Ik heb altijd al eens meringues willen proberen te maken. Nu had ik een recept waar meringues in waren verwerkt. Dus de uitgelezen kans om eens meringues te maken. Om de meringues te maken, heb ik de SpeedyChef gebruikt. Een heel fijn product om snel de eiwitten stevig op te kloppen. Benieuwd naar het recept, de werkwijze en het resultaat? Kijk dan snel verder!
Bereidingstijd: 15 minuten; baktijd: 3 uur. 2 uur op 120 ºC en daarna nog 1 uur op 90 ºC
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 1 snufje zout
- 250 gram poedersuiker
- 5 ml vanille-extract (1 vanillestokje)
Bereiding
- Haal het rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 120 ºC.
- Scheid de eiwitten van de dooiers met het Koksmaatje.
- Doe de eiwitten in de SpeedyChef.
De eierdooiers kan je bewaren voor iets anders. Zelf heb ik ze door een cakebeslag gedaan.
- Doe het zout bij de eiwitten en klop het stevig op met de SpeedyChef.
- Voeg nu de helft van het suiker en het vanille-extract (of de inhoud van het vanillestokje) toe aan het stevig opgeklopte eiwit.
- Draai nog een paar keer aan de hendel van de SpeedyChef.
- Voeg nu de rest van de suiker toe en klop het geheel voorzichtig verder op.
- Leg de MFV Ovenblad op het rooster uit de oven.
- Doe het opgeklopte eiwit in de Harmonikaatje/ spuit-/garneerzak.
- Maak nu hoopjes op het Ovenblad in de aangegeven rondjes.
- Stop het rooster in de voorverwarmde oven.
- Bak de meringues 2 uur op 120 ºC. Daarna nog 1 uur op 90 ºC.
- Haal na de baktijd de meringues uit de oven.
Eetsmakelijk
Zie ook: Dadeltaart gemaakt met de SuperChef
Heb jij de meringues ook gemaakt? Deel dan je gemaakte creatie op social media met de hashtag: #bakkenmetelisabethsfavorieten. Dan kan ik terug zien dat je de meringues ook gemaakt hebt en wat je ervan vond.