Geplaatst in Bakken, Recepten, Tupperware artikelen

Recept #33: Bagelfestijn

Een recept, die lactose vrij is. Dit recept kan je vinden in de catalogus lente/zomer 2019, maar ook in het receptenboek MFV Rings. Daarnaast is dit de basis van een heerlijke bagel, want je mag zelf los gaan met het beleg/ de garnering om er jouw festijn van te maken. Benieuwd naar dit recept? Kijk dan snel verder!

Millefeuille van appel

Bereidingstijd: 15 minuten; kooktijd: 7 – 8 minuten op 600 watt; rijstijd: ± 30 minuten; baktijd: 16 – 18 minuten 200 °C

Ingrediënten (12 bagels)

  • 20 gram bakkersgist (of 1 zakje gedroogde bakkersgist)
  • 200 ml lauw water (± 30 °C)
  • 2 ml (½ theelepel) suiker
  • 200 gram aardappelen
  • 350 gram bloem
  • 30 ml (2 eetlepels) olijfolie
  • 7 ml (1,5 theelepels) zout
  • garnering naar keuze

Bereiding

  1. Haal het rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de gist, het lauw warme water en de suiker in een Ruimteschaaltje 300 ml.
  3. Meng het geheel met behulp van de mini-klopper uit het Click Series Accessoireset.
  4. Doorprik de schil van de aardappels met het Groente-/schilmesje.
  5. Doe de aardappel in de MicroCook Maatkan 1 L en doe er 15 ml water bij.
  6. Zet de maatkan in de magnetron en kook de aardappelen gedurende 7 – 8 minuten op 600 watt.
  7. Laat daarna de aardappels 2 minuten rusten en uitlekken in het Duo Vergiet.
  8. Schil daarna de aardappelen met het Groente-/schilmesje.
  9. Pureer daarna de aardappelen met de Aardappelstamper of de AdaptaChef Pureerder.
  10. Doe de bloem, de olie en de gepureerde aardappelen in de Mixerkom 3 L.
  11. Roer het geheel goed door elkaar met de Siliconen Spatel.
  12. Voeg daarna de in water opgeloste gist en het zout toe.
  13. Meng nog eens goed met de Spatel.
  14. Kneed het deeg verder met de hand tot het een mooi elastisch en niet meer klevend deeg.
    Voeg als het nodig is wat extra bloem toe.
  15. Sluit de Mixerkom met het deksel en laat het deeg 30 minuten rijzen.
  16. Kneed het deeg nog lichtjes en verdeel het in 12 gelijke stukken en maak er bollen van.
  17. Klop elke bol lichtjes plat, zodat het een schijf wordt ter grote van de uithollingen van de MFV Rings.
  18. Verdeel het deeg over 2 MFV Rings.
  19. Zet de vormen op het koude ovenrooster.
  20. Verwijder in het midden wat deeg, zodat de vorm weer zichtbaar wordt.
  21. Zet het rooster in de voorverwarmde oven en bak de bagels 20 minuten op 200 °C.
  22. Haal de bagels na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  23. Snij de bagels doormidden met het Tomatenmes of de Broodzaag.
  24. Garneer de bagels met garnering naar keuze.

Garneer tips:

  • Gerookte zalm & kruidenkaas
  • Parmaham, mozzarella & rucola
  • Kippenwit, avocado & mosterd
bagelfestijn
Optioneel resultaat van het bagelfestijn.

Eet smakelijk!

Pannenkoeken met banaan

Optionele Tupperware producten

 

Alle materialen en ingrediënten zijn te vervangen naar eigen inzicht.

 

Heb je interesse in de Tupperware producten? Kijk dan in de Tuppershop.

Heb je het recept ook gemaakt? Deel dan je gemaakte creatie op social media met de hashtag: #bakkenmetelisabethsfavorieten. Dan kan ik terug zien dat je het recept ook gemaakt hebt en wat je ervan vond.

Recept en afbeelding van Tupperware.

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

bagelfestijn

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge