Geplaatst in Koken, Recepten

Torentje van tomaat, mozzarella & pesto – Recept #30

Vandaag weer een nieuw recept uit de nieuwe lente/zomer catalogus. Een leuk recept om als voorgerechtje te serveren of als deel van een maaltijd. maar je kan het recept ook gebruiken om als tussendoortje te eten. Erg lekker! Je maakt met dit recept o.a. gebruik van de TurboMax en de Decotoren Rond. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel verder!

Bereidingstijd: 20 minuten; baktijd 15 minuten op 200 °C; koelkasttijd: 30 minuten; rusttijd: 10 minuten

Ingrediënten (6 porties)

  • 4 tomaten
  • 25 ml (5 theelepels) (olijf) olie
  • zout en peper
  • 5 ml (1 theelepel) Provençaalse kruiden
  • 2 bollen mozzarella

Pesto

  • 25 ml (5 theelepels) geraspte Parmezaanse kaas (zelf raspen)
  • 25 ml (5 theelepels) pijnboompitten
  • 10 basilicumblaadjes
  • ½ knoflookteentje
  • zout en peper
  • 75 ml (5 eetlepels) olijfolie

Bereiding

  1. Haal het rooster uit de oven en verwarm hem voor op 200 °C.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas tot je 5 eetlepels (25 ml) hebt, met de Raspmolen of de AdaptaChef rasp.
  3. Was de tomaten en snij ze met het Tomatenmes in 18 dikke schijfjes.
  4. Leg de tomatenschijfjes op het MFV Ovenblad, die op het koude rooster ligt.
  5. Bestrijk de schijfjes met (olijf)olie met behulp van de Siliconen Keukenkwast.
  6. Kruid daarna de tomaten met de Provençaalse kruiden, zout en peper naar smaak.
  7. Doe het rooster in de oven en bak de tomaten 15 minuten op 200 °C.
  8. Haal het rooster, na de 15 minuten, uit de oven met Siliconen Handschoenen.
  9. Laat daarna de tomaten 10 minuten afkoelen.
  10. Mix ondertussen alle ingrediënten voor de pesto (zonder de olijfolie) fijn in de TurboMax.
  11. Voeg de olijfolie toe en meng nog eens goed.
  12. Snij elke mozzarellabol in 6 dunnen schijfjes met het kaasmes.
  13. Leg 1 schijfje tomaat in elke basis van de Decotoren Rond.
  14. Leg daarna een schijfje mozzarella op het schijfje tomaat.
  15. Bestrijk de mozzarella met een laagje pesto.

    Gebruik de Siliconen Keukenkwast voor het strijken van de pesto.

  16. Herhaal deze laatste 3 stappen tot aan de maximale vullijn.
  17. Eindig met een schijfje tomaat.
  18. Stapel de Decotorens en sluit de bovenste af met het deksel.
  19. Zet het geheel voor minimaal 30 minuten in de koelkast om het af te laten koelen.
  20. De torentjes moeten afgekoeld en ontvormt zijn voor het serveren.

Eet smakelijk!

 

Heb je het recept ook gemaakt? Deel dan je gemaakte creatie op social media met de hashtag: #kokenmetelisabethsfavorieten. Dan kan ik terug zien dat je het recept ook gemaakt hebt en wat je ervan vond.

Follow my blog with Bloglovin

 

Pin onderstaande afbeelding op Pinterest om dit artikel te bewaren

Auteur:

Ik ben Elisabeth, 26 jaar en woon in Drunen. Beginnend blogger (sept. 2017) over uiteenlopende onderwerpen. Tupperware, gezondheid, huwelijk, recepten, mijn favorieten. Ik streef ernaar om elke maandag, donderdag en vrijdag een artikel online te plaatsen.

2 gedachten over “Torentje van tomaat, mozzarella & pesto – Recept #30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge