Marijn is druk bezig met het componeren van allerlei klassieke muziekstukken, waaronder rondo’s. In dit artikel vind je al zijn rondo’s op een rijtje, die hij heeft gecomponeerd. Zodat je ze allemaal achter elkaar kan bekijken, luisteren, ze makkelijk terug kan vinden of juist een specifieke rondo op te zoeken. Je kan al deze muziekstukken ook vinden op zijn YouTube kanaal, waarop je je ook gratis kan abonneren. Je bent dan als eerste op de hoogte van zijn nieuwste muziekstukken. Benieuwd hoeveel hij er heeft? Kijk en luister dan snel verder.
Wat is een Rondo?
In de 18e eeuw ontstond deze muziekvorm. De rondo in de muziek houd in dat het hoofdthema steeds terugkeert, het zogenaamde rondothema, als een soort refrein. Mozart en Beethoven gebruiken deze muziekvorm ook bij piano sonates.
Marijn heeft er wel een ander soort invulling aan gegeven dan zijn voorbeelden Mozart en Beethoven ze gebruikt hebben. Wat natuurlijk helemaal niet erg is en juist hem uniek maakt in zijn componeerstijl.
De Rondo’s van Marijn Loeve
Deze muziekstukken staan op YouTube met het bladmuziek erbij. Zo kan je zien dat de rondo’s zonder piano zijn. Maar met strijkinstrumenten, blaasinstrumenten. Maar ook worden andere soort muziekinstrumenten of muziekvormen gebruikt. Ik zou zeggen laat je verrassen door deze bijzondere muziekstukken.
De eerst rondo in E
Hier komen de fluiten, hobo’s, hoorn, trompet, pauk, violen en cello’s in voor.
Nummer 2 in g
In dit muziekstuk hoor je allerlei instrumenten. Zoals de fluit, hobo, klarinet, hoorn, pauk, klokkenspel, violen, cello en contrabas
3. in D
Weer een heel andere rondo. Dit keer eentje met zang erin. Wel heeft de zang 1 soort klank. Maar dan nog, het is iets heel anders. En toch bijzonder.
Ik hoop dat je hebt genoten van al deze verschillende rondo’s van Marijn. Anders alsnog veel luisterplezier. Zoals ik al vermelde, zullen alle nieuwe rondo’s, die in de toekomst gemaakt worden, ook aan dit artikel toegevoegd worden. Als jij geniet van deze muziek, deel dit artikel dan ook met je vrienden, familie, die ook van klassieke muziek of instrumentale muziek houden. Zodat Marijn zoveel mogelijk mensen kan bereiken met zijn muziek.
Wil je zelf piano leren spelen? Dan heb ik nog een leuke tip voor je! Een online piano leren spelen cursus in het Nederlands. De cursus bestaat uit 22 lesweken, 20 instrucievideo + emailsupport, 70+ tutoriol video’s en een metronoom, die je thuis gestuurd krijgt. Je kan de cursus in 1 keer betalen, maar ook in termijnen.
Welke piano trio is jouw favoriet?
Laat het ons weten in een reactie onderaan dit artikel.
Follow mijn blog met Bloglovin
Pin deze afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren