de Siliconen Keukenkwast over de hele oppervlakte van de vorm.
  17. Herhaal dit proces bij de rest van de vormpjes.
  18. Plaats de Diepvries Doos weer in de koelkast voor 30 minuten.

Hoe de eieren te maken

  1. Leg de MFV Cocoon voorzichtig ondersteboven op een platte ondergrond.
  2. Ontvorm voorzichtig de eierhelften, door met 3 tot 4 vingers van de ene hand de helft op zijn plaats te houden en met de andere hand het de siliconen vorm van de chocolade vorm van te halen.

    Om vingerafdrukken op de chocolade te voorkomen, draag je het best wegwerphandschoenen die met voedsel in contact mogen komen.

  3. Verwarm zorgvuldig de Chef Series Pannenkoekenpan (of een andere platte pan), door deze enkele seconden op een laag vuur te zetten, zodat de pan een licht warme temperatuur heeft.
  4. Neem een chocolade eierschaal in elke hand en plaats beide schalen 1 à 2 seconden tegen het oppervlak van de pan om ze licht te smelten aan de randen.
  5. Plaats nu beide helften tegen elkaar aan en houd ze enkele seconden tegen elkaar aangedrukt.

Tip: Je kan ook een leuke verrassing in de eieren verstoppen

Chocolade-eieren - meerdere kleuren
Optioneel resultaat van de Chocolade-eieren in meerdere kleuren.

Eet smakelijk!

Crispy paaseieren

Optionele Tupperware producten

 

Alle materialen en ingrediënten zijn te vervangen naar eigen inzicht.

 

Heb je interesse in de Tupperware producten? Kijk dan in de Tuppershop.

Heb je het recept ook gemaakt? Deel dan je gemaakte creatie op social media met de hashtag: #bakkenmetelisabethsfavorieten. Dan kan ik terug zien dat je het recept ook gemaakt hebt en wat je ervan vond.

Recept en afbeelding van Tupperware.

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

Chocolade-eieren  Meerdere kleuren

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge