Aanstaande vrijdag 25 januari is het Nationale pindakaasdag. Daarom leek het me wel leuk om vandaag een recept te delen, wat pindakaas als ingrediënt heeft. Marijn is ook fan van pindakaas, dus ik heb hem verblijd met deze lekkere brownies met pindakaas. Hij had ook nog als wens om amandelmeel te gebruiken. Dus ik maakte de brownies met amandelmeel. Benieuwd naar het recept? Kijk dan snel verder!
Bereidingstijd: 45 minuten; baktijd: 30-35 minuten op 180 ºC
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 320 ml agavesiroop (gebruikte 25 ml, was te weinig)
- 8 eieren
- 8-10 eetlepels cacaopoeder
- 120 ml kokosolie
- 2 vanillestokjes (gebruikte aroma, omdat ik er geen in huis had)
- 225 gram pindakaas (is wel erg overheersend)
- snufje zout (niet gebruikt, pindakaas is zout genoeg)
Bereiding
- Haal het rooster uit de oven en verwarm deze voor op 180 ºC.
- Snij het vanillestokje door midden met het groente-/schilmes.
- Haal met de achterkant van het mes het merg uit het vanillestokje.
- Doe alle ingrediënten (behalve de pindakaas) in de SuperChef.
- Meng alles goed door elkaar tot een glad mengsel.
- Doe het beslag in de MFV Rechthoek, die op het rooster uit de oven ligt.
- Doe de pindakaas in de MicroCook schenkkan.
- Zet de MicroCook in de magnetron en verwarm de pindakaas 1-2 minuten op 350 watt, tot de pindakaas wat vloeibaarder geworden is.
- Giet/verdeel de vloeibare pindakaas over het brownie beslag.
- Maak met de Flessenspatel swirls van de pindakaas door het beslag.
- Zet de brownie voor 30-35 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Een leuk recept om te maken. Ik had het recept voor Marijn gemaakt, maar hij is er niet zo een fan van. De combinatie pindakaas en chocolade is niet zijn ding. Ikzelf vind het wel erg lekker. Ik heb zelf het recept met de helft van de ingrediënten gedaan, maar vond dit te weinig. De brownie was niet lekker dik.
Heb je het recept ook gemaakt? Deel dan je gemaakte creatie op social media met de hashtag: #bakkenmetelisabethsfavorieten. Dan kan ik terug zien dat je het recept ook gemaakt hebt en wat je ervan vond.
Recept gebaseerd op een recept van allrecipes en curly.nl
Follow mijn blog met Bloglovin
Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren