Geplaatst in Recepten, Tupperware artikelen

Recept #19: Amandel cupcakes met limoen topping

Vandaag heb ik een heerlijk en friszoet cupcake recept voor je. Ik heb er een eigen twist aan gegeven. Door er een limoen topping op te doen i.p.v. een citroen topping, zoals het originele recept. Zelf heb er erg fan van citroen en limoen. Limoen vind ik net nog iets lekkerder. Ben jij minder fan van limoen, maar wel van citroen, vervang de limoen dan gewoon door citroen. Benieuwd naar dit recept? Kijk dan snel verder!

Bereidingstijd: 15 minuten; baktijd: 20 minuten op 180ºC

Ingrediënten voor 6 cupcakes

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 125 gram suiker
  • 125 gram zachte boter (in stukjes)
  • snufje zout
  • 45 ml melk
  • 1 bakje amandelschaafsel
  • 1 theelepel amandel extract

Topping

  • 100 gram ongezouten, zachte boter
  • 100 gram poedersuiker
  • schil van 1 limoen
  • sap van 1/2 limoen

Fruittaart

Bereiding

Cupcake

  1. Haal het rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Doe cupcake vormpjes in de MFV TupCake.
  3. Zet de MFV TupCake op het koude rooster en zet deze opzij.
  4. Snij het amandelschaafsel fijn (tot bijna poeder) met de TurboMax.
  5. Doe de eieren en de suiker in een Mixerkom en roer het door elkaar met de SG Platte Garde.
  6. Voeg het zelfrijzend bakmeel, het amandelextract, het amandelschaafsel en de zachte boter (in blokjes) toe.
  7. Mix het geheel tot een mooi deeg.

    Het mixen kan ook in de SuperChef.

  8. Verdeel het beslag gelijkmatig in de cupcakevormpjes totdat elk vormpje voor 2/3 gevuld is.
  9. Zet het rooster met de MFV TupCakes in de oven.
  10. Bak de cupcakes gaar in de oven voor ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

    Laat de cupcakes afkoelen voordat je ze gaat decoreren.

Topping

  1. Zet de onderkant van het Citruswonder op de Mini Mixerkom.
  2. Rasp de schil van de limoen.
  3. Pers daarna de helft van de limoen uit.
  4. Laat de boter eerst echt goed zacht worden.
  5. Doe de zacht geworden stukjes boter in de TurboMax of SuperChef met garde.
  6. Klopt de boter tot het een gladde massa is geworden.
  7. Doe daarna beetje bij beetje de poedersuiker erbij.
  8. Voeg als laatst het limoensap mengsel toe.
  9. Klop het geheel tot een mooie “slagroom”.
  10. Vul het Harmonicaatje of de Garneer-/spuitzak met de “slagroom” en versier de cupcakes.

    Zorg dat de cupcakes afgekoeld zijn tot kamertemperatuur, anders smelt de topping.

  11. Serveer de cupcakes direct of bewaar ze in de koelkast tot het moment van serveren.
amandelcupcake met citroen topping
Optioneel resultaat van de cupcake met citroen topping i.p.v. limoen.

Eet smakelijk!

Brownie met pecannoten

Optionele Tupperware producten

Alle materialen en ingrediënten zijn te vervangen naar eigen inzicht.

Heb je interesse in de Tupperware producten? Kijk dan in de Tuppershop.

Heb je het recept ook gemaakt? Deel dan je gemaakte creatie op social media met de hashtag: #bakkenmetelisabethsfavorieten. Dan kan ik terug zien dat je het recept ook gemaakt hebt en wat je ervan vond.

Recept en afbeelding van Tupperware.

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin it on Pinterest

amandel cupcake met limoen topping

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.